Organisera förrådet med dessa enkla tips!

Nu är våren äntligen här och det innebär vårstädning för många. I det ingår även att organisera förrådet eller organisera garaget och det gör du enkelt med dessa tips!

Organisera förrådet

En enkel checklista att utgå från när du ska organisera förrådet:

  • Rensa
  • Kategorisera
  • Organisera

Rensa förrådet

I tidigare blogginlägg tipsade vi om hur du enklast rensar förrådet. Det är det första du ska göra innan du tar dig an att organisera det. Har du inte rensat förrådet kan du börja med att läsa hur du gör det:

Rensa förrådet enkelt med dessa tips

När du har rensat förrådet har du förhoppningsvis mer plats och kan utnyttja den till att förvara sådant du inte behöver förvara hemma.

Kategorisera

För att organisera förrådet behöver du efter att du har rensat igenom dina saker, kategorisera dem. Bäst är att kategorisera efter hur mycket du använder sakerna. Det som du använder ofta men inte har plats för hemma vill du ju komma åt.

Ska du organisera garaget eller källaren?

För de flesta innebär att organisera förrådet att organisera garage eller källare, beroende på ifall man bor i lägenhet eller hus. Tänk på att temperaturen i garaget kan skifta och att det kan vara ganska fuktigt.

Läs vad det innebär att förvara i uppvärmda förråd.

Du vill även vara noga när du packar och paketerar dina ägodelar inför förvaring. Du kan läsa allt från hur du förvarar kläder till elektronik under våra förvaringstips. Förvarings- och packningstips

Är det ändå proppfullt hemma i garaget och förrådet?

Har du ingen plats trots att du har rensat, kategoriserat och organiserat? Du kan alltid hyra ett extra förråd för att förvara dina minnen och göra plats hemma åt sådant du behöver komma åt regelbundet istället.

Se priser på förråd och hyr ett enkelt här.

Organisera förrådet

Efter att du har rensat och kategoriserat är det dags att organisera förrådet. Att trycka in allt och låta det stå på golvet är inte en bra idé, det är istället bättre att utnyttja höjden.

Detta beror självklart på hur stort förråd du har. Även när du ska organisera förrådet ska du tänka på att det du har minst användning för, ställa längst in.

Organisera ett stort förråd

Utnyttja höjden

Har du ett stort förråd ska du utnyttja kubikmetern inte kvadratmetern. Höjden utnyttjar du enklast med hyllor. Allt löst kan du sedan ha i lådor som du markerar och förvarar på hyllorna. På så sätt får du golvyta till sådant som inte kan stå på hyllor.

Glöm heller inte att du kan ställa möbler på högkant för att få mer plats.

Relaterat: Vad är skillnaden mellan kvadratmeter och kubikmeter?

Organisera ett litet förråd

Ska du organisera ett litet förråd kan det bli knepigt. Bor du i lägenhet kan det vara så att du endast har ett litet så kallat “matförråd”. Dessa är oftast kalla och väldigt små. I dessa går det tyvärr inte att förvara möbler eller exempelvis en cykel.

Har du ett litet förråd och endast förvarar småsaker är det klokt att organisera dessa i lådor. Får du inte plats med en hylla, men har ett högt förråd kan du organisera förrådet genom att förvara allt i lika stora flyttkartonger. Är de lika stora kan du enkelt stapla dem.

Se några av våra populäraste produkter som du kan handla i våra fysiska flyttbutiker.

Du kan handla hela sortimentet i våra bemannade anläggningar: Hitta din närmaste flyttbutik.

Har du ett förråd med insyn

Har du ett förråd med insyn innebär oftast att man inte förvarar mycket i det och därför inte behöver organisera förrådet. Istället har man allt hemma.

Du kanske istället ska ta del av våra tips för att organisera hemmet: Organisera hemmet med dessa enkla tips

Organisera förrådet du hyr hos City Self-Storage

De flesta av våra förråd har en höjd på 2,6m, även de mindre förråden och därför får du plats med mycket på höjden. Många av våra kunder, speciellt företagskunder har organiserat förrådet genom att lägga in hyllor längs väggarna.

Fördelar med att hyra förråd hos City Self-Storage

Våra förråd har ingen insyn, det är videoövervakat, endast du har nyckel, vi går rundor och ser över anläggningen och man använder sig av en personlig tillträdeskod för att ta sig in till anläggningen.

Läs mer om vad det innebär att hyra i våra säkra förråd.

Hur kan du packa och lagra smart?

Smarta lagerlösningar innebär inte alltid jättestora förråd, utan att utnyttja det utrymmet du har på bästa sätt. När du ska lagra smart, är packning därför en avgörande faktor.

Nedan finner du enkla och smarta lagerlösningar som du enkelt kan ta del av Läs mer om smarta lagerlösningar.

Kontakta oss

Har du fler funderingar kring hur du kan organisera förrådet? Tveka då inte att kontakta våra förvaringsexperter på City Self-Storage. Vi hjälper dig gärna! Ring oss på 0200 22 50 70 så hjälper vi dig med frågor och förrådsbokning.

Öppettider och kontaktuppgifter till alla våra anläggningar hittar du under vår kundservice.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

flytta första gången

Flytta ut för första gången

Ska du flytta ut för första gången? Är du en av dem som även ska börja studera i höst?  Det är en del att tänka på och förbereda inför flytten - vi hjälper dig!

Bild på kök

Sälja bostad? Här kommer tipsen!

Ska du sälja din bostad? Då har du kommit rätt! Här har vi samlat det du behöver tänka på när du ska sälja din bostad.

Skidor och flyttlådor på vagn

Bättre förvaring av skidor

Skidsäsongen är  över och det är dags att börja fundera på var du ska förvara dina skidor under sommaren. Ta del av våra tips för bäst förvaring av skidor här!

Barn som åker skidor

Bättre förvaring av vinterutrustningen

Solen har så smått börjat värma och det dröjer inte allt för länge innan vinterkläderna får ge vika för lättare vårkläder och cyklar för skidåkning. Men vad behöver du göra innan du lägger undan den? Det får du reda på här.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA