Vad gör du när du måste flytta ut ur ditt gamla hem innan du kan flytta in i det nya?

Det är inte ovanligt att du måste vara ute ur det gamla boendet innan du ska flytta in i det nya. Men hur ska du lösa problemen som uppstår när du hamnar i denna situation? Läs vidare och få svaret.

Läs våra tips på hur du kan lösa problemet.

Mellanförvaring

Hyr förråd

Många av våra kunder hyr förråd för att lösa detta problem. Ifall du hyr ett förråd några dagar innan du måste vara utflyttad ur det gamla hemmet, kommer du ha gott om tid att ställa in sakerna i förrådet.

Tömmer du ditt gamla hem helt, några dagar innan du måste vara ute, får du även gott om tid på dig att städa (eller hyra någon annan att göra det åt dig). När du då ska flytta in i ditt nya hem, kan du göra det den dag som passar dig bäst. Du är inte beroende av att göra det ett visst datum.

Mellanförvaring kan vara användbart även under tiden det nya hemmet renoveras. Då har du redan möblerna ur vägen, och det är bara att sätta igång med renoveringen. Då behöver du heller inte oroa dig för fläckar och damm på möblerna, och kan istället flytta in allt när du är helt klar med renoveringen.

Hur stort förråd behöver du?

När du ska hyra ett förråd för mellanförvaring kan vi hjälpa dig att hitta den storlek som passar just dig. Du får oftast plats med mer än du tror i förrådet, därför rekommenderar att du kontaktar oss eller använder vår storlekskalkylator online för att få en uppskattning över hur stort förråd du behöver.

Du kan boka ett förråd online.

Det här ska du tänka på ifall du förvarar hos vänner

Temperatur

Om du vill förvara hos vänner finns det några saker som är bra att ha i åtanke. Om du ska förvara under vintermånaderna, är det stora temperaturfluktuationer i ett garage med dålig isolering och utan uppvärmning.

Då bör du undvika att förvara elektronik, antika möbler, vattenbaserade färger eller något som inte tolererar minusgrader och temperaturfluktuationer. Försök hitta en plats med stabil temperatur och grader där du kan förvara sakerna.

Om du ska förvara i en fuktig källare där det finns risk för läckage, bör du ta hänsyn till hur du förpackar dina ägodelar. Då kartonger kan locka till sig fukt, kan du först packa in dina saker i plastpåsar. Du kan också packa i plastlådor och ha i silica gel (avfuktnings påsar) med kläderna.

Oavsett om du väljer mellanförvaring eller att förvara hos vänner, önskar vi dig lycka till med flytten!

Kontakta oss

Vi hoppas att dessa tips har varit hjälpsamma. Vi önskar dig lycka till och tveka inte att höra av dig till en av våra butiker om du har några funderingar. Kontakta din närmsta anläggning redan idag. Eller ring oss på: 0200 22 50 70.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Göra en månad innan du ska flytta

Vad behöver du göra en månad innan du ska flytta?

Flyttdagen börjar närma sig. För att du ska kunna slappna av och slippa tänka på allt själv, har vi sammanställt en lista med saker du behöver komma ihåg att göra en månad innan du ska flytta.

Två personer som flyttpackar i kartonger

Flyttpackning

Flyttpackning kan ta längre tid än du tror. Dessutom är det mycket att tänka på när man ska flyttpacka. Det räcker inte att slänga allt i flyttkartonger. Läs vidare och få en smidig flytt.

Flytta i regnet

Såhär flyttar du i regnet

Tyvärr kan vi inte styra vädret. Skulle du ha otur att det regnar under flyttdagen, kan det skapa både frustration och problem. När du flyttar i regnet kan du vidta flera försiktighetsåtgärder för att undvika att skada dina tillgångar. Vi har samlat några tips nedan.

Smarta flyttips

Smarta flyttips

Att flytta kan kännas stressigt för de flesta. Ofta har man dessutom fullt upp med annat. Därför har vi sammanställt ett par smarta flyttips för att du ska flytta smidigt, och vi delar gärna med oss av dessa med dig, så läs vidare!

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA