Bättre förvaring av skidor

Skidsäsongen är  över och det är dags att börja fundera på var du ska förvara dina skidor under sommaren. Ta del av våra tips för bäst förvaring av skidor här!

Förvaring skidor

Undersök och rengör skidorna

Innan du förvarar dina skidor är det viktigt att ta en titt på dem. Fungerar till exempel bindningar som de ska? Finns det några repor som bör lagas?

Enligt experterna är det viktigaste du gör innan du lägger undan dina skidor för säsongen att rengöra dem.

Smörj skidorna

Innan du förvarar dina skidor för sommaren är det två saker som enligt Swix är viktiga att göra:

  • Rensa
  • Sätt i sulan med skjutreglaget

Först och främst bör du ta bort allt lim och vax. Hos Swix kan du få full överblick över vilken utrustning du behöver och hur du går till väga för att få bort det. Läs mer hos Swix.

När du har tagit bort vaxet och limmet, låter du sulan torka. Då rekommenderas det att sätta på sliders för att skydda sulan från damm och annat som kan skada sulan och göra den torr.

Rengöring av alpinskidor / randonee

Även alpin- och randoneeskidor bör rengöras före sommarförvaring.

Kolla efter repor och om något har satt sig i sulan. Ta bort stighuden och rengör dem så att de är redo för nästa säsong.

Hur man rengör stighudar

Stighudar kan samla på sig lim- och vaxrester, kvistar, bark och annat man hittar i spåret vilket kan göra att fällornas egenskaper försämras med tiden.

För att förhindra att fällorna skadas kan du rengöra dem med en fällrengörare. Gör detta regelbundet, och kom ihåg att göra det innan du lägger undan de vanliga skidorna för sommaren. Du kan läsa mer om rengöring av stighudar hos Åka skidor: Förläng livstiden på dina stighudar - Åka Skidor.

Här kan du förvara dina skidor

När skidorna är väl underhållna och rengjorda är det dags att lägga undan dem. Var lägger du dina skidor? Här är fem olika alternativ:

  • I korridoren
  • I garderoben
  • I boden
  • I garaget
  • I förrådet

Om du är en av dem som skulle vilja förvara dina skidor utanför ditt hem ut dina skidor från ditt hem, är de tre sista alternativen bäst för dig. Skidorna ska helst förvaras på en plats med en temperatur under 30 grader, och inte i direkt solljus.

Om du inte har det största förrådet, eller en stor garderob i hallen där du kan ställa din vinterutrustning, är ett minilager i närheten ett bra alternativ. Visste du att vi har förvaringsutrymme ända ner till 1 kvadratmeter som du kan hyra om du har lite sportutrustning du behöver bli av med?

Här kan du läsa vad du bör göra med annan vittnesutrustning innan du packar undan den inför sommaren.

Vill du hyra ett minilager för att förvara dina skidor över sommaren? Vi har många centrala minilager och du kan se en fullständig översikt över våra avdelningar här

Behöver du ett förråd?

Saknar du plats hemma eller i källaren? Du kan alltid hyra ett förråd och få bättre plats för det du faktiskt använder dagligen i stället. Du kan enkelt hyra ett förråd online eller gå in till en av våra bemannade butiker. Hitta ditt närmaste förråd:

Hyra förråd

Kontakta oss

Har du fler frågor om förråd, förvaring eller flytt? Tveka inte att höra av dig till vår kundservice.

 

 

 

 

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Utemöbler på altan

Förbered dig till att städa undan sommaren

Vi är snart inne i oktober månad och tiden att klippa gräs, sitta ute på verandan och på uteserveringar är snart över. Snart ska även sommarutrustningen ersättas med kälkar, vinterkläder och skyfflar. Men är du redo att städa undan och förvara dina utemöbler fram till våren?

flytta första gången

Flytta ut för första gången

Ska du flytta ut för första gången? Är du en av dem som även ska börja studera i höst?  Det är en del att tänka på och förbereda inför flytten - vi hjälper dig!

Bild på kök

Sälja bostad? Här kommer tipsen!

Ska du sälja din bostad? Då har du kommit rätt! Här har vi samlat det du behöver tänka på när du ska sälja din bostad.

Barn som åker skidor

Bättre förvaring av vinterutrustningen

Solen har så smått börjat värma och det dröjer inte allt för länge innan vinterkläderna får ge vika för lättare vårkläder och cyklar för skidåkning. Men vad behöver du göra innan du lägger undan den? Det får du reda på här.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA