|

CSS logo

Sälja bostad? Här kommer tipsen!

Ska du sälja din bostad? Då har du kommit rätt! Här har vi samlat det du behöver tänka på när du ska sälja din bostad.

En checklista att utgå från när du ska sälja din bostad:

 • Renovera
 • Välja mäklare
 • Fotografera
 • Visning
 • Utflytt

Renovera när du ska sälja din bostad

Det kan vara värt att göra lite förbättringar på din bostad, det ökar värdet på den. Men ibland kan det räcka med småförbättringar som fräschar upp hemmet och ger det en helt ny känsla. Exempelvis om du har en dörr som ser tråkig ut, kan det räcka med att måla om den.

Välja Mäklare när du ska sälja din bostad

Du måste inte ha en mäklare för att sälja din bostad, men livet blir enklare om du gör det. Mäklaren sköter allt det administrativa, letar spekulanter, håller visning och dessutom får du inte annonsera på Hemnet utan en mäklare.

Dessutom kan mäklaren hjälpa dig med att besluta vilka förbättringar som kan vara värda att investera i. Säljer mäklaren i ditt område, så vet de vad potentiella spekulanter är ute efter.

För att välja mäklare är det värt att kolla upp recensioner.

Inför fotografering och visning

Plocka undan allt och lite till. När du ska fotografera din bostad ska du tänka minimalistiskt. Köparen ska kunna föreställa sig hur det är att bo där, du vill sälja in en känsla. Här är några saker som du inte vill ha med på bild:

 • Toaborste
 • Diskställ
 • Sladdar
 • Pennor och annat plotter
 • Personliga fotografier
 • Möbler som får rummet att se mindre ut

Styling

Det har blivit ganska populärt att inreda hemmet inför fotografering och visning. Många väljer därför att anlita homestyling.

Ibland har mäklaren och fotografen med sig saker att inreda med, men det behöver du kolla med dem. I vissa fall kan en homestyling firma tömma hela din bostad inför fotografering och visning.

Ställa undan allt i förråd

Har du mycket möbler och saker som står i vägen när du ska sälja din bostad kan du alltid ställa in dem i ett tillfälligt förråd. Se vilka förråd som finns tillgängliga nära dig.

Utflytt

Har du redan köpt en ny bostad? Det kan då vara bra att välja utflytt efter inflytten i nya bostaden för att inte stressa över var du ska ställa alla möbler och saker. Är det inte möjligt kan du som tidigare nämnt fixa ett tillfälligt förråd för mellanförvaring.

Läs mer om mellanförvaring.

Kontakt

Vi hoppas att dessa tips har varit hjälpsamma. Vi önskar dig lycka till och tveka inte att höra av dig till en av våra bemannade butiker om du har några funderingar.

Kontakta din närmsta anläggning redan idag eller ring oss på: 0200 22 50 70.

Hur mycket utrymme behöver du?

Sök på hemsidan

Vad menas med gratis skåpbil?

Skaffa en skåpbil på köpet.

Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
Kontakta oss om du har några frågor.

Vad är lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

Vad är outlet?

Outletförråd har lägre priser!

Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.