|

Vi vill upplysa våra kunder att vi just nu byter affärssystem och att detta kan medföra en del förseningar vid fakturautskick. Detta medför en del tekniska problem som vi jobbar intensivt med att lösa.

Vad är skillnaden mellan kvadratmeter och kubikmeter?

I samband med uthyrning av förråd så används både kvadratmeter och kubikmeter för att beskriva storleken på förrådet. Men vad är egentligen skillnaden? Nedan ger vi dig svaret.

Kvadratmeter (m2)

Kvadratmeter har benämningen m2, och är en enhet som används för att räkna ut arean, alltså golvytan på förrådet. Kvadratmeter beräknas genom att multiplicera längden på golvet med bredden på golvet. När vi anger hur många kvadratmeter ett förråd är, så alltså är inte höjden inkluderad.

Kubikmeter (m3)

Kubikmeter är en enhet som används generellt när man vill ha enheten volym, denna enhet skrivs som m3. Hur man beräknar kubikmeter är genom att multiplicera kvadratmetern(m2) med höjden på förrådet. Till exempel om ett förråd är 3 kvadratmeter(m2) och har en höjd på 2.5 meter, så är förrådet 7.5 kubikmeter (m3) stort.

Hur bör jag tänka kring m2 och m3?

När du får information kring kvadratmeter så är det viktigt att ha i åtanke att du inte vet vad höjden är, därför rekommenderas det att be om information gällande höjd så du har koll hur mycket du får plats med på höjden.


Mycket möbler går att ställa på högkant.

Läs mer om hur du brukar ytan i förrådet på bästa sätt här.

Många hyresvärdar anger storleken på förrådet i kubikmeter, även då är det viktigt att fråga vad höjden är. Även om höjden inkluderas för att räkna ut storleken i kubikmeter, så vet du inte vad höjden är.

Vi på City Self-Storage rekommenderar att ni alltid frågar efter höjden oavsett ifall storleken på förrådet är angett i kvadrat och- eller kubikmeter.

Vi rekommenderar att du hör av dig ifall du har en större möbel som kräver en viss höjd eller bredd för att få plats, för att vara säker på att den passar in i förrådet.

Du kan även använda vår storleksberäknare för att få en bättre idé om hur stort förråd du behöver, eller så kan du kolla med vår personal.

Har du frågor om förrådsstorlekar?

Har du fler funderingar våra förrådsstorlekar, behöver hjälp med att handla flyttmaterial eller vill hyra förråd? Tveka då inte att höra av dig till oss.

Kontakta din närmaste anläggning redan idag eller ring oss på: 0200 22 50 70.

Hur mycket utrymme behöver du?

Sök på hemsidan

Vad menas med gratis skåpbil?

Skaffa en skåpbil på köpet.

Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
Kontakta oss om du har några frågor.

Vad är lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

Vad är outlet?

Outletförråd har lägre priser!

Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.