Det här måste du komma ihåg att göra innan du flyttar

Att flytta kan vara ganska stressigt, och det finns mycket att komma ihåg. Här är en checklista du kan följa för att förenkla flytten.

Kolla upp när du kan flytta ut och in.

Att flytta tar tid, och du kan behöva ta ledigt från jobbet eller ställa in planer. Kolla upp när du måsta flytta ut från gamla lägenheten och när du kan flytta in i den nya, då vet du ifall du behöver planera om lite.

Ta ledigt från jobbet

Ifall du ska flytta under en arbetsdag är det smart att be om ledigt så snart du vet när du ska flytta. Kolla även med arbetsgivaren ifall du kan få permission för flyttdagen.

Ansök om byte av förskola/skola

Har du barn kan det hända att de måste byta skola, eller att du måste ansöka om att de ska få gå kvar. Det är viktigt att vara ute i god tid, kolla därför upp tidsfrister. Informationen om tidsfrister hittas oftast på kommunens hemsida.

Kolla upp vad som är inkluderat

Kolla upp ifall det tillkommer några förmåner med det nya boendet. Kanske är det något du redan prenumererar på, och därför kan säga upp.

RUT- avdrag

Ett tips är att kolla upp hur RUT- avdrag går till. När du anlitar en städ- eller en flyttfirma, har du rätt till RUT-avdrag.

Kolla hur du ska göra med hemförsäkring

Kolla med ditt nuvarande försäkringsbolag ifall du kan flytta över hemförsäkringen på nya boendet. Glöm heller inte att ändra i hemförsäkringen så att rätt antal kvadratmeter samt värde på bostaden står.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Förvaring företag: hyllor med förvaringskartonger

Förvaring företag: hur går det till?

Har du ett företag och är i behov av förvaring och godsmottagning? Vi erbjuder både förråd och tjänster för företag i behov av förvaring.  

Städning dödsbo: Bild på äldre stol och vitrinskåp med blommor och spegel på

Städning dödsbo

Har en närstående gått bort? Vi förstår att städning av dödsbo är en sentimental process. Vi har därför sammanställt lite tips för att förenkla processen. Läs vidare!

 

Organisera förrådet

Organisera förrådet med dessa enkla tips!

Nu är våren äntligen här och det innebär vårstädning för många. I det ingår även att organisera förrådet eller organisera garaget och det gör du enkelt med dessa tips!

Rensa förrådet. Bild på stökigt förråd

Rensa förrådet enkelt med dessa tips

Är det dags att rensa förrådet? Det är en tidskrävande uppgift som man helst undviker att ta tag i. Ta del av våra tips för att underlätta processen.

 

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA