Organisera hemmet med dessa enkla tips

För många kan röran och en känsla av ett litet utrymme skapa oro i det dagliga arbetet. Men det krävs inte mycket för att bli av med denna känsla. Organisera hemmet med dessa enkla tips!

Organisera hemmet

Var börja?

Rensa innan du börjar organisera hemma

Innan du börjar organisera hemmet ska du rensa igenom. Börja med att kategorisera, en bra utgångspunkt kan vara:

 • Behålla
  • Ställa i källaren/förrådet
  • Sälja Ge bort Skänka Slänga

  Rensa i källaren och förrådet

  Det kan verka märkligt att börja med källaren och förrådet. Men anledningen till att dina saker förvaras här är för att du inte har regelbunden användning för dem. När du har rensat ut här, kan du förvara sådant som är i vägen hemma.

  Rensa hemma

  När du har gjort plats i källaren eller förrådet, kan du börja med att rensa igenom dina saker hemma. Börja med ett rum i taget. Ska du organisera hemmet för att du behöver mer arbetsutrymme, ska du börja med det rummet du arbetar i.

  Sälja och skänka

  Det finns flera sidor man kan sälja sina saker på eller non-profit organisationer som man kan skänka till. Det som du har tröttnat på eller inte har användning för, kan vara just det någon annan behöver!

  Dags att organisera hemma!

  Nu har du äntligen gjort av dig med det du inte har någon användning för. Nu är det dags att organisera de saker och möbler du har användning för. Ibland kan det kännas att du ändå har för mycket prylar, trots att du har rensat. Ofta tar det inte mycket för att få mer utrymme, och några smarta förvaringslösningar kan göra mycket. Nedan presenterar vi några små knep för att organisera hemmet:

  Förrådet eller källaren

  Ifall du följde det första steget, vilket var att rensa igenom förrådet, ja då har du förmodligen skapat mer plats i förrådet och kan ställa in det du faktiskt behöver, men inte har regelbunden användning för. Relaterat: Smarta lagringslösningar

  Hyr förråd för att organisera hemma

  Har du inte plats, eller har du ingen källare, kan du hyra ett förråd att förvara i. Det är en snabb lösning för dig som behöver få utrymme fort. När du förvarar i ett förråd kan se över sakerna allt eftersom när du har tid. Kolla in vårt utbud av förråd och hyr ett redan idag. Är du osäker på hur stort förråd du behöver kan du kolla in vår storleksberäknare. Du kan dessutom enkelt byta till ett mindre eller större förråd hos oss, närsomhelst utan någon extra kostnad.

  Dölj saker

  Organisera hemma genom att dölja sådant som du inte tycker ser trevligt ut. Eller för att helt enkelt åstadkomma en minimalist känsla i utrymmet. Ett tips kan vara att förvara i finare korgar, på så sätt slipper du plottret men sakerna är fortfarande nära till hands.

  Rotera säsongskläder och utrustning

  Allt behöver inte vara nära till hands. Organisera hemmet genom att rotera säsongskläderna och utrusningen. Är det -10 grader ute, ja då kanske det är dags att lägga undan sandalerna.

  Packa och paketera rätt

  Tänk på hur du exempelvis viker kläder. Att slänga in allt i garderoben för att åstadkomma en minimalistkänsla, kommer bara skapa oro när du väl öppnar garderoben. Organisera därför rätt från början!

  Vakuumpåsar

  Vakuumpåsar är jättebra alternativ för dig som förvarar kläder eller exempelvis dunfiltar.

  Se över möbler

  Se om du kanske kan möblera om. Prova att flytta runt lite möbler och se om du kan optimera utrymmet.

  Har du för stora möbler?

  Något som kan få ett utrymme att verka mindre är ifall möblerna inte är proportionerliga till rummet. Det kan kännas praktiskt att ha stora möbler men det kan ge illusionen av att det är mycket mindre än vad det faktiskt är.

  Utnyttja lediga utrymmen

  Du har sannolikt lite ledigt utrymme ovanpå skåp, under klädhängare eller liknande. Om du utnyttjar det här utrymmet får du mer plats att röra dig - eller mer utrymme för hemmakontoret.

  Under sängen

  Organisera hemmet genom att förvara under sängen. Under sängen finns det mycket utrymme, och med några lådor som är anpassade till just denna plats gömmer du undan mycket av röran.

  Utnyttja höjden

  Hyllor är bra alternativ för att förvara i och spara på golvyta.

  Kontakta oss

  Har du fler funderingar på hur du kan organisera hemmet, behöver hjälp med att handla flyttmaterial eller vill hyra förråd? Tveka då inte att höra av dig till oss. Öppettider och information om våra butiker och kundservice hittar du här. Du kan även ringa oss på: 0200 22 50 70.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Förvaring företag: hyllor med förvaringskartonger

Förvaring företag: hur går det till?

Har du ett företag och är i behov av förvaring och godsmottagning? Vi erbjuder både förråd och tjänster för företag i behov av förvaring.  

Städning dödsbo: Bild på äldre stol och vitrinskåp med blommor och spegel på

Städning dödsbo

Har en närstående gått bort? Vi förstår att städning av dödsbo är en sentimental process. Vi har därför sammanställt lite tips för att förenkla processen. Läs vidare!

 

Organisera förrådet

Organisera förrådet med dessa enkla tips!

Nu är våren äntligen här och det innebär vårstädning för många. I det ingår även att organisera förrådet eller organisera garaget och det gör du enkelt med dessa tips!

Rensa förrådet. Bild på stökigt förråd

Rensa förrådet enkelt med dessa tips

Är det dags att rensa förrådet? Det är en tidskrävande uppgift som man helst undviker att ta tag i. Ta del av våra tips för att underlätta processen.

 

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA