|

CSS logo

Förbered dig inför framtiden: 14 viktiga frågor att överväga innan du börjar downsizing av ditt boende

Downsizing av boendet för seniorer: Här är 14 frågor du bör ställa dig själv innan du överväger att flytta till en mindre bostad.

Downsizing senior: Här är 14 frågor du bör ställa dig själv innan du överväger att flytta till en mindre bostad.

Medan vissa kanske drar nytta av att downsiza sitt boende redan i åldrarna 50 och 60, kan andra ha större nytta av att leva mindre senare i livet.

Oavsett vilken ålder som är rätt för dig bör beslutet och planeringen av att downsiza boendet börja tidigt och vara noggrant övervägt baserat på dina egna behov och önskemål.

Här är frågorna som kan hjälpa dig att förbereda dig inför downsizing av ditt boende som senior:

 1. När kommer du inte längre att behöva lika mycket utrymme?
 2. När tror du att boendet blir för svårt att underhålla?
 3. Bor du centralt nu? Kan du bo ännu mer centralt och tillgängligt för att kunna upprätthålla ditt sociala liv och vara aktiv även under pensioneringen och ålderdomen?
 4. Är ditt boende anpassat för dina behov under pensioneringen och ålderdomen?
 5. Kommer dit hem tillåta att du bor kvar hur länge som helst?
 6. Kan du anpassa och göra ditt nuvarande boende så att du kan bo kvar så länge som möjligt?
 7. Har du tillräckligt med ekonomiska resurser för att köpa den perfekta lägenheten för dina äldre dagar och hyra ut den under tiden, samtidigt som du fortsätter att bo i ditt nuvarande boende? På det sättet kan du ha en mindre bostad redo, som inte har valts i hast, när det är dags att flytta. Tänk på att kolla upp reglerna för uthyrning bara.
 8. Hur är din hälsa, och kommer boendet att fungera bra om det uppstår hälsoproblem?
 9. Hur ser din ekonomiska situation ut i relation till pensionen? Blir boendet för dyrt att upprätthålla, eller skulle det vara bättre för din ekonomi att flytta till en mer kostnadseffektiv plats och bostad?
 10. Vad vill du ägna din tid åt som pensionär? Vilka intressen, aktiviteter och hobbyer vill du ägna din tid åt? Stödjer ditt nuvarande boende denna livsstil med avseende på tid, ekonomi och plats?
 11. Behöver du hjälp från dina barn med boendet i framtiden? Kommer de oroa sig för dig i det boende du har nu?
 12. När bör du börja gå igenom dina saker för att vara redo att flytta till en mindre bostad när tiden kommer? Ska du sortera igenom dina saker nu för att minska behovet av hjälp från barn och familj i framtiden, eller för att underlätta när dina närmaste familjemedlemmar måste gå igenom de saker du har lämnat efter dig? En förrådslokal kan hjälpa dig att sortera redan nu, utan att behöva köpa en ny bostad, så att du har dina saker i ordning och är redo för att minska storleken när tiden kommer.
 13. När tror du att det kommer att bli för svårt att anpassa dig till en mindre plats?
 14. Slutligen, när allt är övervägt, när tror du att det är dags att påbörja en ny fas i livet i en mindre bostad? Genom att besvara dessa frågor kan du få en bättre förståelse för när det är dags för dig att flytta till en mindre bostad och därmed skapa en tydlig plan för att downsiza boendet i framtiden. Detta kommer att göra dig bättre förberedd och minska risken att du flyttar för sent.
Två seniorer gör yoga

Downsizing senior: Bättre plats för eftertanke

Flera pensionärsföreningar och rådgivningstjänster för seniorer rekommenderar att du planerar för ålderdomen i tid.

Genom att planera för downsizing av ditt boende medan du fortfarande är pigg och aktiv kan du göra det val som är rätt för dig och göra övergången enklare.

Det ger dig också längre tid att njuta av fördelarna med en mindre bostad samtidigt som du undviker stress och tvingande flytt på grund av ålder, hälsa eller ekonomi.

Även om utvärderingsprocessen kan vara utmanande är det värt att ta sig tid att planera, långt innan det blir aktuellt att flytta till en mindre bostad.

Genom att besvara de 14 frågorna kan du vara väl förberedd och få mer utrymme för dina äldre år.

Så börja planera för downsizing av ditt boende idag. Det kommer att vara en bra investering i din framtida livskvalitet.

Kontakta oss

Lycka till och hör av dig till en av våra butiker om du har några funderingar kring flytt och förvaring, vi hjälper dig gärna! 

Du kan alltid ringa oss: 0200 22 50 70 eller kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

Hur mycket utrymme behöver du?

Sök på hemsidan

Vad menas med gratis skåpbil?

Skaffa en skåpbil på köpet.

Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
Kontakta oss om du har några frågor.

Vad är lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

Vad är outlet?

Outletförråd har lägre priser!

Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.