Såhär flyttar du i regnet

Tyvärr kan vi inte styra vädret. Skulle du ha otur att det regnar under flyttdagen, kan det skapa både frustration och problem. När du flyttar i regnet kan du vidta flera försiktighetsåtgärder för att undvika att skada dina tillgångar. Vi har samlat några tips nedan.

Hur man flyttar i regnet – smidig flytt .

Byt dag om möjligt

Om det regnar under flyttdagen är det bäst att vänta med flytten tills det slutat regna. Ändra tid eller dag om möjligt, och spara lite arbete. Det här är inte alltid möjligt, men då finns det saker du kan göra. Läs vidare!

Paketera och packa smart

Förvaringssäckar

Var smart med packandet och använda rätt packmaterial kan du skydda dina tillgångar på ett bra sätt.

Genom att först packa i plastpåsar och sedan i flyttkartonger, skyddas dina ägodelar även om kartongen skulle locka till sig fukt. Vi rekommenderar att du använder de genomskinliga förvaringssäckar och inte soppåsar när du packar kläder

Läs varför du inte ska packa i soppåsar!

Du kan också använda plastlådor för att packa i, de lockar inte till sig fukt. Kom ihåg att stänga alla lådor och helst tejpa igen dem, då undviker du att det kommer in vatten.

Pallplast

Har du inga plastlådor, kan du även vira in flyttkartongerna i pallplast om de ska förvaras en längre tid, annars kan det bli bökigt att öppna dem. Dessutom undviker du att damm kommer in om lådorna ska förvaras under lång tid.

Ett plus att packa i flyttkartonger är att det blir både säkrare och lättare att stapla dem och du utnyttjar utrymmet i flyttbilen under frakten, och i förrådet.

Läs mer om flyttpackning.

Plastöverdrag

Om du ska flytta mattor, möbler och andra textilier som inte går att packa i lådor, kanske du vill ta pallplast eller plastpåsar runt om. Då kommer de att skyddas mot regn och fukt. Du kan även täcka möblerna med till exempel madrasshölje. Vi säljer dessa för både enkel och dubbelmadrass, fåtölj eller soffa.

Du kan köpa flyttlådor, omslag, packpåsar, och pallplast i våra bemannade förrådsanläggningar:

Bemannande förrådsanläggningar.

Fler tips om hur du skyddar dina ägodelar

Mer information om hur du bäst skyddar och packar dina ägodelar inför förvaring och flytt, kan du kolla in våra förvaringstips.

Parkera smart

Du kan följa enkla steg för att minimera mängden vatten som når dina tillgångar. Hitta en plats nära ingången som möjligt där lastbilen kan stå.

På korta sträckor kommer dina tillgångar att exponeras i regnet på kortare tid. Du kan även tänka på att stänga dörren till trucken när du har möjlighet, så det inte regnar direkt in i bilen.

Ska du flytta in i ett City Self- Storage förråd?

Ska du förvara i ett City Self- Storage förråd? Flera av våra anläggningar har antingen en lastkaj under tak, eller så kan du till och med köra in med bilen in i anläggningen.

Information om respektive förrådsanläggning.

Det kan bli halt

Möbler kan bli hala när det regnar. Om du har en handduk, har du möjlighet att torka händer och möbler, vilket minimerar chansen att förlora greppet på tunga saker.

För att få extra grepp under svåra förhållanden kan du också använda arbetshandskar. Med arbetshandskar får du ett bra grepp. Du kan köpa arbetshandskar i våra bemannade flyttbutiker.

Förvara torrt

Handduken kan även komma till nytta när du bär in dina saker i förrådet.

Ifall möblerna och lådorna är alldeles för blöta kan du torka av dem innan du ställer in dem i förrådet eller hemma. För att dina saker ska vara så skyddade som möjligt är det viktigt att de är torra när de förvaras.

Behöver du hyra förråd?

Behöver du hyra förråd på kort varsel? Oroa dig inte! Hos oss på City Self-Storage kan du hyra förråd så länge du behöver, och du kan även närsomhelst under hyresperioden byta från ett större till ett mindre lager utan extra kostnad.

Du kan enkelt hyra förråd online:

Hyr förråd online

Hitta rätt förrådsstorlek

Kika på vår storleksguide för att enklare hitta rätt förrådsstorlek som passar just dig:

Storleksguide.

Läs vidare om fördelarna och hur det går till när man hyr lager hos City Self- Storage.

Kontakta oss

Lycka till med flytten och hör av dig till en av våra butiker om du har några funderingar eller behöver personlig rådgivning, vi hjälper dig gärna! Kontakta din närmaste anläggning redan idag. Eller ring oss på: 0200 22 50 70.

Du kan även läsa våra smarta flyttips för nyttig information inför din flytt.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

flytta ut innan du kan flytta in

Vad gör du när du måste flytta ut innan du kan flytta in i det nya hemmet?

Det är inte ovanligt att du måste vara ute ur det gamla boendet innan du ska flytta in i det nya. Men hur ska du lösa problemen som uppstår när du hamnar i denna situation? Läs vidare så får du svaret!

Fotograferar lägenheten som du ska sälja

Det här bör du göra innan du fotograferar lägenheten som du ska sälja

Det finns många som säljer eller hyr lägenheter, och kanske planerar du att göra detsamma? Tillsammans med fastighetsmäklaren Truls Hauge, VD för PROA Eiendomsmegling Lørenskog, i Norge, har vi samanställt tips om vad du kan ta del av innan du fotograferar lägenheten inför försäljning. Truls har haft upp till 3000 visningar, och har mycket erfarenhet av vad som fungerar när man ska sälja ett hem.

Göra en månad innan du ska flytta

Vad behöver du göra en månad innan du ska flytta?

Flyttdagen börjar närma sig. För att du ska kunna slappna av och slippa tänka på allt själv, har vi sammanställt en lista med saker du behöver komma ihåg att göra en månad innan du ska flytta.

Två personer som flyttpackar i kartonger

Flyttpackning

Flyttpackning kan ta längre tid än du tror. Dessutom är det mycket att tänka på när man ska flyttpacka. Det räcker inte att slänga allt i flyttkartonger. Läs vidare och få en smidig flytt.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA