CSS logo

Vi har blivit Green Storage

Kundeberättelse: Peter

Hade behövt flytta ut för att förvara DVD-skivorna hemma

Alla vi har intressen som förgyller oss med glädje. Peter (52) är en filmälskare, och hans DVD- samling har vuxit så mycket, att han behövde extra förvaringsutrymme.

Inledning

Började samla på DVD-skivor


Peter är från Nederländerna och har bott i Norge sedan 2005. Han har alltid varit intresserad av film, men intresset växte efter ett besök som barn i Disneyland och Universal Studios i LA. Då filmbutiker slutade hyra ut film, blev det svårare att få tag i gamla klassiker, speciellt med norsk undertext. Därför började istället Peter samla på DVD-skivor.

Utmaning

Över 25 000 DVD-skivor och mer framöver

Förvaringsbehovet blev allvarligt i samband med att samlingen växte. Du tänker säkert att det finns en maxgräns på hur många DVD-skivor man får plats med hemma? I Peters fall krävs väldigt mycket utrymme. Idag har han över 25 000 DVD-skivor, och samlingen fortsätter växa. Peter bor i en lägenhet med familjen, och han valde att prioritera att bo kvar i den lägenheten.

– För att jag skulle förvara DVD:erna i lägenheten, hade vi behövt flytta. Säger Peter

Han har ett förråd i anknytning till lägenheten, men prioriterar att förvara det han och familjen behöver. Peter hyrde en förrådscontainer av en annan leverantör, men när samlingen började växa, krävdes en uppvärmd förvaringslösning. Ifall DVD- skivorna utsätts för väldigt låga, eller fluktuerande temperaturer, kan skivorna skadas.

Lösning

Klimatkontrollerat förråd i närheten

Peter hade en gång tidigare, när han och hans fru skulle flytta, hyrt de ett förråd på City Self- Storage i Majorstuen, Norge. De fick ett gott intryck. Och när den nya anläggningen med uppvärmda förråd öppnade i Halsum, var det ett perfekt tillfälle att rädda samlingen. Förråden har en stabil temperatur året om, och det var en kort väg hem. Peter har nu hyrt förråd i 2,5 år.

Peter började med att hyra ett litet förråd, vilket blev två och resulterade i tre. Han behövde råd, och vände sig till Kunne Boye, site manager på anläggningen i Haslum. Anläggningen Peter hyr på är nämligen obemannad, men det är alltid möjligt att ringa eller mejla till våra förvaringsexperter. Logistiken blev svår, och det var svårt att hitta det Peter var ute efter. Boye föreslog istället att Peter hyr ett stort förråd. Bytet gick smidigt. Idag hyr han ett 20m2 stort förråd, vilket har underlättat besöket till förrådet.

Peter, 52
Kund hos City Self-Storage Haslum, Norge

Uppstår det ett problem, löses det på en gång. Det räcker med att jag mejlar eller ringer, så får jag hjälp eller råd. Det följs upp väldigt bra, så jag kan rekommendera andra att hyra förråd här.

Resultat

Enkel åtkomst och bra system

Med över 25 000 DVD-skivor kan det bli svårt att hitta. Peter försöker därför följa sitt system i förrådet. Längs väggarna kan du se hyllor fulla med DVD-skivor i alla möjliga genrer, ända upp till taket. För att nå dem längst uppe, har Peter en stege i förrådet. På så vis är det enkelt att nå det han behöver, som kanske ska säljas eller ifall han ska fylla på med mer. I mitten av förrådet, har han skapat ett lådsystem. Varje låda markeras med vad som är i, och staplas, för mer utrymme.

Det händer att Peter köper upp till 1500 DVD-skivor åt gången. Lasten är då tung och kan bli en utmaning att få in i förrådet. För att både spara på ryggen och tiden, använder han sig av vagnarna som finns på anläggningen. Att förvara DVD-skivorna i ett externt förråd, har varit en bra lösning för Peter. Med stabila temperaturer året om, förvaras DVD-skivorna tryggt, och han kan komma och gå som det passar honom.

Se alla våra anläggningar i Sverige

Läs hur våra tjänster fungerar

Vad menas med gratis skåpbil?

Skaffa en skåpbil på köpet.

Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
Kontakta oss om du har några frågor.

Vad är lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

Vad är outlet?

Outletförråd har lägre priser!

Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.