Skip to content

En flyttexperts bästa packtips

Vår samarbetsparter I Norge, HMH Home Management, har lång erfarenhet av flytt, och vet vad som behövs för att det ska bli en så smidig process som möjligt. En av de viktigaste faktorerna, är packningen av flyttlasset. Få deras bästa tips här.

flyttexperts packtips

Välj noga vad du packar i

  • Använd resväskor och påsar för att packa kläder
  • Använd påsarna sängkläderna kom i för att packa handdukar, filtar och annat som är ”stort och mjukt”

Annars bör du använda kartonger till det mesta, helst i samma storlek. Anledningen är att det blir enklare att stapla dem, både i lastbilen och i förrådet, dessutom utnyttjas utrymmet maximalt. Då står de mer stabilt, vilket är viktigt under transporten.

Packa inte för tungt

Böcker och andra tunga föremål bör packas i bok- kartonger, alltså mindre flyttlådor. De är ungefär hälften så stora som vanliga kartonger, och är därför lämpade för tyngre föremål. Packar du för tungt i större kartonger, blir det svårt att bära dem.

Skydda dina tillgångar

Det som enkelt kan gå sönder, behöver packas bra. Det är viktigt att inte snåla med silkespapperet och bubbelplasten, för att uppnå det bästa skyddet. Undvik att stapla tallrikar ovanpå varandra utan något mellan lager. De måste viras in och sedan packas i kartonger. Detsamma gäller för andra känsliga föremål.

Relaterat: Glasfördelare till flyttlådor kan köpas i vår flyttbutik här.

Bordsskivor och andra ytor du är rädd för ska repas, bör slås in. Detsamma gäller för bilder, tavlor och annan konst.

När det ska transporteras är det viktigt att man inte staplar tavlorna på varandra, då det kan bli för tungt och då kan det uppstå skador på det som ligger underst.

Ta del av dessa tips för att uppnå en smidig flytt. Lycka till med packandet!

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Senaste inläggen

Hur du håller god hygien under flytten

Hur du håller god hygien under flytten

Det är alltid viktigt att tänka på hygienen, även när du flyttar. Vi har sammanställt några tips om hur du kan upprätthålla god hygien under flyttdagen.
Du behöver inte lyfta ett finger under flytten

Du behöver inte lyfta ett finger under flytten

De flesta av oss letar efter det enklaste sättet att flytta. Vår partner i Norge, HMH Home Management, har lösningen för alla som vill ge ifrån sig nyckeln, låta någon annan göra jobbet, och sedan bara låsa upp sitt nya hem.
Mitt lilla flytt- äventyr

Mitt lilla flytt- äventyr

Att flytta är både stressigt och kan vara svårt. Vår kollega i Danmark har flyttat runt sedan 2015, och känner fortfarande att processen kräver mycket tid och energi. Men hon har lärt sig flera tips som kan hjälpa. Läs om hennes resa, så kanske även du blir lite klokare.
Det här bör du göra innan du fotograferar lägenheten som du ska sälja

Det här bör du göra innan du fotograferar lägenheten som du ska sälja

Det finns många som säljer eller hyr lägenheter, och kanske planerar du att göra detsamma? Tillsammans med fastighetsmäklaren Truls Hauge, VD för PROA Eiendomsmegling Lørenskog, i Norge, har vi samanställt tips om vad du bör göra innan du fotograferar lägenheten som du ska sälja. Truls har haft upp till 3000 visningar, och har mycket erfarenhet av vad som fungerar när man ska sälja ett hem.
*
*