|

Elektronikk och vitvaror

Packningsguide for elektronik och vitvaror

Vi får massor med frågor om hur elektronik och vitvaror bör packas, fraktas och förvaras. Därför har vi samlat våra bästa tips på denna sida.

Vi hjälper dig mer än gärna

Elektronik och vitvaror är oftast stora och otympliga föremål. Det kan vara svårt att veta var man ska börja och vad man behöver när man ska packa, transportera eller förvara elektronik och vitvaror.

Den här sidan är utformad för att hjälpa dig, men om du fortfarande har fler frågor finns vi här för dig.

Var börja?

Tips

Korrekt rengöring och hantering

Nu har du möjlighet att plocka fram dammsugaren och avlägsna damm som har byggts upp i skrymslen och vrår.

Vitvaror

Kylskåp och spis bör rengöras noggrant inför magasinering, och avloppsslangar till tvättmaskin och diskmaskin bör tömmas på vatten. Under förvaring bör dörrar lämnas öppna för att förhindra lukt och mögelbildning. Frysen bör såklart också rengöras och även avfrostas.

Elektronik

Det beror lite på vad det är du ska rengöra. Ofta räcker det med en fiberduk, annars så finns det olika sprayer eller medel du kan använda.

Detta behöver du

Tips

Packa elektronik och vitvaror

 • Elektroniska produkter ska packas separat i kartong eller antistatisk bubbelplast för att skydda mot statisk elektricitet.
 • Skärmar såsom tv eller datorskärmar bör skyddas. Linda in i bubbelplast och eventuellt wellpapp för att skydda de extra noga. Wellpapp är bra stötdämpare, och dessutom kan du då se ifall du råkat stöta in i något under transporten.
 • Kablarna bör vikas i efter sin naturliga form, och förpackas i påsar tillsammans med lösa delar och skruvar. Tejpa fast dem där dit de tillhör, och markera även vart de tillhör.
 • Mindre objekt kan packas i bubbelplast och packas ihop i en stor flyttkartong. Glöm inte att markera vad som finns i flyttkartongen samt skriva “Hanteras varsamt”.
 • Pallplast kan vara användbart under transport. Är du rädd för att dörren till något ska öppnas eller något lossna under transporten, kan du använda dig av pallplast. Dock rekommenderar vi att du tar loss alla lösa delar.

Tips

Transportera elektronik och vitvaror

Kylskåp ska transporteras upprätt om inget är skrivet i handboken som följde med kylskåpet. Om kylskåpet transporteras liggande kan kylvätska läcka, och du kan potentiellt förstöra kylförmågan hos kylskåpet.

 • Spänn fast allt i flyttbilen. Du kan även använda dig av flyttfiltar för att sätta dem mellan ägodelarna så de inte slår in i varandra under transporten.
 • Tungt att bära? Använd flyttfilt för att dra i tunga möbler, eller pirror och bärselar. Dessa kan du hyra hos oss. Se pris för att hyra pirra här.

Tips

Förvara elektronik och vitvaror

När du har packat, skyddat och transporterat dina ägodelar, är det dags att förvara dem. Elektronik och vitvaror trivs i torra miljöer. Därför är det viktigt att inte förvara dem i kalla förråd, källare eller garage, de kan nämligen förstöras av kyla och fukt. Vi erbjuder uppvärmda förråd.

Läs mer om våra uppvärmda förråd här.

Börja förvaringen inom några minuter

Få bättre utrymme på några minuter

Vi har mer än 20 års erfarenhet

Fler tips om förvaring

Få praktiska tips och tricks för att maximera utrymmet i ett förråd under en flyttprocess. Upptäck organiseringstekniker, rätt förpackning och utnyttjande av vertikalt utrymme för att få ut mesta möjliga av lagringsutrymmet.
Ska du packa och förvara kläder och andra textilier? Läs våra tips på hur du bäst gör det här.
Hur skyddar du dina ägodelar med bubbelplast och wellpapp på bästa sätt? Hitta svaret här!

Bli ringt opp  Sök på hemsidan

  Vad menas med gratis skåpbil?

  Skaffa en skåpbil på köpet.

  Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
  Kontakta oss om du har några frågor.

  Vad är lagertaxi?

  Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

  Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

  Vad är outlet?

  Outletförråd har lägre priser!

  Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.