Det här måste du komma ihåg att göra innan du flyttar

Att flytta kan vara ganska stressigt, och det finns mycket att komma ihåg. Därför har vi samlat våra bästa tips du kan följa för att inte stressa under flytten.

Kolla upp när du kan flytta ut och in.

In- och utflytt

Att flytta tar tid, och du kan behöva ta ledigt från jobbet eller ställa in planer. Kolla upp när du måsta flytta ut från och när du kan flytta in i det nya hemmet, då vet du ifall du behöver planera om lite.

Har du köpt eller sålt en bostad?

Ifall du har köpt en bostad behöver du på flyttdagen åka in till mäklaren där du som köpare och säljaren möts för att skriva under de sista papprena och få nycklar till nya bostaden. Samma sak gäller för dig som säljare.

Flytta ut efter att du har flyttat in

Du som säljare och köpare kan påverka datum för in- och utflytt. Ett tips är att välja datum för utträde några dagar efter inträdet till din nya bostad. På så sätt blir det enklare med alla möbler och prylar.

Ska du flytta ut innan du flyttar in i nya bostaden?

Det kan bli väldigt knepigt ifall man behöver flytta ut innan man kan flytta in igen. Vad göra av alla möbler och saker? Vi har skrivit ett inlägg just om det:

Vad gör du om du måste flytta ut innan du ska flytta in

Hyra förråd

Ett externt förråd kan vara bra att hyra när du är i just sån sits. Du kan hyra ett tillfälligt förråd som du använder under flytten eller så kan du långtidshyra. Det är du som bestämmer.

Vi erbjuder förråd i alla möjliga storlekar. Du kan komma på visning och få personlig hjälp med att hyra förråd i våra bemannade anläggningar eller hyra ett enkelt online.

Hitta ditt närmaste förråd. 

Fördelen med att hyra förråd är att du kan rensa igenom dina ägodelar allt eftersom.

Ta ledigt från jobbet

Ifall du ska flytta under en arbetsdag är det smart att be om ledigt så snart du vet när du ska flytta.

Permission

Kolla även med din arbetsgivare ifall du kan få permission för flyttdagen. Det är en förmån som många har rätt till.

Ansök om byte av förskola/skola

Har du barn kan det hända att de måste byta skola, eller att du måste ansöka om att de ska få gå kvar. Det är viktigt att vara ute i god tid, kolla därför upp tidsfrister. Informationen om tidsfrister hittas oftast på kommunens hemsida.

Kolla om något är inkluderat i nya boendet

Kolla upp ifall det tillkommer några förmåner med det nya boendet. Kanske är det något du redan prenumererar på, och därför kan säga upp.

Rut- och Rotavdrag

Du har rätt till att dra av för arbete och tjänster. Exempel på det kan vara ifall du anlitar en städ- eller flyttfirma. Företagen du anställer brukar ha koll på det och dra av skatten redan på fakturan.

Läs mer om rot- och rutavdrag på Skatteverkets hemsida.

Kolla hur du ska göra med hemförsäkringen

Kolla med ditt nuvarande försäkringsbolag ifall du kan flytta över hemförsäkringen till nya boendet. Du behöver dock justera försäkringen efter bostad, behov och antal personer. Därför är det inte garanterat att priset blir detsamma.

För mer detaljerade steg och tips inför din flytt kan du läsa:

Kontakta oss

Lycka till och hör av dig till en av våra butiker om du har några funderingar eller behöver personlig hjälp med att hyra förråd. Kontakta din närmsta anläggning via vår kundservice redan idag. Eller ring oss på: 0200 22 50 70

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Jul oväntad vänlighet

En jul med oväntad vänlighet

Under den kalla men mysiga juletiden samlas de flesta familjer kring middagsbordet och granen. De flesta hem är dekorerade med ljus och julpynt, vilket ger än varm och mysig känsla.

Cykelförvaring på vägg i ett sovrum

Cykelförvaring

Ta del av några enkla cykelförvaringstips.

Två personer sitter på golvet i ett rum som renoveras

Renovering källare

Har du äntligen bestämt dig för att renovera källaren så du kan organisera alla dina ägodelar du samlat på dig genom åren? Då har du kommit rätt, läs vidare för att få en smidig renovering.

Halloween

Halloween – en (o) trevlig tid?

Halloween är tiden för läskiga utklädnader, pumpor och “bus eller godis”. Framförallt kan vi se spöken, spindelväv, fladdermöss och skelett överallt. Vi får även ofta höra att sättet vi firar halloween på är amerikanskt.

Halloween och själva firandet handlar om att portarna mellan vår värld och eftervärlden öppnat sig, och att de döda går bland oss levande.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA