Chat with us, powered by LiveChat

Det här måste du komma ihåg att göra innan du flyttar

Att flytta kan vara ganska stressigt, och det finns mycket att komma ihåg. Här är en checklista du kan följa för att förenkla flytten.

fixa innan flytten

Kolla upp när du kan flytta ut och in.

Att flytta tar tid, och du kan behöva ta ledigt från jobbet eller ställa in planer. Kolla upp när du måsta flytta ut från gamla lägenheten och när du kan flytta in i den nya, då vet du ifall du behöver planera om lite.

Ta ledigt från jobbet

Ifall du ska flytta under en arbetsdag är det smart att be om ledigt så snart du vet när du ska flytta. Kolla även med arbetsgivaren ifall du kan få permission för flyttdagen.

Ansök om byte av förskola/skola

Har du barn kan det hända att de måste byta skola, eller att du måste ansöka om att de ska få gå kvar. Det är viktigt att vara ute i god tid, kolla därför upp tidsfrister. Informationen om tidsfrister hittas oftast på kommunens hemsida.

Kolla upp vad som är inkluderat

Kolla upp ifall det tillkommer några förmåner med det nya boendet. Kanske är det något du redan prenumererar på, och därför kan säga upp.

RUT- avdrag

Ett tips är att kolla upp hur RUT- avdrag går till. När du anlitar en städ- eller en flyttfirma, har du rätt till RUT-avdrag.

Kolla hur du ska göra med hemförsäkring

Kolla med ditt nuvarande försäkringsbolag ifall du kan flytta över hemförsäkringen på nya boendet. Glöm heller inte att ändra i hemförsäkringen så att rätt antal kvadratmeter samt värde på bostaden står.

Om City Self-Storage

City Self-Storage ble startet i Norge i 1993, og er i dag landets ledende minilageraktør, også med avdelinger i Sverige og Danmark. Med lang erfaring med utleie av lager, er vi alltid på jakt etter å finne de beste løsningene for våre kunder, både privatpersoner og bedrifter. Vi kan tilby flyttehjelp, og i våre butikker finner du våre lagereksperter, alt av pakkemateriell, samt utleie av utstyr og andre tjenester tilknyttet flytting og lagring.

CSS er et selskap i Self Storage Group ASA.

Slippa inbrott sommarLife hacks till små hem