Skip to content

Vad behöver du göra två veckor innan du ska flytta?

När det är två veckor kvar, är det dags att få fart på saker och ting, så du inte behöver oroa dig över det onödiga precis innan flytten. Gör klart det som går redan nu.

Göra två veckor innan du skal flytta

Ordna flytthjälp

Ifall du ännu inte gjort det, är det dags att ordna flytthjälp. Hur ordnar du flytthjälp? Jo, det finns flera sätt att göra det på. Exempelvis kan du be om hjälp från vänner, familj eller anställa en flyttfirma.

Transport

Se till att lösa transport- frågan i god tid, så inte allt blir uppbokat. Börja leta efter flyttbil, släpvagn och flyttfirmor i tid. Vi på City Self- Storage hjälper dig gärna att hitta alternativet som passar dig. Kolla med din närmsta anläggning ifall de har företag de rekommenderar. Glöm heller inte att du har rätt till RUT- avdrag när du anlitar en flyttfirma.

Hyr förråd

Ifall du behöver förvaring under flytten, rekommenderar vi att du reserverar ett förråd i förväg, så att du är säker att storleken du behöver inte är uppbokad. På våra bemannade anläggningar får du personlig hjälp med att hyra rätt förråd.

Har du ordnat packmaterial?

Ifall du ännu inte gjort det, är det dags. Det tar tid att packa ned allt, och det är dessutom bra att ha något att packa ned det i. I våra butiker finner du det flyttmaterial du behöver. Dessutom erbjuder vi bärselar du kan hyra.

Slutstädning

Ska du städa själv eller ska du anlita en städfirma? Kanske behöver du extrahjälp från vänner och familj? Kom ihåg att du även har rätt till RUT- avdrag när du anlitar en städfirma.

Ändra folkbokföringsadress

När du ska adressändra, gör du en flyttanmälan hos Skatteverket. För att nya adressen ska gälla från dagen du flyttar in, är det bra att göra en flyttanmälan i god tid. Anmäler du senare än en vecka efter flytten, gäller inte din nya adress förrän anmälan kommit in. För enkelhetens skull, kan det vara bra att ändra det som går till digital post. Då slipper du oroa dig för att viktiga fakturor inte kommer fram.

Om City Self-Storage

City Self-Storage blev startet i Norge i 1993, og har i dag afdelinger i Danmark, Norge og Sverige. Med en årelang erfaring med udleje af lager er vi altid på jagt efter de bedste løsninger for vores kunder – både privatpersoner og virksomheder. I vores butikker finder du vore lagereksperter, alt i pakke- og flyttemateriale samt mulighed for leje af udstyr og andre tjenester forbundet med flytning og opbevaring.

City Self-Storage er et selskab i Self Storage Group ASA.

Senaste inläggen

Gör detta inför visningen

Gör detta inför visningen

Ska du sälja ditt hem? I samarbete med Truls, VD för PROA Eiendomsmegling Lørenskog, i Norge, har vi sammanställt några tips som du kan följa när inför en visning. Truls har haft upp till 3000 visningar, och har stor erfarenhet av vad som fungerar när man ska sälja ett hem.
Du behöver inte lyfta ett finger under flytten

Du behöver inte lyfta ett finger under flytten

De flesta av oss letar efter det enklaste sättet att flytta. Vår partner i Norge, HMH Home Management, har lösningen för alla som vill ge ifrån sig nyckeln, låta någon annan göra jobbet, och sedan bara låsa upp sitt nya hem.
En flyttexperts bästa packtips

En flyttexperts bästa packtips

Vår samarbetsparter I Norge, HMH Home Management, har lång erfarenhet av flytt, och vet vad som behövs för att det ska bli en så smidig process som möjligt. En av de viktigaste faktorerna, är packningen av flyttlasset. Få deras bästa tips här.
Mitt lilla flytt- äventyr

Mitt lilla flytt- äventyr

Att flytta är både stressigt och kan vara svårt. Vår kollega i Danmark har flyttat runt sedan 2015, och känner fortfarande att processen kräver mycket tid och energi. Men hon har lärt sig flera tips som kan hjälpa. Läs om hennes resa, så kanske även du blir lite klokare.
*
*