|

Vi vill upplysa våra kunder att vi just nu byter affärssystem och att detta kan medföra en del förseningar vid fakturautskick. Detta medför en del tekniska problem som vi jobbar intensivt med att lösa.

Organisera hemmet med dessa enkla tips

För många kan röran och en känsla av ett litet utrymme skapa oro i det dagliga arbetet. Men det krävs inte mycket för att bli av med denna känsla. Organisera hemmet med dessa enkla tips!

Var börja?

Rensa innan du börjar organisera hemma

Innan du börjar organisera hemmet ska du rensa igenom. Börja med att kategorisera, en bra utgångspunkt kan vara:

  • Behålla
  • Ställa i källaren/förrådet
  • Sälja Ge bort Skänka Slänga

Rensa i källaren och förrådet

Det kan verka märkligt att börja med källaren och förrådet. Men anledningen till att dina saker förvaras här är för att du inte har regelbunden användning för dem. När du har rensat ut här, kan du förvara sådant som är i vägen hemma.

Rensa hemma

När du har gjort plats i källaren eller förrådet, kan du börja med att rensa igenom dina saker hemma. Börja med ett rum i taget. Ska du organisera hemmet för att du behöver mer arbetsutrymme, ska du börja med det rummet du arbetar i.

Sälja och skänka

Det finns flera sidor man kan sälja sina saker på eller non-profit organisationer som man kan skänka till. Det som du har tröttnat på eller inte har användning för, kan vara just det någon annan behöver!

Dags att organisera hemma!

Nu har du äntligen gjort av dig med det du inte har någon användning för. Nu är det dags att organisera de saker och möbler du har användning för. Ibland kan det kännas att du ändå har för mycket prylar, trots att du har rensat.

Ofta tar det inte mycket för att få mer utrymme, och några smarta förvaringslösningar kan göra mycket. Nedan presenterar vi några små knep för att organisera hemmet.

Förrådet eller källaren

Ifall du följde det första steget, vilket var att rensa igenom förrådet, ja då har du förmodligen skapat mer plats i förrådet och kan ställa in det du faktiskt behöver, men inte har regelbunden användning för.

Relaterat: Smarta lagringslösningar.

Hyr förråd för att organisera hemma

Har du inte plats, eller har du ingen källare, kan du hyra ett förråd att förvara i. Det är en snabb lösning för dig som behöver få utrymme fort. När du förvarar i ett förråd kan se över sakerna allt eftersom när du har tid.

Kolla in vårt utbud av förråd och hyr ett redan idag.

Är du osäker på hur stort förråd du behöver kan du kolla in vår storleksberäknare. Du kan dessutom enkelt byta till ett mindre eller större förråd hos oss, närsomhelst utan någon extra kostnad.

Dölj saker

Organisera hemma genom att dölja sådant som du inte tycker ser trevligt ut. Eller för att helt enkelt åstadkomma en minimalist känsla i utrymmet. Ett tips kan vara att förvara i finare korgar, på så sätt slipper du plottret men sakerna är fortfarande nära till hands.

Rottera säsongskläder och utrustning

Allt behöver inte vara nära till hands. Organisera hemmet genom att rotera säsongskläderna och utrusningen. Är det -10 grader ute, ja då kanske det är dags att lägga undan sandalerna.

Packa och paketera rätt

Tänk på hur du exempelvis viker kläder. Att slänga in allt i garderoben för att åstadkomma en minimalistkänsla, kommer bara skapa oro när du väl öppnar garderoben. Organisera därför rätt från början!

Vakuumpåsar

Vakuumpåsar är jättebra alternativ för dig som förvarar kläder eller exempelvis dunfiltar.

Se över möbler

Se om du kanske kan möblera om. Prova att flytta runt lite möbler och se om du kan optimera utrymmet.

Har du för stora möbler?

Något som kan få ett utrymme att verka mindre är ifall möblerna inte är proportionerliga till rummet. Det kan kännas praktiskt att ha stora möbler men det kan ge illusionen av att det är mycket mindre än vad det faktiskt är.

Utnyttja lediga utrymmen

Du har sannolikt lite ledigt utrymme ovanpå skåp, under klädhängare eller liknande. Om du utnyttjar det här utrymmet får du mer plats att röra dig – eller mer utrymme för hemmakontoret.

Under sängen

Organisera hemmet genom att förvara under sängen. Under sängen finns det mycket utrymme, och med några lådor som är anpassade till just denna plats gömmer du undan mycket av röran.

Utnyttja höjden

Hyllor är bra alternativ för att förvara i och spara på golvyta.

Kontakta oss

Har du fler funderingar på hur du kan organisera hemmet, behöver hjälp med att handla flyttmaterial eller vill hyra förråd? Tveka då inte att höra av dig till oss.

Öppettider och information om våra butiker och kundservice hittar du här. Du kan även ringa oss på: 0200 22 50 70.

Hur mycket utrymme behöver du?

Sök på hemsidan

Vad menas med gratis skåpbil?

Skaffa en skåpbil på köpet.

Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
Kontakta oss om du har några frågor.

Vad är lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

Vad är outlet?

Outletförråd har lägre priser!

Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.