Däckförvaring

Felaktig däckförvaring kan förstöra dem, och det kan vara en dyr affär. Ta därför del av våra däckförvarings- tips nedan och förläng istället dina däcks livslängd!

Däckförvaring

När måste jag ha vinterdäck?

Sverige är känt för sina vintermånader som leder till att vi två gånger per år behöver byta däck på bilen. Bilen måste ha vinterdäck 1 december–31 mars. Och 1 oktober–15 april är det tillåtet att ha dubbdäck. Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.

Läs mer om reglerna för vinter- och dubbdäck på Transportstyrelsens hemsida.

Hur ska däck förvaras

Det är inte bara att slänga in däcken i källaren eller förrådet. Miljön och sättet som däcken förvaras på kan påverka deras hållbarhet. Däcken ska inte förvaras i ett alltför fuktigt utrymme, i ett utrymme där de får direkt solljus på sig eller i ett utrymme där temperaturen överstiger +25 eller understiger 0 grader.

Rengör inför däckförvaring

Du rengör däcken bäst med rent vatten, tvål och en borste. Även en diskborste funkar bra! Använd aldrig rengöringsmedel som innehåller lösningsmedel eller Oljor, det kan skada gummit. När du är klar, ska du torka däcken.

Läs mer om hur du bäst rengör däcken på OKQ8:s hemsida.

Förvara däck i påsar

Förvara i påsar för att undvika damm. Det finns även speciella påsar för däckförvaring. Det är inte bara däcken du vill skydda utan utrymmet du förvarar i. Gummit i däcken kan innehålla olja, och därmed fläcka av sig.

Däckförvaring: stående, hängandes eller liggande?

Den stora frågan som många ställer sig är ifall däcken ska förvaras stående, hängandes eller liggande. Men detta beror på ifall de är monterade på fälgar eller inte.

Däck monterade på fälgar

Ska förvaras liggande eller hängas upp. Du kan hänga upp dem på vanliga krokar eller speciella däckstänger.

Däck utan fälg

Däck utan fälg ska förvaras stående. Häng INTE upp däck utan fälg, det kan förstöra formen. Du kan istället köpa ett däckställ/däckhylla för enklare förvaring.

Var kan man förvara däck?

Förvara däck hemma

Har du plats i källaren eller garaget som även uppfyller kriterierna ovan, går det självklart bra att förvara dem hemma.

Tänk dock på att däck tar väldigt mycket plats. Och oftast av praktiska skäl så förvarar man däcken långt in i källaren eller garaget, vilket betyder att varje gång man ska ta fram dem, behöver man först ta ut det som står i utrymmet.

Förvara däck i förråd

Om du inte vill prioritera utrymme för dina vinter- eller sommardäck hemma eller inte har utrymme för det kan, du hyra ett externt förråd. Dessa kan vara bra alternativ om miljön hemma inte är bra för däckförvaring.

Hur stort förråd för däckförvaring behöver du?

På City Self- Storage har vi förråd i många olika storlekar, så det är möjligt att hyra ett litet förråd om du till exempel bara vill förvara däck eller annan säsongsutrustning. Ifall du endast vill ha ett förråd för däckförvaring, rekommenderar vi ett 1 kvm stort förråd. Våra förråd är rena och torra och inget solljus kommer in i förrådet.

Är du i behov av däckförvaring? Hitta förråd närmast dig, och ordna däckförvaring redan idag.

Kontakta oss

Har du fler funderingar på hur du bäst ska förvara däck eller har du andra frågor och funderingar? Tveka då inte att höra av dig till oss. Kontakta din närmaste anläggning redan idag. Eller ring oss på: 0200 22 50 70

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Jul oväntad vänlighet

En jul med oväntad vänlighet

Under den kalla men mysiga juletiden samlas de flesta familjer kring middagsbordet och granen. De flesta hem är dekorerade med ljus och julpynt, vilket ger än varm och mysig känsla.

Cykelförvaring på vägg i ett sovrum

Cykelförvaring

Ta del av några enkla cykelförvaringstips.

Två personer sitter på golvet i ett rum som renoveras

Renovering källare

Har du äntligen bestämt dig för att renovera källaren så du kan organisera alla dina ägodelar du samlat på dig genom åren? Då har du kommit rätt, läs vidare för att få en smidig renovering.

Halloween

Halloween – en (o) trevlig tid?

Halloween är tiden för läskiga utklädnader, pumpor och “bus eller godis”. Framförallt kan vi se spöken, spindelväv, fladdermöss och skelett överallt. Vi får även ofta höra att sättet vi firar halloween på är amerikanskt.

Halloween och själva firandet handlar om att portarna mellan vår värld och eftervärlden öppnat sig, och att de döda går bland oss levande.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA