Ska jag packa i sopsäckar?

En mycket vanlig sak att göra innan du flyttar är att sätta alla kläder i svarta sopsäckar. Det är en bekväm lösning men det finns flera anledningar till varför det här inte är det smartaste att göra.

1. Du ser inte vad som finns i påsarna, vilket kan göra att uppackning tar längre tid. Blanka sopsäckar kan man lätt märka (Länk till butik) vilket då vara ett alternativ, eftersom att du då vet var de olika påsarna ska någonstans.

2. Kläderna blir snabbt skrynkliga och kan behövas strykas eller tvättas igen innan de är redo att användas. I den rörliga processen finns det en hel del att tvättas, rengöras och ordnas, och ju mer man slipper göra desto bättre. För att undvika detta har vi olika alternativ:

  • Garderobskartonger. Denna låda är speciellt lämpad för de kläder du normalt skulle vilja hänga upp. Lådan är lång och innehåller en stav som du enkelt kan hänga dina kläder på.
  • Plastlådor. Lådorna är transparenta och kläderna lämnas i fred. Om du viker dina kläder snyggt innan de packas ner, kommer de att hålla sig fina och vikta under förflyttning och transport.
  • Flyttlådor. Packa kläderna i stora rörliga lådor, de rymmer mycket och är lämpliga för förpackning av textilier m.m.

3. Avfallspåsarna kan gå sönder. Många sopsäckar är av god kvalitet, men under transporten till det nya hemmet kan man lätt stöta på vassa föremål. När påsarna dras längs marken kan även den mest slitstarka påsen gå sönder. Det säkraste är därför att använda sig utav flyttlådor. Om du vill använda soppåsar kanske du vill tänka på hur de är förpackade så att säcken inte går sönder under transporten lika lätt.

4. Svarta avfallspåsar kan avge lukt. Om du planerar att lämna dina kläder i avfallspåsarna kan det hända att lukten av de svarta avfallspåsarna sprids på dina kläder. Om du inte tar ut dem på en gång kanske du vill packa på andra sätt.

Nu är det som så att varje mynt har två sidor, och det har också detta. I många fall kan det vara bekvämt och smidigt att använda soppåsar.

1. Du kan spara tid genom att använda dig utav soppåsar till dina kläder men endast ifall det är kläder som är oviktiga. Tipset då är att du rullar ihop kläderna som ska in i soppåsen. Det blir mindre skrynkliga samt att det går fortare än vad det gör att vika ihop kläderna.

2. Det är rimligt att köpa soppåsar då du får många påsar genom att endast köpa en rulle. Varje säck kan också rymma mycket kläder, ekonomiskt är det positivt att använda soppåsar.

3. Soppåsarna är vattentäta. Om du ska sätta påsarna någonstans fuktig eller vått under flytten är det en fördel att påsarna är vattentäta. Se till att de inte har hål i sig innan så att vatten inte tar sig in. En annan vattentät lösning är genomskinliga plastlådor som också kan fungera bra.

Ska du packa kläder? Här kan du också läsa om vårt utbud för kläder och textilier.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Jul oväntad vänlighet

En jul med oväntad vänlighet

Under den kalla men mysiga juletiden samlas de flesta familjer kring middagsbordet och granen. De flesta hem är dekorerade med ljus och julpynt, vilket ger än varm och mysig känsla.

Cykelförvaring på vägg i ett sovrum

Cykelförvaring

Ta del av några enkla cykelförvaringstips.

Två personer sitter på golvet i ett rum som renoveras

Renovering källare

Har du äntligen bestämt dig för att renovera källaren så du kan organisera alla dina ägodelar du samlat på dig genom åren? Då har du kommit rätt, läs vidare för att få en smidig renovering.

Halloween

Halloween – en (o) trevlig tid?

Halloween är tiden för läskiga utklädnader, pumpor och “bus eller godis”. Framförallt kan vi se spöken, spindelväv, fladdermöss och skelett överallt. Vi får även ofta höra att sättet vi firar halloween på är amerikanskt.

Halloween och själva firandet handlar om att portarna mellan vår värld och eftervärlden öppnat sig, och att de döda går bland oss levande.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA