FAQ

Vanligt förekommande frågor

Vanligt förekommande frågor

Här har vi samlat de mest förekommande frågor. Om det är någonting mer du undrar är det bara att kontakta oss, antingen på telefon, mail eller chatt. Våra förvaringsexperter är redo att hjälpa dig.

Man som talar i telefon
Man som talar i telefon

Kan jag hyra förråd online?

Ja, du kan enkelt hyra förråd online med BankID.

Hur är temperaturen i förråden?

Förråden är uppvärmda. Läs mer om vad uppvärmda förråd innebär här.

Jag har tappat bort min inträdeskod, var hittar jag den?

Oftast skickar vi den på SMS till dig när du signerat kontraktet. Kolla igenom dina meddelanden. Annars kan du kontakta oss här via formuläret "maila min tillgångskod" som du finner längst ned på sidan. Du kan även kontakta oss på växelnumret: 0200-22 50 70 så skickar vi ett nytt SMS med din kod till dig.

Hur ser tillgången med flyttbil ut?

Porthöjden till varje anläggning varierar, men det finns parkeringsplatser intill anläggningen som är lättillgängliga samt vagnar du kan låna vid in och utlastning.

Har ni parkeringsplatser tillgängliga?

Ja, vi har parkeringsplatser som du enkelt kommer åt från ditt förråd.

Får vem som helst komma in i mitt förråd?

Vi får endast ge ut din personliga kod som du använder för att komma in till anläggningen, till dig som hyr förrådet.

Hur kommer jag in i anläggningen?

Du får en personlig kod som du använder för att komma in och ut ur anläggningen.

Kan man hyra förråd som företag?

Ja, våra förråd är anpassade för att passa både företag och privatpersoner. Vi erbjuder dessutom tjänster som godsmottagning och utleverans.

Kan jag betala online?

I dagsläget går det inte att betala online. Endast via e- faktura eller faktura du får på posten. Du får kolla med din bank för autogiro. Du kan även betala på våra bemannade anläggningar.

Vilka är City Self-Storage?

City Self-Storage är en av de ledande self-storage operatörerna i Europa. Vi är ett privat företag som äger, utvecklar och sköter kvalitétssäkrade self-storage anläggningar. Du kan använda City Self-Storage om du behöver förvara både som privatperson och företag. Vår expertis är baserad på många års erfarenhet.Vi finns i Sverige, Danmark och Norge.

Vad är self-storage?

Self-Storage erbjuder en säker gör-det-själv förvaring för privata och företagsbehov.

Self Storage anläggningarna har ett varierat utbud av förrådsstorlekar, där du kan hyra allt från ett mindre skåp till ett förråd på över 100 m2, kortare eller längre perioder. Du tar med dina saker till en anläggning, låser in dem och kommer och går som du vill under lagrets öppettider. Bara du har nyckeln till ditt förråd. Du kan förvara nästan vad som helst, förutom livsmedel, levande djur eller brandfarliga ämnen.

Det bästa sättet att få reda på hur det fungerar är att besöka någon av våra butiker. För att hitta den närmaste butiken kan du använda sökfunktionen här bredvid. Alla våra anläggningar har kunnig personal som väntar på att du ska komma på en visning. De svarar på alla dina frågor och funderingar. Om du väljer att inte besöka oss direkt så tveka inte att kontakta oss per telefon eller epost.

Vilken typ av säkerhet har City Self-Storages anläggningar?

På City Self-Storage sätter vi säkerheten gällande dina tillhörigheter framför allt. Alla anläggningar är utstyrt med ett avancerat larm- och brandskyddssystem som ger oss kontroll på vem som befinner sig i anlägget till alla tider. Vi övervakar alla butiksytor, och med vår datorstyrda accessystem har endast befintliga kunder tillgång till anläggningen med en personlig kod eller med elektronisk nyckel.

Läs mer om säker förvaring hos City Self-Storage.

Vad är kortaste hyresperioden?

Den kortaste hyresperioden är 14 dagar, under förutsättning att du senast flyttar in den 15:e samma månad. En uppsägning skall ske innan den 15:e, den månad man vill flytta ut och då upphör kontraktet att gälla den sista dagen i månaden.

Om man önskar stanna trots en uppsägning, räcker det med att behålla låset på sitt förråd, så löper kontraktet vidare. Observera att man behöver göra en ny uppsägning om man då önskar flytta ut nästföljande månad.

Har jag tillgång till mitt förråd när som helst, eller måste jag rätta mig efter butikens öppettider?

Du kan komma och gå som du vill, 7 dagar i veckan under lagrets öppettider 06-23. Du använder din personliga kod eller elektroniska nyckel (vissa anläggningar) och bara du har nycklar till ditt hänglås.

Vad behöver jag för att skriva avtal?

Du behöver en giltig id-handling då vi gör en sedvanlig kreditupplysning. Första månadshyran betalas i förskott i flyttebutikken. Vänligen kontakta butiken för mer information.

Behöver jag försäkring?

Ja, dina tillhörigheter måste vara försäkrade när de förvaras hos oss. Du kan antingen på egen hand försäkra den förvarade egendomen eller välja att City Self-Storage håller din egendom försäkrad genom bolagets egen skräddarsydda försäkring (Försäkringsoption). Tänk på att uppge korrekt värde på den förvarade egendomen (och att vid behov uppdatera värdet), annars finns det risk att försäkringen inte fullt ut täcker den förvarade egendomen. Vänligen kontakta butiken för mer detaljer.

Kan jag byta förråd om jag behöver mer eller mindre förvaringsyta?

Du kan lätt byta förrådsstorlek när som helst, beroende på dina förvaringsbehov och tillgängligheten av förråd. Särskilda villkor gäller för olika erbjudanden, vänligen kontakta en butik för mer detaljer.

Har ni vagnar tillgängliga?

Alla våra anläggningar har vagnar till utlån och stora hissar tar dig och dina saker till ditt förråd om anläggningen har flera våningsplan.

Hur fungerar prisgarantin hos City Self-Storage?

Prisgarantin är enkel. Om den närmaste konkurrenten till din valda butik erbjuder ett pris som är lägre än vårt, så matchar vi det, vi drar även av 10%. Vi ger dig även samma kampanj om någon erbjudits av konkurrenten. Erbjudandet gäller samma förrådsstorlek och samma förutsättningar, uppvärmt, övervakat osv. En skriftlig offert från konkurrenten krävs.

Kan jag boka förråd online?

Ja, du kan boka förråd online här. Bokningen är gratis och inte bindande. Vi kontaktar dig inom en arbetsdag och bokningen slutförs när du betalat fakturan vi mejlar dig.

Erbjuder ni några extra tjänster?

Vi erbjuder flera extra tjänster som godsmottagning och utleverans, rekommendation av flyttfirmor. Tjänsterna kan variera lite mellan anläggningarna, kontakta den butik du är intresserad av för mer detaljer.

Finns det eluttag?

Eluttag finns tillgängligt i/utanför utvalda förråd, kontakta den anläggning du är intresserad av för vidare information.

Priser på förråd

Kontakta gärna oss för att få reda på mer

Vi är förråd i olika storlekar, från 0,5 till 150 m2. Hitta den storlek du behöver och se våra priser på nätet.

Vi finns här för att hjälpa dig

Våra förvaringsexperter är alltid redo att hjälpa dig. De flesta av våra anläggningar är bemannade för att du ska kunna få personlig hjälp på plats. Vi finns också tillgängliga på telefon. Tveka inte att kontakta oss.

Tlf: 0200 22 50 70

Tycker du att det är lättare att chatta? Vi hjälper dig gärna via vår chattfunktion. Klicka på knappen längst ned till höger för att öppna chatten.

Visa mer

Redo att boka förråd?

Beställ enkelt online, eller kom in till en av våra butiker

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA