Vad behöver du göra veckan innan du ska flytta?

Nu kanske det börjar kännas stressigt men förhoppningsvis är mycket av det viktiga redan gjort. Innan du är redo för det som inväntar: ett nytt hem, resa eller kanske något annat, finns det fortfarande ett par saker kvar på vår lista att gå igenom.

Packa ner det sista av flyttlasset

Kom ihåg att förbereda en resväska med det du behöver första natten i nya lägenheten. Då slipper du gå igenom hela flyttlasset för att hitta strumpor eller din tandborste.

Det är lätt att glömma något, vi har därför sammanställt en lista med saker du kanske behöver den första natten i nya bostaden:

Första natt i bostaden.

För många bra tips om packning, flyttmaterial mm. kan du även kolla in våra pack- och förvaringstips:

Pack- och förvaringstips.

Inför slutstädningen

Har du allt du behöver inför slutstädningen?

Ifall du ska städa själv, behöver du nog en del utrustning för att det ska bli skinande rent. Sista dagen innan flytten blir nog hektisk, så det är nog smart att handla det du behöver senast en vecka innan flytten.

Töm hemmet innan städningen

Det blir mycket enklare att städa när du röjt undan möbler som är i vägen. Du kanske redan börjat flytta över dina ägodelar till det nya boendet, vilket gör det mycket enklare.

Ska du flytta ut innan du flyttar in i nya hemmet?

I vissa fall kanske du ska flytta ut innan du kan flytta in i nya boendet. En enkel lösning kan vara att hyra ett tillfälligt förråd.

Förrådet kan du ha så länge som du behöver det. Då behöver du inte stressa heller, utan kan flytta i lugn och ro. Hitta ditt närmaste förråd:

Hyr ett förråd redan idag

Relaterat:

Undrar du hur det går till när du hyr förråd hos City Self-Storage? Läs om alla steg:

Hur fungerar förråd hos City Self-Storage

Adressändring

Har du gjort en flyttanmälan hos Skatteverket i god tid, gäller den nya adressen fr.o.m. dagen du flyttar in. Anmäler du senare än en vecka efter flytten, gäller inte din nya adress förrän anmälan kommit in.

Flyttanmälan och mer information finner du på Skatteverkets hemsida:

Skatteverket

Eftersänd post

Du kan även eftersända din post ifall du ska flytta eller resa iväg. Läs mer om adressändring och eftersändning på Postnords hemsida:

Postnord

Vad är nästa steg?

Nu är det inte många dagar kvar tills du ska flytta. Har du gått igenom alla steg kan du redan nu kika på vad du ska göra dagen innan flytten och förbereda inför den stora dagen:

Vad ska du göra dagen innan du flyttar?

Har du glömt något?

Känner du att du har glömt något? Oroa dig inte. Du kan gå tillbaka ett steg i flyttprocessen för att se att du bockat av allt:

Vad ska du göra två veckor innan du ska flytta?

Kontakta oss

Lycka till och hör av dig till en av våra butiker om du har några funderingar eller behöver personlig hjälp med att hyra förråd. Kontakta din närmsta anläggning via vår kundservice redan idag. Eller ring oss på: 0200 22 50 70

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

flytta första gången

Flytta ut för första gången

Ska du flytta ut för första gången? Är du en av dem som även ska börja studera i höst?  Det är en del att tänka på och förbereda inför flytten - vi hjälper dig!

Bild på kök

Sälja bostad? Här kommer tipsen!

Ska du sälja din bostad? Då har du kommit rätt! Här har vi samlat det du behöver tänka på när du ska sälja din bostad.

Skidor och flyttlådor på vagn

Bättre förvaring av skidor

Skidsäsongen är  över och det är dags att börja fundera på var du ska förvara dina skidor under sommaren. Ta del av våra tips för bäst förvaring av skidor här!

Barn som åker skidor

Bättre förvaring av vinterutrustningen

Solen har så smått börjat värma och det dröjer inte allt för länge innan vinterkläderna får ge vika för lättare vårkläder och cyklar för skidåkning. Men vad behöver du göra innan du lägger undan den? Det får du reda på här.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA