Skip to content

Halloween – en (o) trevlig tid?

Halloween är tiden för läskiga utklädnader, skurna pumpor och “bus eller godis”. Framförallt kan vi se spöken, spindelväv, fladdermöss och skelett. Vi får även ofta höra att sättet vi firar halloween på är amerikanskt. Halloween och själva firandet handlar om att portarna mellan vår värld och eftervärlden öppnat sig, och att de döda går bland oss levande.

Halloween

Otäck self-storage?

Man kan föreställa sig att det är som i en skräckfilm när man befinner sig vid förråden. Det är som en labyrint med tomma gångar, där kusliga figurer kan gömma sig bakom varje hörn. Brr… Bara tanken får en att rysa i hela kroppen. Men är halloween verkligen så otäckt som vi får det att verka?

En gammal tradition

Halloween började faktiskt inte i USA, utan långt bak i antiken under den keltiska tiden. kelterna delade in året i två delar – den ljusa tiden och den mörka tiden. När mörkret kom, startade kelterna stora brasor och firade att hösten var på väg, på en dag de kallade för “Samhain”. Traditionen kunde vara skrämmande, men samtidigt skapade den mörka tiden en gemenskap. Stammen samlades med ljus och hopp inför det nya året. Det var en tradition som markerade att stammen skulle ta hand om varandra under den kommande kalla och mörka tiden.

City Self-Storage och Samhain

Vi väljer att följa den keltiska versionen av halloween, därför blir det lite trevligare att vistas själv vid våra förråd under halloween. Vi har därför väl belysta gångar på hela anläggningen, så det alltid ska vara ljust när du besöker ditt förråd. För att inte känna att du går genom en labyrint, är gångarna i våra anläggningar namngivna med välkända namn, eller markerade på kartan.

Även om du inte besöker ditt förråd under halloween för att se hur det står till med dina ägodelar, kan du fortfarande vara säker på att de är tryggt förvarade. Vi har ingen brasa som håller ondskan borta, men vi har säkrat anläggningen så att den endast nås med personliga lösenord, vi har även övervakning och kraftfulla hänglås – det måste vara minst lika säkert som en brasa?

När Halloween är över

Föredrar du, som många andra den amerikanska versionen? Då har du nog pyntat, och klätt ut dig, och barnen. Efter halloween kommer du bli kvar med massa kreativa dekorationer och fina utklädnader. Det är synd att kasta dem, så varför inte förvara dem i ett av våra förråd? Då slipper de ta en massa onödig plats i hemmet. Kontakta våra förvaringsexperter om du har frågor, eller boka ett förråd enkelt.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Senaste inläggen

Gör detta inför visningen

Gör detta inför visningen

Ska du sälja ditt hem? I samarbete med Truls, VD för PROA Eiendomsmegling Lørenskog, i Norge, har vi sammanställt några tips som du kan följa när inför en visning. Truls har haft upp till 3000 visningar, och har stor erfarenhet av vad som fungerar när man ska sälja ett hem.
Du behöver inte lyfta ett finger under flytten

Du behöver inte lyfta ett finger under flytten

De flesta av oss letar efter det enklaste sättet att flytta. Vår partner i Norge, HMH Home Management, har lösningen för alla som vill ge ifrån sig nyckeln, låta någon annan göra jobbet, och sedan bara låsa upp sitt nya hem.
En flyttexperts bästa packtips

En flyttexperts bästa packtips

Vår samarbetsparter I Norge, HMH Home Management, har lång erfarenhet av flytt, och vet vad som behövs för att det ska bli en så smidig process som möjligt. En av de viktigaste faktorerna, är packningen av flyttlasset. Få deras bästa tips här.
Mitt lilla flytt- äventyr

Mitt lilla flytt- äventyr

Att flytta är både stressigt och kan vara svårt. Vår kollega i Danmark har flyttat runt sedan 2015, och känner fortfarande att processen kräver mycket tid och energi. Men hon har lärt sig flera tips som kan hjälpa. Läs om hennes resa, så kanske även du blir lite klokare.
*
*