Att flytta ihop: några nyttiga tips

Att flytta ihop är en spännande fas i livet. Men det är även mycket som ska tas tag i innan flytten. Vi har sammanställt några enkla tips för att ni som ska flytta ihop får en smidigare flytt. Läs vidare!

Att flytta ihop

Innan man flyttar ihop, kan det vara bra att lösa:

  • Vad ni ska behålla
  • Allt det administrativa

Att flytta ihop: Vad behålla?

Vad ska man behålla när man flyttar ihop? Plötsligt kanske man har dubbelt av allt? Hur gör man då?

Möbler och prylar

Detta är något som är bäst att ta tag i innan ni flyttar ihop, annars står ni där med dubbelt av allt men ingen plats för något. Dock är det lättare sagt än gjort, ni kanske har olika smak eller kan inte bestämma er för vad ni ska behålla. Har ni ett förråd och plats kan ni förvara vissa saker där.

Hyr ett förråd

Det kan vara en bra idé att hyra ett förråd att förvara i, och rensa igenom allt eftersom. Ni kan även hyra förrådet tills ni hunnit gå igenom alla era ägodelar och möblerat lägenheten. På så vis kan ni gradvis göra er av med saker. Hos oss kan ni alltid byta till ett mindre eller större förråd utan extra kostnad. Hyr enkelt ett förråd här.

Behålla din bostad?

Detta beror på hur ni flyttar ihop. Ni kanske bestämt er för att testa att flytta ihop? Då kanske det är smart att behålla sin bostad och eventuellt hyra ut den. Detta är något du i sådana fall bör kolla med föreningen om du får lov att göra. Ska du sälja din bostad, då tipsar vi att läsa här om vad du ska göra inför visningen.

Relaterat: Ska du flytta ut för första gången?

Att flytta ihop: Administration

När man tänker på att flytta ihop så tänker man på hur man ska inreda och inte på det administrativa som behöver göras. Men det är en del saker som är bra att göra innan ni ska flytta ihop. En checklista att gå igenom för er som ska flytta ihop:

  • Samboavtal
  • Adressbyte
  • Hemförsäkring
  • Abonnemang

Samboavtal

Ska ni flytta ihop i en bostad för gemensamt bruk? Det kan vara bra att skriva på ett samboavtal, där man skriver vem som betalat för vad. Ett samboavtal skriver man för att kringgå att dela allting på hälften ifall man separerar, och gäller dem som inte är gifta. Läs vidare för att se om samboavtal är något för er här på boupplysningen.

Att flytta in i sambos hus eller lägenhet

Hur man delar upp betalningen är något man ska diskutera innan man flyttar in i sambos hus. Detta är personligt, och det finns olika sätt att göra det på. Ska ni deläga hemmet? Ska ni båda amortera? Ska hemmet stå på din sambo och ni ska endast dela på boendekostnaderna? Det finns fler forum som tar upp just dessa frågor. Det är något som bör lösas innan du flyttar in i sambos hus.

Adressbyte

När du ska flytta behöver du göra en flyttanmälan hos Skatteverket. Denna anmälan behöver du göra innan du ska flytta eller senast en vecka efter att du flyttat för att den nya adressen ska gälla från dagen att ni flyttat ihop. Klicka här för att komma till Skatteverkets sida för att göra en flyttanmälan.

Hemförsäkring

När man flyttar ihop är det viktigt att ni tecknar en försäkring där ni båda är inkluderade. Ett tips är att inte teckna det första bästa, utan ta sig tiden att jämföra de olika bolagen samt förhandla priset.

Abonnemang

Nu när ni ska flytta ihop, kan det vara bra att se över alla abonnemang och prenumerationer. Spara pengar på att dela. Som ett hushåll räcker det med ett konto för att streama serier.

Att flytta ihop: Dags att flytta ihop

Nu är det dags att faktiskt flytta. För många är detta väldigt stressigt. Var börja? Som tidigare nämnt, vill du självklart börja med att rensa igenom allt. Det här är bra att göra i god tid. Ta del av våra smarta flyttips här för en smidigare flytt.

Packa ner allt

Sedan är det dags att packa ner allting. Det är viktigt att paketera och packa rätt- vira in ömtåligt så som speglar och tavlor i bubbelplast och wellpapp. Ta bort alla lösa delar och markera alla flyttkartonger och påsar så du vet vilka rum de ska till. Läs mer om flyttpackning här.  Packa även ner en första dagen flyttkartong. I denna ska du ha det som du behöver första natten i den nya bostaden. Läs vad som kan behövas den första natten i din nya bostad här. 

Transportera

Be om hjälp i god tid. Samma gäller om du ska hyra en transportfirma. Under högsäsong kan det bli fullbokat. Du kan kontakta vår kundservice här, så hänvisar vi dig till någon av våra sammarbetspartners.

Packa upp

Och sist… ta in de flyttkartonger och påsar till tillhörande rum och börja packa upp!

Kontakta oss

Vad roligt att ni ska flytta ihop. Vi önskar er lycka till och hör av er till en av våra butiker om ni har några funderingar. Kontakta din närmsta anläggning här redan idag. Eller ring oss på: 0200 22 50 70.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Jul oväntad vänlighet

En jul med oväntad vänlighet

Under den kalla men mysiga juletiden samlas de flesta familjer kring middagsbordet och granen. De flesta hem är dekorerade med ljus och julpynt, vilket ger än varm och mysig känsla.

Cykelförvaring på vägg i ett sovrum

Cykelförvaring

Ta del av några enkla cykelförvaringstips.

Två personer sitter på golvet i ett rum som renoveras

Renovering källare

Har du äntligen bestämt dig för att renovera källaren så du kan organisera alla dina ägodelar du samlat på dig genom åren? Då har du kommit rätt, läs vidare för att få en smidig renovering.

Halloween

Halloween – en (o) trevlig tid?

Halloween är tiden för läskiga utklädnader, pumpor och “bus eller godis”. Framförallt kan vi se spöken, spindelväv, fladdermöss och skelett överallt. Vi får även ofta höra att sättet vi firar halloween på är amerikanskt.

Halloween och själva firandet handlar om att portarna mellan vår värld och eftervärlden öppnat sig, och att de döda går bland oss levande.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA