En flyttexperts bästa packtips

Vår samarbetsparter I Norge, HMH Home Management, har lång erfarenhet av flytt, och vet vad som behövs för att det ska bli en så smidig process som möjligt. En av de viktigaste faktorerna, är packningen av flyttlasset. Få deras bästa tips här.

Få en flyttexperts bästa packtips

Välj noga vad du packar i

  • Använd resväskor och påsar för att packa kläder
  • Använd påsarna sängkläderna kom i för att packa handdukar, filtar och annat som är ”stort och mjukt”

Annars bör du använda kartonger till det mesta, helst i samma storlek. Anledningen är att det blir enklare att stapla dem, både i lastbilen och i förrådet, dessutom utnyttjas utrymmet maximalt. Då står de mer stabilt, vilket är viktigt under transporten.

Packa inte för tungt

Böcker och andra tunga föremål bör packas i bok- kartonger, alltså mindre flyttlådor. De är ungefär hälften så stora som vanliga kartonger, och är därför lämpade för tyngre föremål. Packar du för tungt i större kartonger, blir det svårt att bära dem.

Skydda dina tillgångar

Det som enkelt kan gå sönder, behöver packas bra. Det är viktigt att inte snåla med silkespapperet och bubbelplasten, för att uppnå det bästa skyddet. Undvik att stapla tallrikar ovanpå varandra utan något mellan lager. De måste viras in och sedan packas i kartonger. Detsamma gäller för andra känsliga föremål.

Relaterat: Glasfördelare till flyttlådor kan köpas i vår flyttbutik här.

Bordsskivor och andra ytor du är rädd för ska repas, bör slås in. Detsamma gäller för bilder, tavlor och annan konst.

När det ska transporteras är det viktigt att man inte staplar tavlorna på varandra, då det kan bli för tungt och då kan det uppstå skador på det som ligger underst.

Ta del av dessa tips för att uppnå en smidig flytt. Lycka till med packandet!

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Två personer som flyttpackar i kartonger

Flyttpackning

Flyttpackning kan ta längre tid än du tror. Dessutom är det mycket att tänka på när man ska flyttpacka. Det räcker inte att slänga allt i flyttkartonger. Läs vidare och få en smidig flytt.

Flytta i regnet

Såhär flyttar du i regnet

Tyvärr kan vi inte styra vädret. Skulle du ha otur att det regnar under flyttdagen, kan det skapa både frustration och problem. När du flyttar i regnet kan du vidta flera försiktighetsåtgärder för att undvika att skada dina tillgångar. Vi har samlat några tips nedan.

Smarta flyttips

Smarta flyttips

Att flytta kan kännas stressigt för de flesta. Ofta har man dessutom fullt upp med annat. Därför har vi sammanställt ett par smarta flyttips för att du ska flytta smidigt, och vi delar gärna med oss av dessa med dig, så läs vidare!

En kvinna och man som bär på flyttkartonger och håller god hygien under flytten.

Hur du håller god hygien under flytten

Det är alltid viktigt att tänka på hygienen, även när du flyttar. Vi har sammanställt några tips om hur du kan upprätthålla god hygien under flyttdagen.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA
searchclose