Hjälp – Jag ska flytta till ett kollektiv

Det finns många goda skäl att flytta till ett kollektiv, till exempel ekonomiska skäl eller ett härligt gemenskap med vänner. Kollektiv är något som ger en familjär känsla där man delar sitt hem. Det är ett gott tillfälle att skapa starka band med olika människor samtidigt som du har friheten att vara i ditt eget hem. Det finns oftast stora gemensamma utrymmen där alla kan bidra med sin egna touch av inredning.

Ett förråd för dig som ska flytta till ett kollektiv

Behövs verkligen flera av samma möbel?

När många börjar dela ett boende så tillkommer oftast flera exemplar av liknande möbler, kanske har ni tillgång till tre soffor men endast behöver använda en? Även om de gemensamma utrymmen är stora så behövs det väldigt sällan fler av samma möbel, även bra att tänka på är hur ni fördelar köksartiklar i skåpen så det inte blir proppfullt med kastruller och dylikt. Det är bra att ha en variation av prylar men det är väldigt lätt att det blir för mycket, så en bra förutsättning är att snacka ihop sig och sortera ut det man inte vill ha i kollektivet. Förvaringstips hittar ni här.

Hur smart är det att förvara arv i ens kollektiv som man fått genom familjen?

Kollektivlivet är oftast väldigt festligt med mycket kommande och gående av människor, därför kan det vara smart att förvara viktiga ägodelar som ens släktarv där det är mer säkert annars finns det en risk att saker kan ta skada eller försvinna.

Är det din eller min Margrethe-skål?

När många människor bor gemensamt under en längre tid kan det blir svårt att veta vad som är ens när det väl är dags att flytta, speciellt vid dom gemensama förrådsuttrymen. När man har ett gemensamt förråd är det smart att notera vad som är vems, även värt att nämna är att skriva ens namn på flyttkartongerna samt skriva vad som faktiskt är i kartongerna.

Kontakta oss

Har du fler funderingar, behöver hjälp med att handla flyttmaterial eller vill hyra förråd? Tveka då inte att höra av dig till oss. Kontakta din närmaste anläggning redan idag. Eller ring oss på: 0200 22 50 70

Vi har även bemannade butiker där vi säljer flyttmaterial och personal som mer än gärna hjälper dig.

 

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Jul oväntad vänlighet

En jul med oväntad vänlighet

Under den kalla men mysiga juletiden samlas de flesta familjer kring middagsbordet och granen. De flesta hem är dekorerade med ljus och julpynt, vilket ger än varm och mysig känsla.

Cykelförvaring på vägg i ett sovrum

Cykelförvaring

Ta del av några enkla cykelförvaringstips.

Två personer sitter på golvet i ett rum som renoveras

Renovering källare

Har du äntligen bestämt dig för att renovera källaren så du kan organisera alla dina ägodelar du samlat på dig genom åren? Då har du kommit rätt, läs vidare för att få en smidig renovering.

Halloween

Halloween – en (o) trevlig tid?

Halloween är tiden för läskiga utklädnader, pumpor och “bus eller godis”. Framförallt kan vi se spöken, spindelväv, fladdermöss och skelett överallt. Vi får även ofta höra att sättet vi firar halloween på är amerikanskt.

Halloween och själva firandet handlar om att portarna mellan vår värld och eftervärlden öppnat sig, och att de döda går bland oss levande.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA