Vad behöver du göra två veckor innan du ska flytta?

När det är två veckor kvar till flytten är det dags att få fart på saker och ting så du inte behöver oroa dig över det onödiga precis innan flytten. Gör klart det som går redan nu!

Ordna flytthjälp

Ifall du ännu inte gjort det, är det dags att ordna flytthjälp. Hur ordnar du flytthjälp? Jo, det finns flera sätt att göra det på. Exempelvis kan du be om hjälp från vänner, familj eller anställa en flyttfirma.

Flyttfirma

Vi på City Self- Storage hjälper dig gärna att hitta alternativet som passar dig. Ska du hyra en flyttfirma kan du kolla in våra samarbetspartners.

Glöm heller inte att du har rätt till RUT- avdrag när du anlitar en flyttfirma. Det brukar de ha koll på och dra av på fakturan.

Läs mer om ROT- och RUT-avdrag på Skatteverkets hemsida.

Transport

Se till att lösa transportfrågan i god tid så inte allt blir uppbokat. Börja leta efter flyttbil, släpvagn och flyttfirmor i tid.

Hyr förråd

Ifall du behöver förvaring under flytten, rekommenderar vi att du reserverar ett förråd i förväg, så att du är säker att storleken du behöver inte är uppbokad.

Hyr ett förråd redan idag

Hur stort förråd?

Osäker på hur stort förråd du behöver? Kolla in vår Storleksguide och se hur mycket som får plats i några av våra populäraste förråd.

På våra bemannade anläggningar får du personlig hjälp med att hyra rätt förråd.

Har du ordnat flytt- och packmaterial?

Ifall du ännu inte gjort det, är det dags. Det tar tid att packa ned allt och det är dessutom bra att ha något att packa ned det i.

Läs mer om hur du bäst packar inför flytt och förvaring i våra förvaringstips.

I våra butiker finner du det flyttmaterial du behöver. Dessutom erbjuder vi bärselar och pirror som du kan hyra.

Se några av våra populäraste produkter som du kan handla i våra fysiska flyttbutiker.

Slutstädning

Ska du städa själv eller ska du anlita en städfirma? Kanske behöver du extrahjälp från vänner och familj? Kom ihåg att du även har rätt till RUT- avdrag när du anlitar en städfirma.

Du kan även kolla in våra samarbetspartners när du ska boka städhjälp:
Samarbetspartners.

Ändra folkbokföringsadress

Du gör en flyttanmälan hos Skatteverket. För att nya adressen ska gälla från dagen du flyttar in, är det bra att göra en flyttanmälan i god tid.

Anmäler du senare än en vecka efter flytten, gäller inte din nya adress förrän anmälan kommit in.

Du gör en flyttanmälan enkelt på Skatteverkets hemsida:
Flyttanmälan hos Skatteverket

För enkelhetens skull, kan det vara bra att ändra det som går till digital post. Då slipper du oroa dig för att viktiga fakturor inte kommer fram.

Vad är nästa steg?

När du har gått igenom alla steg kan du gå vidare med nästa steget i denna flyttserie: “Vad behöver jag göra veckan innan jag ska flytta?”

Är det för tidigt med att börja med dessa steg? Då kanske du ska gå tillbaka till steget innan som handlar om vad du behöver göra en månad innan flytten:

Vad ska jag göra en månad innan flytten?

Kontakta oss

Har du frågor gällande flytt och förvaring eller behöver ett tillfälligt förråd under din flytt? Kontakta din närmaste anläggning via vår kundservice redan idag. Eller ring oss på: 0200 22 50 70

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Jul oväntad vänlighet

En jul med oväntad vänlighet

Under den kalla men mysiga juletiden samlas de flesta familjer kring middagsbordet och granen. De flesta hem är dekorerade med ljus och julpynt, vilket ger än varm och mysig känsla.

Cykelförvaring på vägg i ett sovrum

Cykelförvaring

Ta del av några enkla cykelförvaringstips.

Två personer sitter på golvet i ett rum som renoveras

Renovering källare

Har du äntligen bestämt dig för att renovera källaren så du kan organisera alla dina ägodelar du samlat på dig genom åren? Då har du kommit rätt, läs vidare för att få en smidig renovering.

Halloween

Halloween – en (o) trevlig tid?

Halloween är tiden för läskiga utklädnader, pumpor och “bus eller godis”. Framförallt kan vi se spöken, spindelväv, fladdermöss och skelett överallt. Vi får även ofta höra att sättet vi firar halloween på är amerikanskt.

Halloween och själva firandet handlar om att portarna mellan vår värld och eftervärlden öppnat sig, och att de döda går bland oss levande.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA