|

Bättre plats åt vinterutrustningen

Vad behöver du göra innan du lägger undan vinterkläderna? Det får du reda på här.

Solen har så smått börjat värma och det dröjer inte allt för länge innan vinterkläderna får ge vika för lättare vårkläder och cyklar för skidåkning.

Sommarförvaring av vinterskor

Vinterskorna värmer bra en kall vinterdag, men ofta är det mycket salt på vägarna, slask och lera.

Det är inte så lätt att hålla dina vinterskor rena och snygga. Innan du lägger dina vinterskor i förvaring är det därför viktigt att göra två saker:

  • Tvätta av salt och smuts
  • Impregnera skorna så är de redo inför nästa säsong

Tvätta vinterkläder

Vinterkläderna har nu varit med om ytterligare en vintersäsong och innan du packar ner dem förtjänar de att rengöras. Innan du börjar är det en bra idé att undersöka hur dina vinterkläder kan tvättas.

Kanske behöver något bara vädras lite innan det packas undan, något annat behöver en omgång i tvättmaskinen, eller kanske behöver lite kläder skickas kemtvätt?

Oavsett hur du tvättar dina vinterkläder, kom ihåg att låta dem torka ordentligt innan du packar ner dem. Är de fuktiga kan de förstöras.

Rengör skidutrustnigen

Innan du packar ner längdskidorna, snowboarden och alpinskidorna bör du och kontrollera din utrustning.

Har du åkt några varv i skidbacken är det mycket möjligt att din utrustning behöver lite underhåll innan du packar undan den helt inför sommaren.

Gammalt lim och vax ska tas bort, skidhudar ska rengöras och sulor ska skyddas. Kolla närmare hur just din utrustning ska underhållas så förlänger du livslängden.

Laga skador

Det som vinterutrustning och vinterkläder har gemensamt är att de kan skadas under en vintersäsong. Därför ska du kolla igenom så att inget är skadat innan du lägger undan det.

Kläder

Kläder som skadats kan du kanske ge nytt liv till genom att lappa eller sy till något annat. Kläder som blivit för små, är trötta eller som du inte gillar längre kan du antingen sälja, ge bort eller skänka.

Vinterutrustning

Utrustning som är skadad kan du laga själv eller skicka till proffs, så att den är klar tills säsongen drar igång igen för vintern. Det vore tråkigt att ifall bindningen på skidorna bryts nästa gång du åker skidor.

Rensa

Gör dig av med det som du vet att du inte vill använda nästa säsong eller som inte tål en säsong till. Det tar bara en massa onödig plats om du sparar det.

Det är bara att sätta igång så fort som möjligt så får du bättre plats till sommaren!

Behöver du ett förråd?

Saknar du plats hemma eller i källaren? Du kan alltid hyra ett förråd och få bättre plats för det du faktiskt använder dagligen istället. Du kan enkelt hyra ett förråd online eller gå in till en av våra bemannade butiker.

Hitta ditt närmaste förråd.

Kontakta oss

Har du fler frågor om förråd, förvaring eller flytt?

Tveka inte att höra av dig till vår kundservice.

Hur mycket utrymme behöver du?

Sök på hemsidan

Vad menas med gratis skåpbil?

Skaffa en skåpbil på köpet.

Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
Kontakta oss om du har några frågor.

Vad är lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

Vad är outlet?

Outletförråd har lägre priser!

Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.