Hjälp – Jag ska flytta till ett kollektiv

Det finns många goda skäl att flytta till ett kollektiv, till exempel ekonomiska skäl eller ett härligt gemenskap med vänner. Kollektiv är något som ger en familjär känsla där man delar sitt hem. Det är ett gott tillfälle att skapa starka band med olika människor samtidigt som du har friheten att vara i ditt eget hem. Det finns oftast stora gemensamma utrymmen där alla kan bidra med sin egna touch av inredning.

Ett förråd för dig som ska flytta till ett kollektiv

Behövs verkligen flera av samma möbel?

När många börjar dela ett boende så tillkommer oftast flera exemplar av liknande möbler, kanske har ni tillgång till tre soffor men endast behöver använda en? Även om de gemensamma utrymmen är stora så behövs det väldigt sällan fler av samma möbel, även bra att tänka på är hur ni fördelar köksartiklar i skåpen så det inte blir proppfullt med kastruller och dylikt. Det är bra att ha en variation av prylar men det är väldigt lätt att det blir för mycket, så en bra förutsättning är att snacka ihop sig och sortera ut det man inte vill ha i kollektivet. Förvaringstips hittar ni här.

Hur smart är det att förvara arv i ens kollektiv som man fått genom familjen?

Kollektivlivet är oftast väldigt festligt med mycket kommande och gående av människor, därför kan det vara smart att förvara viktiga ägodelar som ens släktarv där det är mer säkert annars finns det en risk att saker kan ta skada eller försvinna.

Är det din eller min Margrethe-skål?

När många människor bor gemensamt under en längre tid kan det blir svårt att veta vad som är ens när det väl är dags att flytta, speciellt vid dom gemensama förrådsuttrymen. När man har ett gemensamt förråd är det smart att notera vad som är vems, även värt att nämna är att skriva ens namn på flyttkartongerna samt skriva vad som faktiskt är i kartongerna. Ifall du har några frågor angående paketering eller magasinering så kan du kontakta våra experter över telefon, chatt eller mail. Sedan har vi även butiker där vi säljer flyttmaterial och personal som mer än gärna hjälper till.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Däckförvaring, bild på bil

Däckförvaring

Felaktig däckförvaring kan förstöra dem, och det kan vara en dyr affär. Ta därför del av våra däckförvarings- tips nedan och förläng istället dina däcks livslängd!

Person bland flyttkartonger som grubblar över att flytta isär

Flytta isär: tips för att underlätta processen

Nu har ni bestämt er för att flytta isär. Det sista ni vill behöva tänka på är allt som behöver göras. Tyvärr är det inte oftast så enkelt, därför har vi sammanställt några tips för att göra processen enklare. Läs vidare!

Två personer bland flyttkartonger som är glada över att flytta ihop

Att flytta ihop: några nyttiga tips

Att flytta ihop är en spännande fas i livet. Men det är även mycket som ska tas tag i innan flytten. Vi har sammanställt några enkla tips för att ni som ska flytta ihop får en smidigare flytt. Läs vidare!

Tömma dödsbo, en bild på antika prylar

Tömma dödsbo: några tips för att underlätta processen

Har en närstående gått bort? Är det svårt att veta var börja under denna sorgsna tid? Vi har sammanställt lite tips för att förenkla processen. Läs vidare!

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA
searchclose