CSS logo

Vi har blivit Green Storage

Kundeberättelse: Sindre

Spara pengar på att hyra förråd under sommarlovet

Sindre är 22 år och student. Under sommaren sparar han pengar på att förvara sitt bohag i ett förråd i Billingstad, Norge.

Inledning

Om Sindre


Sindre kommer från Sørlandet och har bott i Snarøya, Oslo i två år. Han har ett år kvar av studierna och vill uppleva något nytt, och flyttar därför in tillsammans med sina vänner i innerstan. När han sökte lägenhet hade han tre val att välja mellan: att flytta ut i juni, juli eller augusti.

Han flyttade ut ur sin lägenhet i juni, och den stora frågan var: skulle han betala två månaders hyra för en lägenhet han inte skulle bo i under sommaren?

Utmaning

Inte i stan under sommaren

Under juni och juli gör Sindre som många andra studenter, han reser bort från Oslo.

  • Jag vill verkligen inte vara i Oslo under juni och juli, så vi bestämde oss för att hyra boendet från augusti. Annars måste jag betala två månaders hyra i onödan, och det vill jag inte, säger Sindre.

Att betala de där två månadernas extra boendehyra skulle ge honom en plats att ställa undan sina möbler och bohag, men det skulle bli ganska dyrt. Det andra alternativet var att köra allt till Sørlandet, inte heller det ett optimalt alternativ. Det skulle ta alldeles för lång tid, och kännas värdelöst eftersom möblerna ska tillbaka till Oslo igen efter några månader. Vad skulle han då göra med alla sina möbler? Lösningen hittades genom Google, nämligen City Self-Storage.

Lösning

Alla möbler in i ett 5m2 stort förråd

Sindre och hans far ringde kundcentret och fick hjälp med att hitta rätt förråd.

  • Jag skulle flytta till Majorstua, så jag önskade ett förråd i närheten. Under telefonsamtalet berättade vi också att hyreskostnaden var viktig och att vi behövde gott om utrymme för parkering och lastplats, säger Sindre.

Som student är priset viktigt, och i Billingstad, Oslo fick han ett bra erbjudande samt studentrabatt på ett 5m2 stort förråd. Eftersom det var i närheten av lägenheten han skulle hyra från och med augusti, blev det ett enkelt val. Och tillsammans med sin far och svägerska, åkte de till förrådet och ställde in alla möbler.

  • Det var väldigt fint att få hjälp, för jag hade aldrig klarat att flytta alla möbler ensam. Det är lätt att använda en vagn för att flytta möblerna från lastzonen till förrådet, men att lyfta en tvättmaskin på 200kg blir en utmaning, säger han.

För att transportera allt till förrådet krävdes tre turer med en av våra släpvagnar som de fick låna under inflyttningsdagen (Detta är inget som vi erbjuder i Sverige, men vi hjälper gärna våra kunder att hitta en passande lösning).

  • Vi körde bilen och släpvagnen in i anläggningens lastzon för att lasta av, och det var väldigt bekvämt, fortsätter han.

Sindre, 22
Student och kund hos City Self- Storage Billingstad, Norge

Det var helt sjukt hur allt i min lägenhet kom in i förrådet när vi staplade allt på höjden. Det fanns utrymme för mycket mer än jag trodde.

Resultat

Enkel lösning och snällt mot plånboken

Då han skulle flytta till innerstan efter sommaren, blev förvaring i förråd den lämpligaste lösningen för Sindre. Han slapp en onödig resa med en stor lastbil till Sørlandet och han slapp betala två månaders boendehyror och istället förvara sitt bohag hos oss. Med studentrabatten kunde han spara ännu mer pengar, och genom att utnyttja höjden på förrådet fick han plats till mycket mer än han trodde var möjligt.

Med denna lösning slipper Sindre en enorm huvudvärk, onödiga kostnader och sparar tid. Nu förvarar han sina möbler i förrådet tills han ska flytta in i sin nya lägenhet i augusti. Då kan han hyra en släpvagn eller en flyttfirma, och ställa dem i sitt nya hem.

Läs mer om studentrabatten.

Se alla våra anläggningar i Sverige​

Läs hur våra tjänster fungerar​

Vad menas med gratis skåpbil?

Skaffa en skåpbil på köpet.

Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
Kontakta oss om du har några frågor.

Vad är lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

Vad är outlet?

Outletförråd har lägre priser!

Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.