Det här måste du komma ihåg att göra innan du flyttar

Att flytta kan vara ganska stressigt, och det finns mycket att komma ihåg. Här är en checklista du kan följa för att förenkla flytten.

Kolla upp när du kan flytta ut och in.

Att flytta tar tid, och du kan behöva ta ledigt från jobbet eller ställa in planer. Kolla upp när du måsta flytta ut från gamla lägenheten och när du kan flytta in i den nya, då vet du ifall du behöver planera om lite.

Ta ledigt från jobbet

Ifall du ska flytta under en arbetsdag är det smart att be om ledigt så snart du vet när du ska flytta. Kolla även med arbetsgivaren ifall du kan få permission för flyttdagen.

Ansök om byte av förskola/skola

Har du barn kan det hända att de måste byta skola, eller att du måste ansöka om att de ska få gå kvar. Det är viktigt att vara ute i god tid, kolla därför upp tidsfrister. Informationen om tidsfrister hittas oftast på kommunens hemsida.

Kolla upp vad som är inkluderat

Kolla upp ifall det tillkommer några förmåner med det nya boendet. Kanske är det något du redan prenumererar på, och därför kan säga upp.

RUT- avdrag

Ett tips är att kolla upp hur RUT- avdrag går till. När du anlitar en städ- eller en flyttfirma, har du rätt till RUT-avdrag.

Kolla hur du ska göra med hemförsäkring

Kolla med ditt nuvarande försäkringsbolag ifall du kan flytta över hemförsäkringen på nya boendet. Glöm heller inte att ändra i hemförsäkringen så att rätt antal kvadratmeter samt värde på bostaden står.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Däckförvaring, bild på bil

Däckförvaring

Felaktig däckförvaring kan förstöra dem, och det kan vara en dyr affär. Ta därför del av våra däckförvarings- tips nedan och förläng istället dina däcks livslängd!

Person bland flyttkartonger som grubblar över att flytta isär

Flytta isär: tips för att underlätta processen

Nu har ni bestämt er för att flytta isär. Det sista ni vill behöva tänka på är allt som behöver göras. Tyvärr är det inte oftast så enkelt, därför har vi sammanställt några tips för att göra processen enklare. Läs vidare!

Två personer bland flyttkartonger som är glada över att flytta ihop

Att flytta ihop: några nyttiga tips

Att flytta ihop är en spännande fas i livet. Men det är även mycket som ska tas tag i innan flytten. Vi har sammanställt några enkla tips för att ni som ska flytta ihop får en smidigare flytt. Läs vidare!

Tömma dödsbo, en bild på antika prylar

Tömma dödsbo: några tips för att underlätta processen

Har en närstående gått bort? Är det svårt att veta var börja under denna sorgsna tid? Vi har sammanställt lite tips för att förenkla processen. Läs vidare!

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA
searchclose