|

CSS logo

Packningsguide för möbler och hushållsartiklar

Vad behöver du för att packa och förvara möbler och andra hushållsartiklar? Få svaret här!

Att packa ner möbler kan kännas överväldigande. Var börja? Hur ska allt få plats i förrådet eller källaren? Oroa dig inte, vi har sammanställt några enkla tips som alla kan följa för att förvara möblerna rätt.

Packa och förvara möbler och hushållsartiklar rätt

Packa ihop varje rum eller liknande objekt tillsammans och skruva isär de större objekten, såsom bord och sängramar för att spara utrymme. Ta bort lösa hyllor och bordsben. Fästdelar såsom skruvar och liknande, läggs i påsar som tydligt märks med sitt innehåll.

Möbler som riskerar att bli skadade bör svepas in i plast eller wellpapp. Madrasser, tygmöbler och mattor skall plastas in för att skydda mot damm och smuts. Prydnadssaker förpackas i bubbelplast och skall packas ihop i en stor flyttlåda. Lampskärmar bör skruvas av lamporna och packas i en separat påse för att skydda dem mot smuts och stötskador.

Detta behöver du

 • Bubbelplast
 • Wellpapp
 • Flyttfiltar
 • Påsar
 • Trassering
 • Stora flyttlådor
 • Märkpenna

Tips för möbler och hushållsartiklar

Paketera och packa rätt

 • Montera loss:
  Börja med att montera loss alla större möbler, ta bort alla lösa hyllor, bordsben, lampskärmar och annat som sticker ut, på så vis sparar du plats!
 • Markera lösa delar:
  Glöm inte att markera de lösa delar så att du vet var de tillhör. Skruvar och liknande lägger du i påsar som du markerar och tejpar med tillhörande möbler.
 • Skydda prydnadssakerna:
  Prydnadssaker lindas in i bubbelplast och packas i flyttkartonger. Lampskärmar kan du packa i en påse eller bubbelplast för att skydda mot smuts och stötskador. Glöm inte att markera flyttkartongerna med “Hanteras varsamt”, “Denna sida upp” och “Glas”.
 • Skydda glas och kristall:
  Använd glas- och tallriksindelare i flyttlådorna.Slå in varje föremål i silkespapper. Packa i stabila lådor som håller formen och kan staplas på varandra. Märk lådorna med “Hamteras varsamt”.

Transportera möbler och hushållsartiklar rätt

Skydda möblerna under transporten

Möbler som riskerar att bli skadade bör svepas in i plast eller wellpapp. Vill du vara extra noga kan du såklart använda dig av båda. Lindar du in med wellpapp, kan du se ifall du eller någon annan råkat stöta till möbeln i något under frakten.

Tunga möbler kan bli jobbigt att flytta, och du kan råka tappa och skada dem. Använd dig av flyttfiltar, pirror eller bärselar.

Se vad det kostar att hyra pirra här.

Våra flyttfiltar hittar du i våra bemannade butiker.

Pris för uthyrhing av bärselar hittar du här.

Hur mycket utrymme behöver du?

Sök på hemsidan

Vad menas med gratis skåpbil?

Skaffa en skåpbil på köpet.

Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
Kontakta oss om du har några frågor.

Vad är lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

Vad är outlet?

Outletförråd har lägre priser!

Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.