Flytta hem igen: vad bör du tänka på

Ska du flytta hem igen? Är du orolig eller stressad över det? Det som en gång var ditt sovrum, kanske har ett helt annat syfte nu. Läs vidare för att ta del av våra tips för dig som ska flytta hem igen.

Flytta hem igen

En enkel checklista att utgå från för dig som ska flytta hem igen:

  • Diskutera förväntningar
  • Rensa bland ägodelarna
  • Packa dina ägodelar rätt inför flytt och förvaring

Vad förväntas av dig när du flyttar hem igen?

Nu har det gått ett tag sedan du bodde hemma med föräldrarna. Det är inte bara du som skapat nya rutiner under denna tid, men även dem. Nu när ni ska bo ihop igen, kan det vara bra att ge varandra utrymme för anpassning. Det kan vara bra att ta diskutera förväntningarna med föräldrarna. Alla familjerelationer är självklart olika. Du kanske behöver bidra ekonomiskt eller hjälpa till på andra sätt.

Flytta hem igen: var organiserad!

Beroende på hur länge du bott ensam, så har du säkert samlat på dig en del möbler och prylar. Allting får förmodligen inte plats, därför är det bra att börja rensa i god tid. Speciellt ifall du flyttar hem igen efter att du studerat i en annan ort. Det blir bara jobbigt att släpa med allt. Och dyrare ifall du hyr en bil eller flytthjälp.

Rensa innan du flyttar hem igen

Som tidigare nämnt är det bäst att rensa igenom allt först. Börja med att packa ner det du kommer behöva/använda under tiden du bor hemma igen. När du gjort det, återstår att rensa igenom resten och göra dig av med det du inte kommer behöva när du flyttar hem igen eller efter det.

Ska du flytta hem igen tillfälligt?

Även om du ska flytta hem igen tillfälligt är det viktigt att du är organiserad. Du behöver sortera det du ska använda under tiden du bor hos föräldrarna igen, från det du inte kommer behöva.

Börja med att kategorisera dina saker, en bra utgångspunkt kan vara:

  • Behålla
  • Sälja
  • Ge bort
  • Skänka
  • Slänga

Relaterat: Läs om våra smarta flyttips här.

Förvara det du inte ska använda

Har du inte tid för att rensa igenom eller någonstans att förvara dina ägodelar. Du kan alltid hyra mellanförvaring hos oss. Under tiden du hyr mellanförvaring, kan du allt eftersom rensa igenom dina ägodelar. Du kan dessutom närsomhelst byta till ett större eller mindre förråd utan extra kostnad. Hyr ett förråd här idag. 

Det är viktigt att packa rätt inför förvaring och flytt

Packa rätt inför flytten

Var organiserad! Du vill enkelt hitta bland dina saker när du ska packa upp. Markera alla kartonger och påsar med vad som finns.

Skydda dina saker! Du vill självklart inte att dina ägodelar tar skada under transporten. Vira in allt som är ömtåligt med bubbelplast och/eller wellpapp för extraskydd. För just glas kan du använda dig av kryssfack.

Beställ flyttmaterial här. Vi har större utbud i våra bemannade butiker, se våra öppettider här.

Relaterat: Läs mer om hur du bäst flyttpackar här.

Ska du förvara kläder/textilier?

Kläder är bäst att packa i förvaringssäckar eller i plastpåsar och sedan i kartonger. Du vill skydda dem både från fukt och skadedjur. Mattor och annat, kan du vira in i pallplast. Att skydda från skadedjur är viktigt. Även om du inte har skadedjur, kan det vara så att källaren bredvid har det.

Förvara ömtåliga saker

Även om det bara ska stå i ett förråd är det viktigt att skydda ägodelarna. Speglar vill du vira in bubbel eller pallplast, tavlor är bra att linda in i bubbelplast och lägga i tavelkartonger. Glas kan du förvara i kartonger och använda kryssfack för att separera dem.

Läs våra pack- och förvaringstips här för att bäst förvara och skydda dina ägodelar. 

Kontakta oss

Vi hoppas att dessa tips har varit hjälpsamma inför att du ska flytta hem igen. Vi önskar dig lycka till och tveka inte att höra av dig till en av våra butiker om du har några funderingar. Kontakta din närmsta anläggning här redan idag. Eller ring oss på: 0200 22 50 70.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Organisera hemmet. Bild på lådor staplade på varandra på en hylla.

Skydda dina möbler och ägodelar i säkra förråd

Du vill självklart inte att dina ägodelar ska skadas under förvaring. Därför är det viktigt att inte bara slänga in dem i en källare. Vi på City Self-Storage har många års erfarenhet av pack, flytt och förvaring. Läs vidare!

Organisera hemmet. Bild på lådor staplade på varandra på en hylla.

Organisera hemmet med dessa enkla tips

För många kan röran och en känsla av ett litet utrymme skapa oro i det dagliga arbetet. Men det krävs inte mycket för att bli av med denna känsla. Organisera hemmet med dessa enkla tips!

Däckförvaring, bild på bil

Däckförvaring

Felaktig däckförvaring kan förstöra dem, och det kan vara en dyr affär. Ta därför del av våra däckförvarings- tips nedan och förläng istället dina däcks livslängd!

Person bland flyttkartonger som grubblar över att flytta isär

Flytta isär: tips för att underlätta processen

Nu har ni bestämt er för att flytta isär. Det sista ni vill behöva tänka på är allt som behöver göras. Tyvärr är det inte oftast så enkelt, därför har vi sammanställt några tips för att göra processen enklare. Läs vidare!

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA
searchclose