Sälja bostad? Här kommer tipsen!

Ska du sälja din bostad? Då har du kommit rätt! Här har vi samlat det du behöver tänka på när du ska sälja din bostad.

Sälja bostad

En checklista att utgå från när du ska sälja din bostad:

 • Renovera
 • Välja mäklare
 • Fotografera
 • Visning
 • Utflytt

Renovera när du ska sälja din bostad

Det kan vara värt att göra lite förbättringar på din bostad, det ökar värdet på den. Men ibland kan det räcka med småförbättringar som fräschar upp hemmet och ger det en helt ny känsla. Exempelvis om du har en dörr som ser tråkig ut, kan det räcka med att måla om den.

Välja Mäklare när du ska sälja din bostad

Du måste inte ha en mäklare för att sälja din bostad, men livet blir enklare om du gör det. Mäklaren sköter allt det administrativa, letar spekulanter, håller visning och dessutom får du inte annonsera på Hemnet utan en mäklare.

Dessutom kan mäklaren hjälpa dig med att besluta vilka förbättringar som kan vara värda att investera i. Säljer mäklaren i ditt område, så vet de vad potentiella spekulanter är ute efter.

För att välja mäklare är det värt att kolla upp recensioner.

Inför fotografering och visning

Plocka undan allt och lite till. När du ska fotografera din bostad ska du tänka minimalistiskt. Köparen ska kunna föreställa sig hur det är att bo där, du vill sälja in en känsla. Här är några saker som du inte vill ha med på bild:

 • Toaborste
 • Diskställ
 • Sladdar
 • Pennor och annat plotter
 • Personliga fotografier
 • Möbler som får rummet att se mindre ut

Styling

Det har blivit ganska populärt att inreda hemmet inför fotografering och visning. Många väljer därför att anlita homestyling. Ibland har mäklaren och fotografen med sig saker att inreda med, men det behöver du kolla med dem. I vissa fall kan en homestyling firma tömma hela din bostad inför fotografering och visning.

Ställa undan allt i förråd

Har du mycket möbler och saker som står i vägen när du ska sälja din bostad kan du alltid ställa in dem i ett tillfälligt förråd. Se vilka förråd som finns tillgängliga nära dig.

Utflytt

Har du redan köpt en ny bostad? Det kan då vara bra att välja utflytt efter inflytten i nya bostaden för att inte stressa över var du ska ställa alla möbler och saker. Är det inte möjligt kan du som tidigare nämnt fixa ett tillfälligt förråd för mellanförvaring.

Läs mer om mellanförvaring

Kontakt

Vi hoppas att dessa tips har varit hjälpsamma. Vi önskar dig lycka till och tveka inte att höra av dig till en av våra bemannade butiker om du har några funderingar. Kontakta din närmsta anläggning redan idag. Eller ring oss på: 0200 22 50 70.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Utemöbler på altan

Förbered dig till att städa undan sommaren

Vi är snart inne i oktober månad och tiden att klippa gräs, sitta ute på verandan och på uteserveringar är snart över. Snart ska även sommarutrustningen ersättas med kälkar, vinterkläder och skyfflar. Men är du redo att städa undan och förvara dina utemöbler fram till våren?

flytta första gången

Flytta ut för första gången

Ska du flytta ut för första gången? Är du en av dem som även ska börja studera i höst?  Det är en del att tänka på och förbereda inför flytten - vi hjälper dig!

Skidor och flyttlådor på vagn

Bättre förvaring av skidor

Skidsäsongen är  över och det är dags att börja fundera på var du ska förvara dina skidor under sommaren. Ta del av våra tips för bäst förvaring av skidor här!

Barn som åker skidor

Bättre förvaring av vinterutrustningen

Solen har så smått börjat värma och det dröjer inte allt för länge innan vinterkläderna får ge vika för lättare vårkläder och cyklar för skidåkning. Men vad behöver du göra innan du lägger undan den? Det får du reda på här.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA