Bilbanor och för små kläder toppar listorna

En undersökning utförd av engelska Access Self Storage visar att nostalgi är en viktig drivkraft till att folk väljer att magasinera. Det är nämligen gamla leksaker och minnessaker som de flesta uppger att de sparar i sitt förråd.

Self-storage är en relativt ny bransch, men fler och fler människor väljer att använda sig av denna tjänst för att rensa bort saker som de inte längre behöver, men som de samtidigt inte har hjärta att göra sig av med.

Engelska ”Access Self Storage” har undersökt vad folk väjer att magasinera, och överst på listan kommer gamla leksaker och minnessaker, tätt följt av kläder som inte längre passar.

– Racingspel, hockeyspel och inte minst Star Wars leksaker är den typ av minnen som många män – och några kvinnor – inte vill bli av med. Förståeligt, säger Isak Larsson till City Self Storage.

– Kläder är också vanligt att lagra, speciellt kostymer och fina klänningar. De upptar gärna en hel del irriterande utrymme i källarbåset och garaget, där de även utsätts för fukt och damm. Då kan det vara en lösning att flytta dem till ett riktigt förråd som är rent och torrt. De mest vanliga lagringsartiklarna är:

Det här är vad de flesta engelsmän förvarar i sitt förråd enligt ”Access Self Storage”:

  • Nostalgileksaker, sällsynta serietidningar och minnessaker (Harry Potter, Star Wars, Rubikskub, Barbie and Scalextric)
  • Favorittkläder som inte längre passar
  • Famijeefoton/bilder från jul, semestrar och speciella händelser.
  • Kungahussouvenirer. (Det är britter vi snackar om!)
  • Specialutgåvor av tidsskrifter och magasin
  • Brudklänningar
  • Musik-kassetter, VHS, vinylplattor
  • Gammal elektronik. (Första mobiltelefonen, Walkman, gamla datorer)
  • Kärleksbrev från gamla ex
  • Gamla postkort

City Self-Storage erbjuder förvaring av säsongsrelaterad utrustning såsom trädgårdsmöbler, snöslungor, motorcyklar, båtutrustning och liknande, och är inte helt överens om att det verkligen är nostalgi som är den huvudsakliga drivkraften bakom framväxten av minilager.

– Vad vi upplever, förutom säsongskunder, är att många rensar ur lägenheten innan visning och kommer för att lagra överskottsmöbler och krimskrams hos oss ett par månader medan försäljningen pågår. Samtidigt fördubblas också hushållsutrustningen och möblemangen när två hushåll flyttar ihop, och då kan det vara skönt att lagra den extra uppsättningen under en period, säger Larsson.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Jul oväntad vänlighet

En jul med oväntad vänlighet

Under den kalla men mysiga juletiden samlas de flesta familjer kring middagsbordet och granen. De flesta hem är dekorerade med ljus och julpynt, vilket ger än varm och mysig känsla.

Cykelförvaring på vägg i ett sovrum

Cykelförvaring

Ta del av några enkla cykelförvaringstips.

Två personer sitter på golvet i ett rum som renoveras

Renovering källare

Har du äntligen bestämt dig för att renovera källaren så du kan organisera alla dina ägodelar du samlat på dig genom åren? Då har du kommit rätt, läs vidare för att få en smidig renovering.

Halloween

Halloween – en (o) trevlig tid?

Halloween är tiden för läskiga utklädnader, pumpor och “bus eller godis”. Framförallt kan vi se spöken, spindelväv, fladdermöss och skelett överallt. Vi får även ofta höra att sättet vi firar halloween på är amerikanskt.

Halloween och själva firandet handlar om att portarna mellan vår värld och eftervärlden öppnat sig, och att de döda går bland oss levande.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA