Halloween – en (o) trevlig tid?

Halloween är tiden för läskiga utklädnader, pumpor och “bus eller godis”. Framförallt kan vi se spöken, spindelväv, fladdermöss och skelett överallt. Vi får även ofta höra att sättet vi firar halloween på är amerikanskt.

Halloween och själva firandet handlar om att portarna mellan vår värld och eftervärlden öppnat sig, och att de döda går bland oss levande.

Är halloween verkligen så otäckt?

Otäck self-storage?

Man kan föreställa sig att det är som i en skräckfilm när man befinner sig i förrådsanläggningen. Det är som en labyrint med tomma gångar, där kusliga figurer kan gömma sig bakom varje hörn.

Brr… Bara tanken får en att rysa i hela kroppen. Men är halloween verkligen så otäckt som vi får det att verka?

En gammal tradition

Halloween började faktiskt inte i USA, utan långt bak i tiden under den keltiska tiden. Kelterna delade in året i två delar – den ljusa tiden och den mörka tiden. När mörkret kom, startade kelterna stora brasor och firade att hösten var på väg, på en dag de kallade för “Samhain”.

Traditionen kunde vara skrämmande, men samtidigt skapade den mörka tiden en gemenskap. Stammen samlades med ljus och hopp inför det nya året. Det var en tradition som markerade att stammen skulle ta hand om varandra under den kommande kalla och mörka tiden.

City Self-Storage och Samhain

Vi väljer att följa den keltiska versionen av halloween, därför blir det lite trevligare att vistas själv vid våra förråd under halloween. Vi har därför väl belysta gångar på hela anläggningen så det alltid ska vara ljust när du besöker ditt förråd.

För att inte känna att du går genom en labyrint är gångarna i våra anläggningar namngivna med välkända namn eller markerade på kartan.

Även om du inte besöker ditt förråd under halloween för att se hur det står till med dina ägodelar, kan du fortfarande vara säker på att de är tryggt förvarade.

Vi har ingen brasa som håller ondskan borta, men vi har säkrat anläggningen så att den endast nås med personliga lösenord, vi har även övervakning och kraftfulla hänglås – det måste vara minst lika säkert som en brasa?

Du kan läsa mer om säker förvaring hos City self-storage:
Säker förvaring

När Halloween är över

Föredrar du som många andra den amerikanska versionen? Då har du nog pyntat och klätt ut dig och barnen. Efter halloween kommer du bli kvar med en massa kreativa dekorationer och fina utklädnader.

Det är synd att kasta dem, så varför inte förvara dem i ett av våra förråd? Då slipper de ta en massa onödig plats i hemmet. Kontakta våra förvaringsexperter om du har frågor, eller boka ett förråd enkelt.

Kontakta oss

Har du fler funderingar, behöver hjälp med att handla flyttmaterial eller vill hyra förråd? Tveka då inte att höra av dig till oss. Kontakta din närmaste anläggning redan idag. Eller ring oss på: 0200 22 50 70

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Jul oväntad vänlighet

En jul med oväntad vänlighet

Under den kalla men mysiga juletiden samlas de flesta familjer kring middagsbordet och granen. De flesta hem är dekorerade med ljus och julpynt, vilket ger än varm och mysig känsla.

Cykelförvaring på vägg i ett sovrum

Cykelförvaring

Ta del av några enkla cykelförvaringstips.

Två personer sitter på golvet i ett rum som renoveras

Renovering källare

Har du äntligen bestämt dig för att renovera källaren så du kan organisera alla dina ägodelar du samlat på dig genom åren? Då har du kommit rätt, läs vidare för att få en smidig renovering.

Rensa förrådet. Bild på stökigt förråd

Rensa förrådet enkelt med dessa tips

Är det dags att rensa förrådet? Det är en tidskrävande uppgift som man helst undviker att ta tag i. Ta del av våra tips för att underlätta processen.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA