|

Vi vill upplysa våra kunder att vi just nu byter affärssystem och att detta kan medföra en del förseningar vid fakturautskick. Detta medför en del tekniska problem som vi jobbar intensivt med att lösa.

Förvara utemöbler rätt

Vi är snart inne i oktober månad och tiden att klippa gräs, sitta ute på verandan och på uteserveringar är snart över.

Snart ska även sommarutrustningen ersättas med kälkar, vinterkläder och skyfflar. Men är du redo att städa undan och förvara dina utemöbler fram till våren?

Tvätta möblerna

Innan du ställer undan trädgårdsmöblerna är det klokt att tvätta dem ordentligt, så de är fina till våren. Du undviker även att smuts och mögel sätter sig på möblerna som kan bli omöjligt att få bort senare.

Såpa, ljummet vatten och borste är vad du behöver för detta.

Om du märker att det börjat bli mögel på något ställe så försök att skrubba bort det, tänk på att skrubba längs med träets fibrer för att inte få fula repor.

När du har tvättat möblerna är det viktigt att låta dem torka innan du ställer undan dem över vintern. Du ska inte ställa fuktiga möbler i förrådet.

Måste utemöblerna underhållas?

För att utemöbler ska hålla sig fina så länge som möjligt bör de underhållas regelbundet. När och hur ofta du ska underhålla möblerna beror såklart på materialet, ytbehandling och vilken leverantör de kommer från.

Plast eller metallmöbler kräver väldigt lite underhåll jämfört med trämöbler.

Hursomhelst är det en bra idé att kontrollera ifall möblerna behöver lite ny olja, betsas eller målas om, innan du ställer undan dem. Är du dessutom bra på att underhålla möblerna, kommer de hålla längre.

Är dina trämöbler obehandlade så kan du efter tvätten helt enkelt lägga på lite extra såpa som får dra in och återfetta träet, det blir som en naturlig och skyddande ytbehandling.

Är du osäker på hur dina möbler eller utrustning ska underhållas? Ett bra tips är att kontakta leverantören, eller se om de har någon information tillgänglig online eller i manualen.

Var kan du förvara utemöblerna?

Om du har tur så har du kanske ett rymligt uthus, garage eller andra förvaringslösningar hemma, där du kan förvara trädgårdsmöblerna, utrustningen och sommarkläderna.

Ifall möblerna eller utrustningen inte klarar av minusgrader, är det viktigt att ta det till hänsyn innan du ställer undan dem. Då kan det vara bra att förvara i varmförråd.

Läs mer om vad uppvärmda förråd betyder: Vad betyder uppvärmda förråd.

Ifall du inte har tillräckligt med utrymme hemma för att förvara utemöblerna, bör du fundera på hur och var du kan förvara dem.

Vi på City Self-Storage erbjuder förråd i olika storlekar, perfekt för dig att förvara möbler och utrustning.

Temperaturen sjunker dessutom aldrig under noll grader. Vi har även förvaringsexperter tillgängliga i våra bemannade anläggningar för att ge dig råd om förvaring, eller för att hjälpa dig med bokning av förråd.

Fler förvaringstips

Du kan läsa mer om pack och förvaring på vår hemsida. Lär dig om hur du exempelvis förvarar kläder och elektronik rätt.

Ta del av våra förvaringstips.

Kontakta oss

Hittar du inte svar på din fråga eller behöver du hjälp med att hyra förråd?

Kontakta gärna vår kundservice eller ring oss på: 0200 22 50 70 så hjälper vi dig.

Hur mycket utrymme behöver du?

Sök på hemsidan

Vad menas med gratis skåpbil?

Skaffa en skåpbil på köpet.

Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
Kontakta oss om du har några frågor.

Vad är lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

Vad är outlet?

Outletförråd har lägre priser!

Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.