Flytta i Stockholm

Du skall flytta. Nytt hus, nya möjligheter, och det kittlar av förväntning i magen.
Kanske ska du flytta från ett litet boende på Södermalm utan balkong till en terasslägenhet vid Norr Mälarstrand, ett torp i Roslagen eller en villa på Tyresö. Du ska helt enkelt flytta ditt liv från ett ställe, till ett annat. Kläder, böcker, souvenirer, sminket, handdukar och frimärkssamlingen. Allt ska med.

Det är enkelt och stockholmare gör det hela tiden, men det finns några klassiska fällor som kan bli både slitsamma och dyra för dig. Vi radar här upp flyttfällorna – så du slipper fastna i dem!

Gamla Stan

Här är de största fällorna vid flyttning i Stockholm:

Jag-äger-egentligen-inte-så-mycket-tankegången: Alla som ska flytta tänker samma sak. “Jag äger inte så mycket och det kommer att gå fort att packa”, men innan du vet ordet av det står du med svettpärlor i pannan i en orkan av fotoalbum, finkjolar och vitvinsglas medan de som ska överta din lägenhet väntar i trappuppgången.

Lösning: Börja med att skaffa dig en översikt över vilka ägodelar du ska ha med dig innan du börjar att packa. Använd flyttningen som ett gyllene tillfälle att kasta och ge bort det du inte vill ha.

Packa i svarta sopsäckar: En favorit bland studentflyttarna, men kanske inte det mest praktiska (eller stiliga). Du kanske tänkter enlig ovan, ”jag äger inte så mycket, och behöver heller inte investera i flyttkartonger”, och därmed är rullen med sopsäckar det enda du förberett. Det är tyvärr en dålig idé; fotoramar, knivar, böcker och hårspännen kommer att göra hål i säcken, och om vi följer Murphys lag, på värsta tänkbara sätt.

Lösning: Investera i kvalitetskartonger och märk dem tydligt på flera sidor. Packa systematiskt og använd bubbelplast och kryssfack för dina tallrikar och glas.

Felparkering: Om du inte kommer att använda dig av en flyttfirma, utan tänkt att det är lika smidigt att hyra bärsele och köra flyttlasset själv, bör du veta att det är lika svårt att få parkeringsplatser som lägenheter centralt i Stockholm.

Lösning: Kolla noga upp var och hur länge du kan parkera så du slipper tråkiga böter och att komma på kant med grannarna första dagen.

Flyttlasset tar upp halva gatan: Oavsett om du andvänder dig av flyttfirma, eller kör själv, är det aldrig en bra idé att allt står lättillgängligt för andra medan du springer upp och ner i trappor och in och ut genom dörrar. Det finns alltid de som har svårt att skilja på ditt och mitt, såväl en dator som en fåtölj kan lätt försvinna under ett ouppmärksammat ögonblick om oturen är framme.

Lösning: Flytta en sak i taget från bilen och lås den eller försäkra er om att en alltid står vid bilen och vaktar sakerna medan resten springer fram och tillbaka. Se till att byte av varandra så att alla får pausa med att vakta bilen då och då.

Sist men inte minst, här är de fyra gyllene reglerna för en effektiv flyttning.

Plan: Se till att ha en tydlig översikt på vad du skall ta med dig i flytten och kasta det du inte vill ha.

Flyttkartonger: Tänk på att det är viktigt att ha kartonger av kvalitet när du ska flytta dina saker. Packa systematiskt och märk kartongerna på flera sidor.

Plast: Tallrikar, glas och allt som lätt kan gå sönder behöver skydd. Bubbelplast är produkten du behöver!

Paus: Slit inte ut er. Fyll på med ny energi med den klassiska flyttpizzan och mycket vatten.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Förvaring företag: hyllor med förvaringskartonger

Förvaring företag: hur går det till?

Har du ett företag och är i behov av förvaring och godsmottagning? Vi erbjuder både förråd och tjänster för företag i behov av förvaring.  

Städning dödsbo: Bild på äldre stol och vitrinskåp med blommor och spegel på

Städning dödsbo

Har en närstående gått bort? Vi förstår att städning av dödsbo är en sentimental process. Vi har därför sammanställt lite tips för att förenkla processen. Läs vidare!

 

Organisera förrådet

Organisera förrådet med dessa enkla tips!

Nu är våren äntligen här och det innebär vårstädning för många. I det ingår även att organisera förrådet eller organisera garaget och det gör du enkelt med dessa tips!

Rensa förrådet. Bild på stökigt förråd

Rensa förrådet enkelt med dessa tips

Är det dags att rensa förrådet? Det är en tidskrävande uppgift som man helst undviker att ta tag i. Ta del av våra tips för att underlätta processen.

 

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA