Vad behöver du göra en månad innan du ska flytta?

Flyttdagen börjar närma sig. För att du ska kunna slappna av och slippa tänka på allt själv, har vi sammanställt en lista med saker du behöver komma ihåg att göra en månad innan du ska flytta.

Börja rensa i tid:

  • Behålla
  • Sälja
  • Skänka
  • Slänga

Det är både tidskrävande och onödigt att ta med möbler, kläder och saker du inte önskar ha med i nya hemmet. Det kan ta lite tid att gå igenom och sälja allt, därför är det en bra idé att börja göra det i god tid innan du börjar packa.

Det finns flera sidor du kan både sälja via och skänka dina saker.

Hyr ett tillfälligt förråd under flytten

Känner du att du inte har tid för det eller för mycket saker som du inte hinner gå igenom, kan du alltid hyra ett tillfälligt förråd.

Genom att hyra ett förråd behöver du inte känna press på att du måste hinna rensa igenom allt innan du flyttar. Du kan istället göra det allt eftersom.

Börja packa

När bör du börja packa ned allt? Det kan ta lång tid att packa ner ett helt hem. Det är därför en bra idé att tidigt börja packa saker du inte kommer använda förrän du flyttat in i det nya hemmet. Ju mer du får gjort i början, desto mindre har du att göra när det börjar koka.

Tänk på att det är viktigt att packa rätt. För information om hur du packar möbler, kläder, vitvaror mm. rätt, kolla in våra förvaringstips. 

Se över försäkringar

Har du hemförsäkring eller annan information som behöver uppdateras eller sägas upp? Se då till att göra det i god tid.

Se över abonnemang

Oftast är det en månads uppsägningstid på abonnemang. Ska du inte fortsätta prenumerera på något när du flyttar, är det bra att veta när du bör säga upp det för att undvika onödiga kostnader.

Säg upp eller överför det till den nya adressen, eller överlåt det till dem som ska ta över nuvarande bostaden.

Vad är nästa steg?

I nästa inlägg i serien går vi igenom vad du bör göra två veckor innan du ska flytta:

Vad behöver du göra två veckor innan flytten?

Kontakta oss

Har du frågor gällande flytt och förvaring eller behöver ett tillfälligt förråd under din flytt? Kontakta din närmsta anläggning här redan idag. Eller ring oss på: 0200 22 50 70

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

flytta ut innan du kan flytta in

Vad gör du när du måste flytta ut innan du kan flytta in i det nya hemmet?

Det är inte ovanligt att du måste vara ute ur det gamla boendet innan du ska flytta in i det nya. Men hur ska du lösa problemen som uppstår när du hamnar i denna situation? Läs vidare så får du svaret!

Fotograferar lägenheten som du ska sälja

Det här bör du göra innan du fotograferar lägenheten som du ska sälja

Det finns många som säljer eller hyr lägenheter, och kanske planerar du att göra detsamma? Tillsammans med fastighetsmäklaren Truls Hauge, VD för PROA Eiendomsmegling Lørenskog, i Norge, har vi samanställt tips om vad du kan ta del av innan du fotograferar lägenheten inför försäljning. Truls har haft upp till 3000 visningar, och har mycket erfarenhet av vad som fungerar när man ska sälja ett hem.

Två personer som flyttpackar i kartonger

Flyttpackning

Flyttpackning kan ta längre tid än du tror. Dessutom är det mycket att tänka på när man ska flyttpacka. Det räcker inte att slänga allt i flyttkartonger. Läs vidare och få en smidig flytt.

Flytta i regnet

Såhär flyttar du i regnet

Tyvärr kan vi inte styra vädret. Skulle du ha otur att det regnar under flyttdagen, kan det skapa både frustration och problem. När du flyttar i regnet kan du vidta flera försiktighetsåtgärder för att undvika att skada dina tillgångar. Vi har samlat några tips nedan.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA