Chat with us, powered by LiveChat

När du ska flytta ut för första gången

Det är många som börjar studera under hösten, och kanske är du en av dem som även kommer behöva flytta ut för första gången. Det finns många viktiga saker att tänka på och överväga när du flyttar ut. Vi hjälper dig att komma ihåg dem.

flytta första gången

Möbler

Kan du ta med dig några möbler hemifrån? Det är ofta dyrt att köpa möbler, och det kan vara värt att ta med möbler till lägenheten eller rummet du ska flytta in i. Samtidigt kan det vara dyrt att transportera möbler om du flyttar långt, och då kan det kanske vara värt att köpa nya. Det ka vara smart att köpa second hand.

Adressändring

Kom ihåg att anmäla flytten till skatteverket.

Försäkring

När du aldrig levt ensam kanske du saknar försäkring. Kolla vad du redan har och ta det du behöver. Hemförsäkring, reseförsäkring och sjukförsäkring bör alla ha. Det kan vara värt att kolla om det finns någon studentförsäkring.

Byt husläkare

Det är viktigt att ha din läkare i samma stad om du blir sjuk. Kom ihåg att byta läkare till en som är i närheten.

Studentrabatter

Nu när du ska bli student finns det mycket du kan få studentrabatter på. Du kan spara mycket pengar och hålla dig uppdaterad med de olika erbjudanden där ute! Till exempel kan du få studentrabatt på att hyra ett förråd. Skulle det hända att du inte hittar en lägenhet före skolans start kan du flytta dina ägodelar till ett förråd, så väntar de på dig i tills du hittar något.

Spara pengar under sommarsemestern? Läs hur Sindre sparade pengar genom att hyra förråd.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993 och har idag anläggningar i Norge, Sverige och Danmark. Med lång erfarenhet av uthyrning med förråd så är vi alltid ute efter att hitta dom bästa lösningar för våra kunder, både privata och företagskunder. I våra butiker hittar du vår kunniga personal, flyttmaterial samt uthyrning av utrustning och övriga tjänster som är relaterade till flytt och förvaring.

CSS är ett företag i Self Storage Group ASA.

fotograferar lägenheten som du ska säljaflytta