Såhär flyttar du när det regnar

Tyvärr kan vi inte styra vädret. Skulle du ha otur att det regnar under flyttdagen, kan det skapa både frustration och problem. När du flyttar i regnet kan du vidta flera försiktighetsåtgärder för att undvika att skada dina tillgångar. Vi har samlat några tips nedan.

Hur man flyttar i regnet – smidig flytt .

Ändra dagen om möjligt

Om det regnar under flyttdagen är det bäst att vänta med flytten tills det slutat regna. Ändra tid eller dag om möjligt, och spara lite arbete. Det här är inte alltid möjligt, men då finns det saker du kan göra.

Packa smart

Genom att vara smart med packandet och använda rätt packmaterial kan du skydda dina tillgångar på ett bra sätt.

Genom att ha plastpåsar inuti flyttlådorna skyddas dina ägodelar även om lådan skulle locka till sig fukt. Du kan också använda plastlådor för att packa, de lockar inte till sig fukt. Kom ihåg att stänga alla lådor och helst tejpa igen dem. Då undviker du att det regnar rakt in. Dessutom undviker du att damm kommer in om de ska förvaras under lång tid. Ett plus är att det blir både säkrare och lättare att stapla för att utnyttja utrymmet i flyttnilen under frakten, och i förrådet.

Om du ska flytta mattor, möbler och andra textilier som inte är förpackade i lådor kanske du vill ta pallplast eller plastpåsar runtom. Då kommer de att skyddas mot regn och fukt. Vi rekommenderar att du använder de genomskilninga soppåsarna istället för de svarta, läs varför här. Du kan också täcka möblerna med plast, till exempel madrasshölje för både enkel och dubbel madrass, fåtölj eller soffa.

Du kan köpa flyttlådor, omslag, packpåsar, och pallplast i våra flyttbutiker.

Låt det inte bli blött

Du kan följa enkla steg för att minimera mängden vatten som når dina tillgångar. Hitta en plats nära ingången som möjligt där lastbilen kan stå. På korta sträckor kommer dina tillgångar att exponeras i regnet på kortare tid. Du kan också tänka på att stänga dörren till trucken när du har möjlighet, så det inte regnar direkt in i bilen.

Det kan bli halt

Möbler kan bli hala när det regnar. Om du har en handduk, har du möjlighet att torka händer och möbler, vilket minimerar chansen att förlora greppet på tunga möbler. För att få extra grepp under svåra förhållanden kan du också använda arbetshandskar. Med arbetshandskar får du ett bra grepp. Du kan köpa arbetshandskar i våra flyttbutiker.

Förvara torrt

Handduken kan komma till nytta när du bär in dina saker i förrådet. Ifall möblerna och lådorna är alldeles för blöta kan du torka av dem innan du lägger in dem i förrådet. För att dina saker ska vara så skyddade som möjligt är det viktigt att de är torra när de förvaras.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Flyttpacka

Flyttpackning

Flyttpackning kan ta längre tid än du tror. Dessutom är det mycket att tänka på när man ska flyttpacka. Det räcker inte att slänga allt i flyttkartonger. Läs vidare och få en smidig flytt.

Smarta flyttips

Smarta flyttips

Att flytta kan kännas stressigt för de flesta. Ofta har man dessutom fullt upp med annat. Därför har vi sammanställt ett par smarta flyttips för att du ska flytta smidigt, och vi delar gärna med oss av dessa med dig, så läs vidare!

Hur du håller god hygien under flytten

Det är alltid viktigt att tänka på hygienen, även när du flyttar. Vi har sammanställt några tips om hur du kan upprätthålla god hygien under flyttdagen.

behöver inte lyfta ett finger under flytten

Du behöver inte lyfta ett finger under flytten

De flesta av oss letar efter det enklaste sättet att flytta. Vår partner i Norge, HMH Home Management, har lösningen för alla som vill ge ifrån sig nyckeln, låta någon annan göra jobbet, och sedan bara låsa upp sitt nya hem.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA
searchclose