Flyttpackning

Flyttpackning kan ta längre tid än du tror. Dessutom är det mycket att tänka på när man ska flyttpacka. Det räcker inte att slänga allt i flyttkartonger. Läs vidare och få en smidig flytt.

Flyttpacka

Checklista flyttpackning

Vi har sammanställt en kort och enkel checklista du kan utgå från när du planerar din flyttpackning.

  • Flyttrensa
  • Organisera
  • Flyttpacka förrådet/källaren
  • Flyttpacka hemmet
  • Flyttpacka flyttbilen

Flyttrensa

Oavsett om du ska flyttpacka själv eller hyra en firma som gör det åt dig, behöver du först och främst flyttrensa. Behöver du ta med allt till nya hemmet? Innan du börjar packa bör du gå igenom allt. Börja med att sortera allt inför din flytt. Läs mer om hur du ska göra när du flyttrensar.

Flyttrensa i förrådet

Har du hyrt ett förråd för att underlätta din flytt? Försök rensa ur det Ifall du inte vill ta med dig allt ur förrådet till det nya hemmet. Hyr du förråd hos oss, kan du dessutom byta till både större eller mindre förråd närsomhelst, utan extra kostnad. Se vilka storlekar vi har tillgängliga:

Tillgängliga förråd

Relaterat: Kolla in vår storleksguide för att se hur stort förråd du behöver här.

Börja flyttpacka

Börja packa i tid. Du kan förbereda mycket inför flyttdagen. Börja med det du inte kommer använda förrän du flyttat in i ditt nya hem. Vissa rum kommer du ju använda fram till flyttdagen, men säkert inte allt som finns i rummen.

Samma gäller för kläder. Är det sommar kan du lugnt packa ner vinterkläderna.

Skydda möblerna/ dina ägodelar

Allt som är ömtåligt behöver skyddas så det inte skadas i transporten. Nedan finner du lite tips på hur ska skydda dina ägodelar/möbler.

Flyttpacka porslin

Använd flyttkartonger att packa ner porslinet i. Innan du lägger porslinet i flyttkartongerna, bör du använda silkespapper för att linda in dem med. För att skydda glasen rekommenderar vi kryssfack som du sätter i flyttkartongerna.

Flyttpacka böcker

Fyller du flyttkartongen i standardstorlek med böcker, blir det väldigt tungt att bära. Därför rekommenderar vi för just böcker de mindre flyttkartongerna. De blir inte för tunga. Ett annat alternativ är att inte fylla upp den större flyttkartongen med böcker, utan bara halvvägs, eller så kan du packa i rullväskor.

Flyttpacka tavlor

Konst vill man oftast vara extra försiktig med. För tavlor rekommenderar vi tavelkartonger som man får plats med flera tavlor i. Vill du vara extra försiktig kan du även vira in varje tavla med bubbelplast.

Flyttpacka elektronik och möbler

Elektronik så som TV:n vill man också vara försiktig med. Elektronik och möbler kan du vira in i bubbelplast. Vill du vara extra försiktig, kan du även vira in med wellpapp. En fördel med att använda wellpapp, är att det blir avtryck ifall någon råkat slå till möbeln mot något under transporten.

För att sätta ihop vissa delar eller möbler, kan du använda dig av pallplast. Exempelvis om du vill att fjärrkontrollen sitter i TV:n, eller om du flyttar en hel hylla med saker i den, så kan du vira in den i pallplast.

För att underlätta när du ska packa i flyttbilen, så bör du, om det går ta bort delar på möbler som sticker ut. Så som knoppar, ben och annat..

Flyttpacka kläder

Kläder är bra att packa i förvaringssäckar istället för sopsäckar, då luktar kläderna inte. Ett annat alternativ är vakuumpåsar, dessa är bra för tjockare kläder som tar mycket plats.

För kläder har vi speciella garderobskartonger som du kan hänga in dina skjortor eller annat i och slippa tänka på ifall de blir skrynkliga.

Du kan även packa kläder i kartonger. Ett tips är att först packa dem i plastpåsar eller vira in kartongen med pallplast för att skydda mot fukt.

Flyttpacka blommor

Växter kan vara lite knepigt. Är det dessutom vinter bör du ha i åtanke att krukväxter inte tål kyla så bra. Ett tips när du packar större krukväxter är att sätta de i något stadigt, såsom i en kartong, och dra över en soppåse över dem.

Flyttpacka smart med rätt flyttmaterial

Det kan kännas onödigt att lägga ner pengar på flyttmaterial, men det kan bli dyrare i längden ifall du inte skyddar dina möbler och prylar. Då kvalitén på flyttmaterialet kan variera mellan leverantörer, därför rekommenderar vi att köpa flyttmaterial i en flyttbutik.

Läs mer om hur du bäst packar inför flytt och förvaring.

I våra bemannade förrådsanläggningar hittar du även en flyttbutik:

Hitta din närmsta flyttbutik i Stockholm.

Organisera flyttpackningen

För att enkelt sortera och hålla reda på allt, är det bra att packa i flyttkartonger. Packa i likadana flyttkartonger, på så sätt blir det enklare att stapla dem i flyttbilen.

Markera på kartongerna vilka flyttkartonger som ska till vilket rum. På så sätt blir det enklare vid ankomst till nya bostaden för både dig och de som hjälper dig flytta. Rita även en “pil upp” på flyttkartongen, för att visa vilken sida som ska upp. Glöm heller inte att skriva på kartongen ifall den innehåller något ömtåligt.

Dags att packa flyttbilen…

Ifall du behöver ta flera vändor med bilen, försök att varje gång fylla bilen med möbler och prylar från samma rum. Det kommer underlätta arbetet vid ankomsten.

Börja med att ställa in de största möblerna. Tomrummet mellan kan du fylla med flyttkartonger eller med exempelvis mattor så möblerna inte stöter in i varandra under transporten. Glöm dock inte att se till att allt står stadigt i bilen. Använd spännremmar för att spänna fast möblerna i bilen.

Kontakta oss

Ta del av dessa tips för en smidig flyttpackning. Lycka till och hör av dig till en av våra butiker om du har några funderingar. Kontakta din närmsta anläggning redan idag. Eller ring oss på: 0200 22 50 70

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

flytta ut innan du kan flytta in

Vad gör du när du måste flytta ut innan du kan flytta in i det nya hemmet?

Det är inte ovanligt att du måste vara ute ur det gamla boendet innan du ska flytta in i det nya. Men hur ska du lösa problemen som uppstår när du hamnar i denna situation? Läs vidare så får du svaret!

Fotograferar lägenheten som du ska sälja

Det här bör du göra innan du fotograferar lägenheten som du ska sälja

Det finns många som säljer eller hyr lägenheter, och kanske planerar du att göra detsamma? Tillsammans med fastighetsmäklaren Truls Hauge, VD för PROA Eiendomsmegling Lørenskog, i Norge, har vi samanställt tips om vad du kan ta del av innan du fotograferar lägenheten inför försäljning. Truls har haft upp till 3000 visningar, och har mycket erfarenhet av vad som fungerar när man ska sälja ett hem.

Göra en månad innan du ska flytta

Vad behöver du göra en månad innan du ska flytta?

Flyttdagen börjar närma sig. För att du ska kunna slappna av och slippa tänka på allt själv, har vi sammanställt en lista med saker du behöver komma ihåg att göra en månad innan du ska flytta.

Flytta i regnet

Såhär flyttar du i regnet

Tyvärr kan vi inte styra vädret. Skulle du ha otur att det regnar under flyttdagen, kan det skapa både frustration och problem. När du flyttar i regnet kan du vidta flera försiktighetsåtgärder för att undvika att skada dina tillgångar. Vi har samlat några tips nedan.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA