Chat with us, powered by LiveChat

En flyttexperts bästa packtips

Vår samarbetsparter I Norge, HMH Home Management, har lång erfarenhet av flytt, och vet vad som behövs för att det ska bli en så smidig process som möjligt. En av de viktigaste faktorerna, är packningen av flyttlasset. Få deras bästa tips här.

flyttexperts packtips

Välj noga vad du packar i

  • Använd resväskor och påsar för att packa kläder
  • Använd påsarna sängkläderna kom i för att packa handdukar, filtar och annat som är ”stort och mjukt”

Annars bör du använda kartonger till det mesta, helst i samma storlek. Anledningen är att det blir enklare att stapla dem, både i lastbilen och i förrådet, dessutom utnyttjas utrymmet maximalt. Då står de mer stabilt, vilket är viktigt under transporten.

Packa inte för tungt

Böcker och andra tunga föremål bör packas i bok- kartonger, alltså mindre flyttlådor. De är ungefär hälften så stora som vanliga kartonger, och är därför lämpade för tyngre föremål. Packar du för tungt i större kartonger, blir det svårt att bära dem.

Skydda dina tillgångar

Det som enkelt kan gå sönder, behöver packas bra. Det är viktigt att inte snåla med silkespapperet och bubbelplasten, för att uppnå det bästa skyddet. Undvik att stapla tallrikar ovanpå varandra utan något mellan lager. De måste viras in och sedan packas i kartonger. Detsamma gäller för andra känsliga föremål.

Relaterat: Glasfördelare till flyttlådor kan köpas i vår flyttbutik här.

Bordsskivor och andra ytor du är rädd för ska repas, bör slås in. Detsamma gäller för bilder, tavlor och annan konst.

När det ska transporteras är det viktigt att man inte staplar tavlorna på varandra, då det kan bli för tungt och då kan det uppstå skador på det som ligger underst.

Ta del av dessa tips för att uppnå en smidig flytt. Lycka till med packandet!

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993 och har idag anläggningar i Norge, Sverige och Danmark. Med lång erfarenhet av uthyrning med förråd så är vi alltid ute efter att hitta dom bästa lösningar för våra kunder, både privata och företagskunder. I våra butiker hittar du vår kunniga personal, flyttmaterial samt uthyrning av utrustning och övriga tjänster som är relaterade till flytt och förvaring.

CSS är ett företag i Self Storage Group ASA.

flyttabehöver inte lyfta ett finger under flytten