Chat with us, powered by LiveChat

Förbered dig till att städa undan sommaren

Vi är snart inne i oktober månad, och tiden att klippa gräs, sitta ute på verandan och på uteserveringar är snart över. Snart ska även sommarutrustningen ersättas med kälkar, vinterkläder och skyfflar. Men är du redo att städa undan sommarutrustningen?

Förbered dig för att städa efter sommaren

Tvätta möbler och utrustning

Innan du lägger undan trädgårdsmöblerna, är det klokt att tvätta dem ordentligt, då håller de sig fina över vintern. Du undviker även att smuts sätter sig på möblerna, och blir omöjligt att få bort nästa sommar. När du har tvättat möblerna är det viktigt att låta dem torka innan du lägger undan dem över vintern. Du ska inte lägga fuktiga möbler i förrådet. Läs mer om vad som kan hända ifall du gör det. 

Måste möblerna underhållas?

För att utemöbler och utrustning ska hålla sig fina så länge som möjligt, bör de underhållas regelbundet. När och hur ofta du ska underhålla möblerna beror på materialet, tillståndet och vilken leverantör de kommer från. Hursomhelst är det en bra idé att kontrollera ifall möblerna behöver en liten puts, betsas eller målas om, innan du ställer undan dem. Är du dessutom bra på att underhålla möblerna, kommer de hålla längre.

Är du osäker på hur dina möbler eller utrustning ska underhållas? Ett bra tips är att kontakta leverantören, eller se om de har någon information tillgänglig.

Var kan du lagra trädgårdsmöblerna?

Om du har tur så har du kanske ett rymligt uthus, garage eller andra förvaringslösningar hemma, där du kan förvara trädgårdsmöblerna, utrustningen och sommarkläderna. Ifall möblerna eller utrustningen inte klarar av minusgrader, är det viktigt att ta det till hänsyn innan du ställer undan dem.

Ifall du inte har tillräckligt med utrymme hemma för att ställa undan sommarutrustningen, bör du börja fundera på hur och var du kan förvara den. Vi på City Self- Storage har förråd i olika storlekar, perfekt för dig att förvara möbler och utrustning. Temperaturen sjunker dessutom aldrig under noll grader. Vi har även förvaringsexperter tillgängliga för att ge dig råd om förvaring av din utrustning, eller för att hjälpa dig med bokning av förrådet. Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993 och har idag anläggningar i Norge, Sverige och Danmark. Med lång erfarenhet av uthyrning med förråd så är vi alltid ute efter att hitta dom bästa lösningar för våra kunder, både privata och företagskunder. I våra butiker hittar du vår kunniga personal, flyttmaterial samt uthyrning av utrustning och övriga tjänster som är relaterade till flytt och förvaring.

CSS är ett företag i Self-Storage Group ASA.

Life hacks till små hemHalloween