Flytta ut för första gången

Ska du flytta ut för första gången? Är du en av dem som även ska börja studera i höst?  Det är en del att tänka på och förbereda inför flytten - vi hjälper dig!

Det är mycket att tänka på när man flyttar första ut för gången.

Möbler och skaker

Kan du ta med dig några möbler hemifrån? Det är ofta dyrt att köpa möbler och det kan vara värt att ta med möbler till lägenheten eller rummet du ska flytta in i.

Samtidigt kan det vara dyrt att transportera möbler om du flyttar långt och då kan det kanske vara värt att köpa nya. Ett tips är att köpa second hand, bra för plånboken och miljön!

Är boendet möblerat?

Det kan vara värt att kika att boendet inte redan är möblerat. Ibland ingår det nödvändigaste som säng, skrivbord och stol.

Kolla med vänner

Kolla ifall dina vänner eller familj har saker över. Det kan vara allt från porslin till möbler.

Administration

Adressändring

Kom ihåg att anmäla flytten till skatteverket:
Flyttanmälan.

Försäkring

Bor du med föräldrarna har förmodligen de haft hand om försäkringen. Kolla vad du har för försäkring och ifall du behöver en ny.

Hemförsäkring, reseförsäkring och sjukförsäkring brukar vara regeln. Det kan vara bra att jämföra olika försäkringsbolag. Är du student kan det vara värt att kolla om det finns någon studentförsäkring.

Byt husläkare

Det är viktigt att ha din läkare i samma stad om du blir sjuk. Kom ihåg att byta läkare till en som är i närheten. Det gör du online genom 1177 eller genom att gå till vårdcentralen.

Elavtal och internet

Det är två olika saker som behöver ordnas separat. Även i detta fall kan det vara en fördel att jämföra olika bolag. Det kan vara så att det här ingår i ditt nya boende.

Studentrabatter

Ska du börja studera finns det mycket du kan få studentrabatter på. Du kan spara mycket pengar ogenom att hålla dig uppdaterad med de olika erbjudanden där ute! Enklast är att ladda ned Mecenat eller Studentkortetappen.

Studentrabatt på förråd

Vi erbjuder studentrabatt på alla våra förråd. Skulle det hända att du inte hittar en lägenhet före skolans start kan du flytta dina ägodelar till ett förråd, så väntar de på dig i tills du hittar något. Läs mer om våra förråd för studerande och hur du tar del av studentrabatten. 

Relaterat: Spara pengar under sommarsemestern? Läs hur Sindre sparade pengar genom att hyra förråd.

Flytthjälp

Är du i behov av flytthjälp? Kika på våra samarbetspartners ifall du behöver hjälp med exempelvis städ och transport:
Samarbetspartners.

Glöm inte att för många tjänster har du rätt till skatteavdrag. Vanligast är flytt- och städhjälp. Läs mer om det på skatteverkets hemsida:
Rot- och rutavdrag.

Kontakta oss

Hittar du inte svar på din fråga eller behöver du hjälp med att hyra förråd? Kontakta gärna vår kundservice eller ring oss på: 0200 22 50 70 så hjälper vi dig. Vi har sammanställt smarta flyttips för dig som ska flytta. Läs vad du behöver tänka på: Smarta flyttips

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Bild på kök

Sälja bostad? Här kommer tipsen!

Ska du sälja din bostad? Då har du kommit rätt! Här har vi samlat det du behöver tänka på när du ska sälja din bostad.

Skidor och flyttlådor på vagn

Bättre förvaring av skidor

Skidsäsongen är  över och det är dags att börja fundera på var du ska förvara dina skidor under sommaren. Ta del av våra tips för bäst förvaring av skidor här!

Barn som åker skidor

Bättre förvaring av vinterutrustningen

Solen har så smått börjat värma och det dröjer inte allt för länge innan vinterkläderna får ge vika för lättare vårkläder och cyklar för skidåkning. Men vad behöver du göra innan du lägger undan den? Det får du reda på här.

vårstädning

Dags för vårstädning!

Nu är det slutet av mars och våren börjar närma sig. Vårstädning kan tyckas som en väldigt tråkig uppgift, men oerhört viktig för hålla det städat och organiserat hemma. Läs vidare och bli motiverad och inspirerad av att ta tag i vårstädningen!

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA