Kundberättelse: Peter

Hade behövt flytta ut för att förvara DVD-skivorna hemma


Alla vi har intressen som förgyller oss med glädje. Peter (52) är en filmälskare, och hans DVD- samling har vuxit så mycket, att han behövde extra förvaringsutrymme.


Eurobox og City Self-StoragePeter samlar på DVD-skivor i förråd

Början

Började samla på DVD-skivor

Peter är från Nederländerna och har bott i Norge sedan 2005. Han har alltid varit intresserad av film, men intresset växte efter ett besök som barn i Disneyland och Universal Studios i LA. Då filmbutiker slutade hyra ut film, blev det svårare att få tag i gamla klassiker, speciellt med norsk undertext. Därför började istället Peter samla på DVD-skivor.

Utmaning

Över 25 000 DVD-skivor och mer framöver


Förvaringsbehovet blev allvarligt i samband med att samlingen växte. Du tänker säkert att det finns en maxgräns på hur många DVD-skivor man får plats med hemma? I Peters fall krävs väldigt mycket utrymme. Idag har han över 25 000 DVD-skivor, och samlingen fortsätter växa. Peter bor i en lägenhet med familjen, och han valde att prioritera att bo kvar i den lägenheten.

– För att jag skulle förvara DVD:erna i lägenheten, hade vi behövt flytta. Säger Peter

Han har ett förråd i anknytning till lägenheten, men prioriterar att förvara det han och familjen behöver. Peter hyrde en förrådscontainer av en annan leverantör, men när samlingen började växa, krävdes en uppvärmd förvaringslösning. Ifall DVD- skivorna utsätts för väldigt låga, eller fluktuerande temperaturer, kan skivorna skadas.

Peter
Man som öppnar förråd

Lösning

Klimatkontrollerat förråd i närheten


Peter hade en gång tidigare, när han och hans fru skulle flytta, hyrt de ett förråd på City Self- Storage i Majorstuen, Norge. De fick ett gott intryck. Och när den nya anläggningen med uppvärmda förråd öppnade i Halsum, var det ett perfekt tillfälle att rädda samlingen. Förråden har en stabil temperatur året om, och det var en kort väg hem. Peter har nu hyrt förråd i 2,5 år.

Peter började med att hyra ett litet förråd, vilket blev två och resulterade i tre. Han behövde råd, och vände sig till Kunne Boye, site manager på anläggningen i Haslum. Anläggningen Peter hyr på är nämligen obemannad, men det är alltid möjligt att ringa eller mejla till våra förvaringsexperter. Logistiken blev svår, och det var svårt att hitta det Peter var ute efter. Boye föreslog istället att Peter hyr ett stort förråd. Bytet gick smidigt. Idag hyr han ett 20m2 stort förråd, vilket har underlättat besöket till förrådet.

Peter, 52
Kund hos City Self-Storage Haslum, Norge

– Uppstår det ett problem, löses det på en gång. Det räcker med att jag mejlar eller ringer, så får jag hjälp eller råd. Det följs upp väldigt bra, så jag kan rekommendera andra att hyra förråd här.

Resultat

Enkel åtkomst och bra system


Med över 25 000 DVD-skivor kan det bli svårt att hitta. Peter försöker därför följa sitt system i förrådet. Längs väggarna kan du se hyllor fulla med DVD-skivor i alla möjliga genrer, ända upp till taket. För att nå dem längst uppe, har Peter en stege i förrådet. På så vis är det enkelt att nå det han behöver, som kanske ska säljas eller ifall han ska fylla på med mer. I mitten av förrådet, har han skapat ett lådsystem. Varje låda markeras med vad som är i, och staplas, för mer utrymme.

Det händer att Peter köper upp till 1500 DVD-skivor åt gången. Lasten är då tung och kan bli en utmaning att få in i förrådet. För att både spara på ryggen och tiden, använder han sig av vagnarna som finns på anläggningen. Att förvara DVD-skivorna i ett externt förråd, har varit en bra lösning för Peter. Med stabila temperaturer året om, förvaras DVD-skivorna tryggt, och han kan komma och gå som det passar honom.

DVD-skivor i förråd

Se våra anläggningar i Sverige

Vi har 6 anläggningar i Stockholm

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA