Tips för när du ska flytta ut för första gången

Ska du flytta ut för första gången? Är du en av dem som även ska börja studera i höst?  Det finns många viktiga saker att tänka på och överväga när du flyttar ut. Vi hjälper dig att komma ihåg dem!

Det är mycket att tänka på när man flyttar första ut för gången.

Möbler

Kan du ta med dig några möbler hemifrån? Det är ofta dyrt att köpa möbler och det kan vara värt att ta med möbler till lägenheten eller rummet du ska flytta in i.

Samtidigt kan det vara dyrt att transportera möbler om du flyttar långt och då kan det kanske vara värt att köpa nya. Ett tips är att köpa second hand, bra för plånboken och miljön!

Vi har sammanställt smarta flyttips för dig som ska flytta. Läs vad du behöver tänka på: Smarta flyttips

Administration

Adressändring

Kom ihåg att anmäla flytten till skatteverket:

Flyttanmälan.

Försäkring

När du aldrig levt ensam kanske du saknar försäkring. Kolla vad du redan har och ta det du behöver. Hemförsäkring, reseförsäkring och sjukförsäkring brukar vara regeln. Det kan vara bra att jämföra olika försäkringsbolag. Är du student kan det vara värt att kolla om det finns någon studentförsäkring.

Byt husläkare

Det är viktigt att ha din läkare i samma stad om du blir sjuk. Kom ihåg att byta läkare till en som är i närheten. Det gör du online genom 1177 eller genom att gå till vårdgivaren.

Elavtal och internet

Det är två olika saker som behöver ordnas separat. Även i detta fall kan det vara en fördel att jämföra olika bolag.

Studentrabatter

Ska du bli student finns det mycket du kan få studentrabatter på. Du kan spara mycket pengar och hålla dig uppdaterad med de olika erbjudanden där ute! Enklast är att ladda ned Mecenat eller Studentkortet appen.

Studentrabatt på förråd

Vi erbjuder studentrabatt på alla våra förråd. Skulle det hända att du inte hittar en lägenhet före skolans start kan du flytta dina ägodelar till ett förråd, så väntar de på dig i tills du hittar något. Läs mer om våra förråd för studerande och hur du tar del av studentrabatten. 

Relaterat: Spara pengar under sommarsemestern? Läs hur Sindre sparade pengar genom att hyra förråd.

Flytthjälp

Är du i behov av flytthjälp? Kika på våra samarbetspartners ifall du behöver hjälp med exempelvis städ och transport:

Samarbetspartners.

Glöm inte att för många tjänster har du rätt till skatteavdrag. Läs mer om det på skatteverkets hemsida:

Rot- och rutavdrag.

Kontakta oss

Hittar du inte svar på din fråga eller behöver du hjälp med att hyra förråd? Kontakta gärna vår kundservice eller ring oss på: 0200 22 50 70 så hjälper vi dig.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Jul oväntad vänlighet

En jul med oväntad vänlighet

Under den kalla men mysiga juletiden samlas de flesta familjer kring middagsbordet och granen. De flesta hem är dekorerade med ljus och julpynt, vilket ger än varm och mysig känsla.

Cykelförvaring på vägg i ett sovrum

Cykelförvaring

Ta del av några enkla cykelförvaringstips.

Två personer sitter på golvet i ett rum som renoveras

Renovering källare

Har du äntligen bestämt dig för att renovera källaren så du kan organisera alla dina ägodelar du samlat på dig genom åren? Då har du kommit rätt, läs vidare för att få en smidig renovering.

Halloween

Halloween – en (o) trevlig tid?

Halloween är tiden för läskiga utklädnader, pumpor och “bus eller godis”. Framförallt kan vi se spöken, spindelväv, fladdermöss och skelett överallt. Vi får även ofta höra att sättet vi firar halloween på är amerikanskt.

Halloween och själva firandet handlar om att portarna mellan vår värld och eftervärlden öppnat sig, och att de döda går bland oss levande.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA