Vad behöver du göra två veckor innan du ska flytta?

När det är två veckor kvar, är det dags att få fart på saker och ting, så du inte behöver oroa dig över det onödiga precis innan flytten. Gör klart det som går redan nu.

Ordna flytthjälp

Ifall du ännu inte gjort det, är det dags att ordna flytthjälp. Hur ordnar du flytthjälp? Jo, det finns flera sätt att göra det på. Exempelvis kan du be om hjälp från vänner, familj eller anställa en flyttfirma.

Transport

Se till att lösa transport- frågan i god tid, så inte allt blir uppbokat. Börja leta efter flyttbil, släpvagn och flyttfirmor i tid. Vi på City Self- Storage hjälper dig gärna att hitta alternativet som passar dig. Kolla med din närmsta anläggning ifall de har företag de rekommenderar. Glöm heller inte att du har rätt till RUT- avdrag när du anlitar en flyttfirma.

Hyr förråd

Ifall du behöver förvaring under flytten, rekommenderar vi att du reserverar ett förråd i förväg, så att du är säker att storleken du behöver inte är uppbokad. På våra bemannade anläggningar får du personlig hjälp med att hyra rätt förråd.

Har du ordnat packmaterial?

Ifall du ännu inte gjort det, är det dags. Det tar tid att packa ned allt, och det är dessutom bra att ha något att packa ned det i. I våra butiker finner du det flyttmaterial du behöver. Dessutom erbjuder vi bärselar du kan hyra.

Slutstädning

Ska du städa själv eller ska du anlita en städfirma? Kanske behöver du extrahjälp från vänner och familj? Kom ihåg att du även har rätt till RUT- avdrag när du anlitar en städfirma.

Ändra folkbokföringsadress

När du ska adressändra, gör du en flyttanmälan hos Skatteverket. För att nya adressen ska gälla från dagen du flyttar in, är det bra att göra en flyttanmälan i god tid. Anmäler du senare än en vecka efter flytten, gäller inte din nya adress förrän anmälan kommit in. För enkelhetens skull, kan det vara bra att ändra det som går till digital post. Då slipper du oroa dig för att viktiga fakturor inte kommer fram.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Däckförvaring, bild på bil

Däckförvaring

Felaktig däckförvaring kan förstöra dem, och det kan vara en dyr affär. Ta därför del av våra däckförvarings- tips nedan och förläng istället dina däcks livslängd!

Person bland flyttkartonger som grubblar över att flytta isär

Flytta isär: tips för att underlätta processen

Nu har ni bestämt er för att flytta isär. Det sista ni vill behöva tänka på är allt som behöver göras. Tyvärr är det inte oftast så enkelt, därför har vi sammanställt några tips för att göra processen enklare. Läs vidare!

Två personer bland flyttkartonger som är glada över att flytta ihop

Att flytta ihop: några nyttiga tips

Att flytta ihop är en spännande fas i livet. Men det är även mycket som ska tas tag i innan flytten. Vi har sammanställt några enkla tips för att ni som ska flytta ihop får en smidigare flytt. Läs vidare!

Tömma dödsbo, en bild på antika prylar

Tömma dödsbo: några tips för att underlätta processen

Har en närstående gått bort? Är det svårt att veta var börja under denna sorgsna tid? Vi har sammanställt lite tips för att förenkla processen. Läs vidare!

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA
searchclose