CSS logo

Vi har blivit Green Storage

Kundeberättelse: Backpacking

Backpacking blev möjligt med förråd

Emilie hade bott i Oslo i 5 år när hon bestämde sig för att backpacka. Läs här hur ett förråd gjorde det möjligt.

Inledning

Om Emilie


Emilie är 24 år gammal, från norra Norge och arbetar i Self Storage Group ASA, som äger City Self-Storage. Hon bestämde sig 2018 för att resa i tre månader under 2019. Hon var tvungen att flytta ut ur lägenheten innan hon skulle bege sig på sin resa, och då var den stora frågan: Vad skulle hon göra med alla sina tillgångar?

Utmaning

Många tillgångar

Emilie flyttade till Oslo 2013 för att studera. Sedan dess har hon haft flera olika hem, och så småningom har tillgångarna vuxit. Innan hon skulle backpacka, ägde hon nästan tillräckligt med möbler för att förse en hel lägenhet ensam. När hon då bestämde sig för att resa kom utmaningen: vad skulle hon göra med allt?

– Båda mina föräldrar bor i norra Norge, så det fanns ingen lösning där. Jag känner till flera som har en källare ansluten till lägenheten här i Oslo, men det fanns inget utrymme för alla mina möbler och tillhörigheter där. Då skulle jag behöva sprida runt allt i Oslo, och det var inte ett alternativ.

Att sälja allt var inte ett alternativ. Hon skulle komma tillbaka till Oslo efter resan och då skulle hon behöva möblerna.

Emilie
Kund hos City Self-Storage Økern, Norge.

Jeg kunne nok have rejst på backpacking uden et opbevaringsrum – der findes altid løsninger. Men at leje et opbevaringsrum gjorde det hele langt mere behageligt, i stedet for at sprede mine ting i hele Oslo, eller sælge dem. Tænk på alt det arbejde, jeg ville have, når jeg kom tilbage

Lösning

Förråd i Økern

Genom att hyra ett förråd på Økern hade hon en plats att lägga sina tillhörigheter när hon var borta.

  • Eftersom jag ville behålla möblerna, var det viktigt för mig att de kunde stå säkert någonstans medan jag var borta. Jag kände att de kunde göra det i ett förråd på City Self-Storage.

Då Emilie arbetar på företaget var hon väl bekant med hur uthyrning av förråd går till. Hon fick hjälp från kollegor för att hitta rätt storlek baserat på vad hon skulle förvara.

  • Jag jobbar med förråd, så det var faktiskt en uppenbar lösning. Jag vet hur det fungerar och jag visste att det skulle vara säkert att förvara mina saker där. Jag har sett hur det har hjälpt många i olika situationer, så det var kul att äntligen få möjlighet att testa det själv.

Emilie flyttade ut ur lägenheten före jul och hjälpte till att transportera alla tillgångar till ett förråd i Økern, Norge. Det gick smidigt, och med hjälp av släpvagnen som hon kunde hyra gick det snabbt för att sätta allt i förrådet. Hon hade följt City Self Storage’s packtips så det blev välorganiserat och enkelt att få en överblick av förrådet när hon kom tillbaka från resan.

Utfall

En lättnad

När allt var på plats och tillgångarna var säkert förvarade, var det en stor lättnad.

  • Det var mycket att planera före resan, och vad jag skulle göra av mina saker var kanske en av de största problemen. Det var därför en stor lättnad när jag var färdig med att flytta dem till ett förråd.

Tillgångarna var i förrådet de tre månaderna hon var borta, och när hon kom tillbaka, var det precis som hon lämnade dem.

  • Jag hade inte den nya lägenheten klar från den dag jag var tillbaka, så jag hyrde ett fullt möblerat rum att bo i tills jag kunde flytta in. Då var det trevligt att bara kunna fortsätta ha förådet, så jag behövde inte flytta två gånger. Då kunde jag bara hämta det jag behövde under tiden, och sedan flytta allt när den tiden kom.

Se alla våra anläggningar i Sverige

Läs hur våra tjänster fungerar

Vad menas med gratis skåpbil?

Skaffa en skåpbil på köpet.

Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
Kontakta oss om du har några frågor.

Vad är lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

Vad är outlet?

Outletförråd har lägre priser!

Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.