Bilbanor och för små kläder toppar listorna

En undersökning utförd av engelska Access Self Storage visar att nostalgi är en viktig drivkraft till att folk väljer att magasinera. Det är nämligen gamla leksaker och minnessaker som de flesta uppger att de sparar i sitt förråd.

Self-storage är en relativt ny bransch, men fler och fler människor väljer att använda sig av denna tjänst för att rensa bort saker som de inte längre behöver, men som de samtidigt inte har hjärta att göra sig av med.

Engelska ”Access Self Storage” har undersökt vad folk väjer att magasinera, och överst på listan kommer gamla leksaker och minnessaker, tätt följt av kläder som inte längre passar.

– Racingspel, hockeyspel och inte minst Star Wars leksaker är den typ av minnen som många män – och några kvinnor – inte vill bli av med. Förståeligt, säger Isak Larsson till City Self Storage.

– Kläder är också vanligt att lagra, speciellt kostymer och fina klänningar. De upptar gärna en hel del irriterande utrymme i källarbåset och garaget, där de även utsätts för fukt och damm. Då kan det vara en lösning att flytta dem till ett riktigt förråd som är rent och torrt. De mest vanliga lagringsartiklarna är:

Det här är vad de flesta engelsmän förvarar i sitt förråd enligt ”Access Self Storage”:

  • Nostalgileksaker, sällsynta serietidningar och minnessaker (Harry Potter, Star Wars, Rubikskub, Barbie and Scalextric)
  • Favorittkläder som inte längre passar
  • Famijeefoton/bilder från jul, semestrar och speciella händelser.
  • Kungahussouvenirer. (Det är britter vi snackar om!)
  • Specialutgåvor av tidsskrifter och magasin
  • Brudklänningar
  • Musik-kassetter, VHS, vinylplattor
  • Gammal elektronik. (Första mobiltelefonen, Walkman, gamla datorer)
  • Kärleksbrev från gamla ex
  • Gamla postkort

City Self-Storage erbjuder förvaring av säsongsrelaterad utrustning såsom trädgårdsmöbler, snöslungor, motorcyklar, båtutrustning och liknande, och är inte helt överens om att det verkligen är nostalgi som är den huvudsakliga drivkraften bakom framväxten av minilager.

– Vad vi upplever, förutom säsongskunder, är att många rensar ur lägenheten innan visning och kommer för att lagra överskottsmöbler och krimskrams hos oss ett par månader medan försäljningen pågår. Samtidigt fördubblas också hushållsutrustningen och möblemangen när två hushåll flyttar ihop, och då kan det vara skönt att lagra den extra uppsättningen under en period, säger Larsson.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

flytta första gången

Flytta ut för första gången

Ska du flytta ut för första gången? Är du en av dem som även ska börja studera i höst?  Det är en del att tänka på och förbereda inför flytten - vi hjälper dig!

Bild på kök

Sälja bostad? Här kommer tipsen!

Ska du sälja din bostad? Då har du kommit rätt! Här har vi samlat det du behöver tänka på när du ska sälja din bostad.

Skidor och flyttlådor på vagn

Bättre förvaring av skidor

Skidsäsongen är  över och det är dags att börja fundera på var du ska förvara dina skidor under sommaren. Ta del av våra tips för bäst förvaring av skidor här!

Barn som åker skidor

Bättre förvaring av vinterutrustningen

Solen har så smått börjat värma och det dröjer inte allt för länge innan vinterkläderna får ge vika för lättare vårkläder och cyklar för skidåkning. Men vad behöver du göra innan du lägger undan den? Det får du reda på här.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA