Chat with us, powered by LiveChat

Paketering av tavlor

Har du en tavla som ska fraktas och är orolig för hur det ska paketera in det ordentlig? Oroa dig inte, vi har lösningen.

 

Vi rekommenderar Wellpapp, en väldigt enkel och stabil lösning som skyddar under transporten samt under förvaringen. Det enda du behöver förutom wellpappen är tejp och tavlan som ska förvaras.

Lägg tavlan på golvet och skär till en passande längd wellpapp, gör två styckena.
Dessa längder ska läggas runt tavlan på alla fyra håll så endast hörnorna syns, gärna två varv ifall det går så det blir ännu mer skyddat. Tejpa igen wellpappen, här bör man tejpa på baksidan av tavlan så inte tejp hamnar på glaset eller framsidan ifall det är en canvas duk.

Kanterna behövs också skyddas, detta görs också genom wellpapp. Skär ut en fyrkantig wellpapp bit, vik så den kan placeras runt hörnet sedan viker du denna wellpapp runt hörnet och tejpar igen.

Slutligen, kom ihåg att placera tavlan säkert när den ska transporteras då glas eller en canvas duk är väldigt ömtåliga. Att glaset spricker eller duken får hål på grund av att något stöter emot den kan lätt ske och inte ens wellpapp kan skydda då.

Lycka till med paketeringen och tveka inte att höra av er ifall ytterligare hjälp behövs eller så kan man besöka en av våra butiker.

Paketera knivarundvik smuts på dina möbler vid flytt