Det här bör du göra innan du fotograferar lägenheten som du ska sälja

Det finns många som säljer eller hyr lägenheter, och kanske planerar du att göra detsamma? Tillsammans med fastighetsmäklaren Truls Hauge, VD för PROA Eiendomsmegling Lørenskog, i Norge, har vi samanställt tips om vad du kan ta del av innan du fotograferar lägenheten inför försäljning. Truls har haft upp till 3000 visningar, och har mycket erfarenhet av vad som fungerar när man ska sälja ett hem.

Det här bör du göra innan du fotograferar lägenheten som du ska sälja

Är det ett stort jobb?

Det är frestande att tro att man bara kan spara tid genom att visa hemmet som det är. Men det är viktigt att komma ihåg att intressenterna ska kunna föreställa sig att bo i ditt hem. Då kan det bli nödvändigt att ge några rum nytt liv med enkel ompyssling, till exempel med en ny färg.

Piffa upp hemmet

– I vissa fall kan det också vara lämpligt att vidta större åtgärder, exempelvis genom att byta fronter i köket eller skapa ett extra sovrum. Åtgärderna måste planeras noggrant mot den köpgrupp du vill träffa. God förberedelse före fotografering är avgörande för dagens selektiva marknad, säger Truls.

När du renoverar ditt hem kan du förvara dina ägodelar i ett förråd tills du är klar. Då får du mer utrymme när du gör jobbet och du undviker skador, fläckar och damm på dina saker. Ta del av våra renoveringstips.

Hyr ett tillfälligt förråd:
Hyr förråd

Ingen har ett visningsklart hem

Inred minimalistiskt

Enligt Truls är god förberedelse före fotografering avgörande för dagens selektiva marknad. När du är klar med renoveringen är det inredningen som står på tur. Innan du tar bilderna, lämna personliga tillhörigheter och stilen till en mer generell stil så att intressenterna kan föreställa sig att bo i ditt hem. Fastighetsmäklare Truls har ett tydligt tips när du tar bilder:

– Använd alltid en inredare innan du fotograferar! De ser ditt hem med nya ögon och kan enkelt göra så att rummet ser större och mer inbjudande ut. Ingen har ett visningsklart hem. Det är viktigt med inredning som framhäver rummets kvaliteter och inte minst mäklarens strategi, för att öka värdet av hemmet.

Jämför andras annonser och ta hjälp

Om du inte har möjlighet att anställa en inredare kan det vara en bra idé att få en objektiv bild av hemmet. Kanske känner du någon som kan hjälpa dig, eller kanske mäklaren kan ge dig några bra tips.

För att få en uppfattning om vad som kan fungera, kan du också titta på andras annonser som finns där ute. Hur som helst är tricket att hålla en generell stil och hålla undan de personliga tillhörigheterna, så att andra kan tänka sig att bo i hemmet.

Om du redan har hyrt ett förråd inför renoveringen, kan du fortsätta att använda det för att ställa undan det som inte finns med på bilderna.

Kontakta oss

Vi hoppas att dessa tips varit hjälpsamma. Lycka till med fotograferingen, och tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar. Kontakta din närmaste förrådsanläggning via vår kundservice. Eller ring oss på: 0200 22 50 70

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

flytta ut innan du kan flytta in

Vad gör du när du måste flytta ut innan du kan flytta in i det nya hemmet?

Det är inte ovanligt att du måste vara ute ur det gamla boendet innan du ska flytta in i det nya. Men hur ska du lösa problemen som uppstår när du hamnar i denna situation? Läs vidare så får du svaret!

Göra en månad innan du ska flytta

Vad behöver du göra en månad innan du ska flytta?

Flyttdagen börjar närma sig. För att du ska kunna slappna av och slippa tänka på allt själv, har vi sammanställt en lista med saker du behöver komma ihåg att göra en månad innan du ska flytta.

Två personer som flyttpackar i kartonger

Flyttpackning

Flyttpackning kan ta längre tid än du tror. Dessutom är det mycket att tänka på när man ska flyttpacka. Det räcker inte att slänga allt i flyttkartonger. Läs vidare och få en smidig flytt.

Flytta i regnet

Såhär flyttar du i regnet

Tyvärr kan vi inte styra vädret. Skulle du ha otur att det regnar under flyttdagen, kan det skapa både frustration och problem. När du flyttar i regnet kan du vidta flera försiktighetsåtgärder för att undvika att skada dina tillgångar. Vi har samlat några tips nedan.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA