|

CSS logo

Förvara rätt under vintern

Skydda ägodelarna under de kalla månaderna. Kolla in våra enkla vinterförvaringstips!

Tips för en bättre vinterförvaring

Nu närmar sig vintern och det är dags att städa undan trädgårdsmöblerna, båtutrustningen och allt annat som inte används under dessa kalla månader. Ta del av våra enkla vinterförvaringsprinciper och tips nedan!

Enkla principer inför din vinterförvaring

Många stuvar in allt i skjulet eller garaget utan att ta till sig försiktighetsåtgärderna som förvaringsexperterna rekommenderar. City Self-Storage tror att många skulle kunna dra nytta av att lära sig några grundläggande förvaringsprinciper, för att ta bättre hand om sina saker.

Vintersäsongen brukar innebära att garaget blir fullt av trädgårdsredskap, motorcyklar, båtutrustning, trädgårdsmöbler, grillar och mycket mer. För oss på City Self-Storage betyder det i regel en hel del nya kunder.

– Det stämmer. Många människor använder våra torra och uppvärmda förråd för vinterlagring, men vi skulle gärna se ännu fler göra det. Vi vet att människor förstör en hel del utrustning genom att lagra den felaktigt hemma, säger Isak Larsson, chef för City Self- Storage.

Det finns flera problem som uppstår när man förvarar saker på ett felaktigt sätt.

Det ena är att saker och ting kan rosta och spricka, eller på annat sätt skadas, och det andra är att människor fyller upp sina källare så pass att de förlorar kollen på vad de har och inte har.

– En kollega som arbetar med våra hemsidor berättade att han hittade fyra gräsklippare när han skulle rengöra garaget med sin far! Detta är typiskt något som kan hända när saker lagras och man glömmer bort att de skall användas igen. Därför har vi satt ihop en liten lista med tips för vinterförvaring, säger Isak Larsson.

8 tips för en bättre vinterförvaring

  • Rensa igenom. Få en översikt över dina saker innan du stoppar in allt i garaget/källaren eller förrådet. Gör dig av med det du vet att du inte kommer använda.
  • Organisera utrymmet. Allting ska ha en fast plats. Markera tydligt på kartonger vad som finns i. Se till att alla i familjen vet var allting står och inte vänder på allt för att hitta det.
  • Sätt in riktiga hyllor. Organisera utrymmet smart. Oftast så slänger vi in sakerna tills vi längre inte får plats med mer och då staplar vi sakerna på varandra. Känner du igen dig? då betyder det att du behöver gå tillbaka till första tipset.
  • Håll det rent. Smuts och havsvatten ger upphov till rost, röta, sprickor och andra problem.

…vidare

  • Packa rätt. Använd rätt packmaterial för att både skydda och enklare förvara allt.
  • Byt olja på motorredskapen. Motorcyklar, klassiska bilar, gräsklippare och andra saker med motor bör ses över grundligt före vinterlagring. Gammal olja skadar packningar och filter. Spreja WD40 i avgasrör och andra ställen som är benägna att rosta. (“WD” är en förkortning för “Water Displacement”)
  • Är det för kallt i utrymmet? Köp en avfuktare. I kalla temperaturer klarar inte luften att hålla kvar fukten, och den sätter sig istället som frost på marken, eller om det är i en kall källare/garage: På sakerna du förvarar där. Därför är det smart att sätta in en avfuktare som kan minimera luftfuktigheten då temperaturen faller.

Läs mer om vad uppvärmda förråd betyder och varför det är bra här.

Hur mycket utrymme behöver du?

Sök på hemsidan

Vad menas med gratis skåpbil?

Skaffa en skåpbil på köpet.

Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
Kontakta oss om du har några frågor.

Vad är lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

Vad är outlet?

Outletförråd har lägre priser!

Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.