Skip to content

Tips till bättre vinterlagring

Tips till bättre vinterlagring

Vintern närmar sig och det är dags att stuva undan trädgårdsmöbler, båtutrustning och annan säsongsutrustning.

Enkla lagringsprinciper

Många stuvar in allt i skjul och garage utan att ta till de försiktighetsåtgärder som förvaringsexperterna rekommenderar. City Self-Storage tror att många skulle kunna dra nytta av att lära sig några grundläggande lagringsprinciper, för att ta bättre hand om sina grejer.

Vintersäsongen brukar innebära att garaget blir fullt av trädgårdsredskap, motorcyklar, båtutrustning, trädgårdsmöbler, grillar och mycket mer. För oss på City Self-Storage betyder det i regel en hel del nya kunder.

– Det stämmer. Många människor använder våra torra och tempererade förråd för vinterlagring, men vi skulle gärna se ännu fler göra det, säger Isak Larsson, chef för City Self Storage. – Vi vet att människor förstör en hel del utrustning genom att lagra den felaktigt hemma, medan vi inser att alla inte har möjlighet att använda vårt erbjudande, fortsätter han.

Det finns flera problem som uppstår när människor förvarar saker på ett felaktigt sätt.

Den ena är att saker och ting kan rosta och spricka, eller på annat sätt skadas, och den andra är att människor fyller upp sina bodar så pass att de förlorar kollen på vad de har och inte har. – En personerna som arbetar med våra webbplatser berättade att han hittade 4 – fyra! – gräsklippare när han skulle rengöra garaget med sin far. Detta är typiskt något som kan hända när saker lagras och man glömmer bort att de skall användas igen. Därför har vi satt ihop en liten lista med tips för vinterförvaring, säger Larsson.

Sådan gør du

7 tips for bättre vinterförvaring

– En stor del av detta är ganska självklart , men det är lätt hänt att man glömmer sunt förnuft när det regnar och blåser och allt plötsligt skall stuvas in i garaget, avslutar Isak Larsson.

  • Få översikt. Innan du börjar stoppa in saker i garaget/boden/källare: städa ur! Skaffa en överblick över vad du egentligen har. Gör dig av med det du vet du aldrig kommer att bruka, skänk bort det eller sälj det?
  • Sätt in riktiga hyllor. Ofta så lagrar vi där det finns plats och när det inte längre finns plats så börjar vi stapla saker ovanpå varandra. När du når det stadiet -> Städa ur garaget/boden -> Sätt upp hyllor -> Stapla upp saker och ting på ett mer organiserat.
  • Tänk på åtkomsten. Se till att organisera garaget eller boden så att du och de andra i familjen vet var allt är och kan hitta det utan att vända upp och ner på allt. Märk lådorna ordentligt. Många dubbelköp görs på grund av att någon har lagt sakerna på ett annan plats än var den andra förväntar sig att finna dem…

Tips

7 tips for bättre vinterförvaring

  • Tvätta tillbehör innan förvaring. Smuts och havsvatten ger upphov till rost, röta, sprickor och andra problem. Använd ordentliga kassar för trädgårdsleksaker och andra grejor. Det är inte särskilt trevligt att plocka fram badbollar och kubbspel som är fulla garagedamm.
  • Tänk på vad som är lämpligt att lagra tillsammans. Förhindra att utrustning som innehåller olja eller har potential att läcka förvaras med saker så som trädgårdsdynor och andra som kan tänkas suga upp det.
  • Byt olja på motorredskap. Motorcyklar, klassiska bilar, gräsklippare och andra saker med motor bör ses över grundligt före lagring. Gammal olja skadar packningar och filter. Spreja WD40 i avgasrör och andra ställen som är benägna att rosta. (“WD” är en förkortning för “Water Displacement”)
  • Köp en avfuktare. I kalla temperaturer klarar inte luften att hålla kvar fukten, och den sätter sig istället som frost på marken, eller om det är i en kall källare/garage: På sakerna du förvarar där. Därför är det smart att sätta in en avfuktare som kan minimera luftfuktigheten då temperaturen faller.

Våra kunder säger

Heinz ketchup flaskor

Haugen Gruppen

Flexibel lagring för säljare i farten med behov av enkel tillgång.

Vitamin well flaska skor ben

Vitamin Well

Lagret har blivit den sociala knytpunkten för säljarna på dryckesföretaget

Borrmaskin slipmaskin sågmaskin

Uni tools

Uni Tools företagsgrundare förvarar verktyg och utrustning enkelt på City Self-Storage.

Reservera ett förråd redan idag

Vi kan hålla ett förråd åt dig, utan förpliktelser

*
*