|

CSS logo

5 tips för effektiv organisering av ditt förråd

Har du rörigt i ditt förråd? Tar varje besök onödigt lång tid ? Ta del av våra tips här nedan för att organisera ditt förråd på ett effektivare sätt!

Har du rörigt i ditt förråd? Tar varje besök onödigt lång tid för att du behöver leta igenom hela förrådet? Få saker är så frustrerande som att leta efter saker. Ta del av våra tips här nedan för att organisera ditt förråd på ett effektivare sätt!

1. Kategorisera dina saker

Försök hålla saker av samma typ eller användningsområde tillsammans. Börja med att försöka få en överblick av vad du har. Har du väldigt många saker så är det här extra viktigt.

2. Gör en inventarielista   

Ett väldigt bra sätt att spara tid är att ha en inventarielista över var man förvarar saker som inte används så ofta.

Ett smidigt sätt att skapa en lista är att använda något typ av digitalt dokument som lätt kan uppdateras och även delas med andra familjemedlemmar. Ett exempel kan vara Google docs. I listan så noterar du på vilken plats och eventuellt i vilken låda dina saker ligger.

Du har säkert flera förvaringsutrymmen. Kanske en vind eller källare hemma, verktygsbod och flera andra platser som du förvarar saker på lite längre sikt. Lägg även till dessa i samma dokument så är allt samlat på samma ställe.

3. Märk upp dina lådor

Antagligen använder du lådor att förvara färre saker i?

För att en inventarielista ska vara användbar så behöver du också märka upp dina lådor som förvaras i förrådet.

Ett tips är att numrera dem, istället för att skriva vad de innehåller, på så sätt kan du återanvända lådorna senare utan att behöva ändra texten. Vad lådorna innehåller skriver du i inventarielistan.

Skriv på sidorna av lådan så att det är lätt att se.

4. Använd höjden

Våra förråd har en generös takhöjd, utnyttja detta. Ett simpelt exempel är att stapla dina lådor på varandra. Det kan vara en bra idé att investera i stapelbara lådor för extra stabilitet, men vanliga flyttlådor går också bra. Var bara noga med att ha tyngre lådor i botten och lättare högre upp.

Ska du förvara en säng så kan du ställa den på högkant, ett bord kan du skruva av benen och förvara skivan stående längs en vägg, detta sparar mycket golvyta.

5. Anpassa ditt förråd

Många av våra kunder gör anpassningar i sina förråd för att förenkla förvaringen. Här beror det mycket på vad det är för tillhörigheter du vill förvara.

Men det kan som exempel vara värt att investera i en enkel hylla för att få bättre översikt av lådor, på så sätt utnyttjar du både höjden, men samtidigt så kommer du åt de nedersta lådorna enkelt.

Kontakta oss

Hoppas du får användning av våra tips, du kan alltid fråga om råd av vår kunniga personal på anläggningarna också!

Hur mycket utrymme behöver du?

Sök på hemsidan

Vad menas med gratis skåpbil?

Skaffa en skåpbil på köpet.

Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
Kontakta oss om du har några frågor.

Vad är lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

Vad är outlet?

Outletförråd har lägre priser!

Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.