Skip to content

Lagring och bruk av bubbelplast

Lagring och bruk av bubbelplast

Hos City Self-Storage kan du köpa bubbelplast i upp till 150 meter långa rullar. Perfekt for den som ska flytta och kanske ett gott tips om vad du ska köpa i julklapp till den som har allt?

Uppfanns av en slump

Bubbelplasten uppfanns av en slump 1957 då ingenjörerna Alfred Fielding och Marc Chavannes, försökte göra plasttapeter. För att undvika olyckor vid användningen av bubbelplast, finns det några saker du bör vara medveten om:

 

Tips

Hur bubbelplast skall användas

  • Bubbelplast har två sidor. En platt sida och en sida där bubblorna är. När du packar bör du ha bubblorna in mot objektet du vill beskydda. Då kommer objektet vara beskyddat även om det går håll på en eller två av luftbubblorna.
  • Bubbelplast kan göra märken. Därför bör du först packa t.ex. vinglas i papper innan du rullar in dem i bubbelplast och sätter ned dem i en solid flyttlåda med skiljeväggar.
  • Använd tejp. Bubbelplast glider, och speciellt om du använde det på större saker som t.ex. ett stort glasfat bör du se till att tejpa det ordentligt så att plasten inte viker ut sig och objektet glider ut.
  • Använd kartong på stora glassytor. Bubbelplast ser till att beskydda mot små stötar, men om det exempel är en stor tavla som utsätts för belastning eller stöter in i kanter kan den krossas. Därför är det smart att använda kartong som tillägg till bubbelplast för att ge sådana objekt extra skydd.

Hur speglar skall packas korrekt

  • Innan spegeln lindas in ska du alltid tejpa ett stort kors på framsidan och baksidan av den. Detta kommer att stabilisera spegeln, och hindra den från att gå sönder av mindre olyckor under transporten. Det är viktigt att använda en lämplig tejp som inte lämnar märken på spegeln.
  • Spegelpaket paketeras in med två lager av bubbelplast, efter att den stabiliserats med kartong (från t.ex. en flyttlåda) på över- och undersidan av spegeln.
  • För att vara extra försiktig kan spegeln packas in i en tavelkartong
  • Under transport skall tavlor och speglar ställas på högkant sida mellan större objekt, så att de inte riskerar att åka runt. Flyttfiltar bör användas för att förbättra stabiliteten och förhindra att saker slår mot varandra.

Våra kunder säger

Heinz ketchup flaskor

Haugen Gruppen

Flexibel lagring för säljare i farten med behov av enkel tillgång.

Vitamin well flaska skor ben

Vitamin Well

Lagret har blivit den sociala knytpunkten för säljarna på dryckesföretaget

Borrmaskin slipmaskin sågmaskin

Uni tools

Uni Tools företagsgrundare förvarar verktyg och utrustning enkelt på City Self-Storage.

Reservera ett förråd redan idag

Vi kan hålla ett förråd åt dig, utan förpliktelser

*
*