Hur du håller god hygien under flytten

Det är alltid viktigt att tänka på hygienen, även när du flyttar. Vi har sammanställt några tips om hur du kan upprätthålla god hygien under flyttdagen.

God hygien under flytten

En kort sammanfattning:

 • Tänk på vad du tar i
 • Ha våtservetter och handsprit tillgängligt
 • Tvätta händerna
 • Bär handskar och byt kläder

Varför är god hygien under flytten viktigt?

Hygien är alltid viktigt och när du flyttar finns det en del du behöver tänka på för att hålla dig själv och andra friska. Det är tråkigt att bli sjuk när du äntligen flyttat in.

Vi förstår att fokus inte ligger på hygienen utan snarare på att bli klar så fort som möjligt. Våra råd är därför lätta att följa och kommer inte att bidra med extra stress under flytten.

Tänk på vad du tar i

Under flytten tar du i mycket. Du tar på flyttkartonger, på flyttbilen, dörrar, folk som hjälper dig och du tar i mycket som andra redan tagit i. Efteråt tar du kanske upp mobilen eller tar dig i ansiktet. På så sätt sprids bakterier fort. Försök därför att vara försiktig med vad du tar i och undvik att ta i för mycket utan att tvätta händerna efteråt.

 • På varandra
 • På mobilen
 • I ansiktet

Möjlighet att tvätta händerna

Vi kan börja med en kort uppgiftslista som vi kommer att gå närmare in på.

Följande är en bra idé att ha tillgängligt under din flyttdag:

 • Våtservetter
 • Handdesinfektion
 • Arbetshandskar
 • Tvål

Det är svårt att undvika att ta på smutsiga saker när du flyttar. För att upprätthålla god hygien under hela flyttdagen, rekommenderas att du har både våtservetter och handdesinfektion nära till hands, särskilt om handfat inte är tillgängligt under dagen. Våtservetter är bra för att ta bort smuts på dina händer, och handsprit tar bort bakterierna.

Om du flyttar till ett nytt hem finns det oftast ett handfat. Kom ihåg att packa ner tvål så det är lättillgängligt och så att du kan tvätta händerna under dagen. Till exempel kan du lägga tvålen i påsen eller lådan du speciellt packat för första dygnet i det nya hemmet.

Relaterat: Läs vad kommer behövas under den första natten i nya bostaden.

Arbetshandskar

Ett enkelt tips att följa är att använda arbetshandskar under flytten. Först och främst skyddar du händerna under flytten, du undviker små snitt och andra skador som lätt uppstår när du bär mycket och du arbetar med kartonger. Du får också bättre grepp om det du bär.

Har du arbetshandskar på dig, skyddas du från skador och får bättre grepp, men du blir heller inte lika smutsig om händerna. Det är viktigt att notera att det fortfarande är bra att tvätta eller desinficera händerna när man tar av sig handskarna. Handskarna blir smutsiga och får bakterier på sig, du vill därför vara säker på att du inte får något på händerna.

Byt kläder

När du är klar med att bära in allt i nya hemmet, är det bra att byta kläder. Kom ihåg att du har varit på många ställen och gjort mycket i kläderna. Därför kan det vara bra att byta kläder innan du sätter dig i soffan eller i sängen.

Följ dessa enkla tips och få en renare flytt.
Lycka till under flyttdagen!

Kontakta oss

Lycka till och hör av dig till en av våra butiker om du har några funderingar. Kontakta din närmsta anläggning redan idag. Eller ring oss på: 0200 22 50 70

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

flytta ut innan du kan flytta in

Vad gör du när du måste flytta ut innan du kan flytta in i det nya hemmet?

Det är inte ovanligt att du måste vara ute ur det gamla boendet innan du ska flytta in i det nya. Men hur ska du lösa problemen som uppstår när du hamnar i denna situation? Läs vidare så får du svaret!

Fotograferar lägenheten som du ska sälja

Det här bör du göra innan du fotograferar lägenheten som du ska sälja

Det finns många som säljer eller hyr lägenheter, och kanske planerar du att göra detsamma? Tillsammans med fastighetsmäklaren Truls Hauge, VD för PROA Eiendomsmegling Lørenskog, i Norge, har vi samanställt tips om vad du kan ta del av innan du fotograferar lägenheten inför försäljning. Truls har haft upp till 3000 visningar, och har mycket erfarenhet av vad som fungerar när man ska sälja ett hem.

Göra en månad innan du ska flytta

Vad behöver du göra en månad innan du ska flytta?

Flyttdagen börjar närma sig. För att du ska kunna slappna av och slippa tänka på allt själv, har vi sammanställt en lista med saker du behöver komma ihåg att göra en månad innan du ska flytta.

Två personer som flyttpackar i kartonger

Flyttpackning

Flyttpackning kan ta längre tid än du tror. Dessutom är det mycket att tänka på när man ska flyttpacka. Det räcker inte att slänga allt i flyttkartonger. Läs vidare och få en smidig flytt.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA