|

CSS logo

Användning av bubbelplast och wellpapp

Hur skyddar du dina ägodelar med bubbelplast och wellpapp på bästa sätt? Hitta svaret här!

Hos City Self-Storage kan du köpa bubbelplast i upp till 150 meter långa rullar. Perfekt for den som ska flytta och kanske ett gott tips om vad du ska köpa i julklapp till den som har allt?

Fakta om bubbelplast som du kanske inte känner till

Uppfanns av en slump

Bubbelplasten uppfanns av en slump 1957 då ingenjörerna Alfred Fielding och Marc Chavannes, försökte göra plasttapeter.

För att undvika olyckor vid användningen av bubbelplast, finns det några saker du bör vara medveten om:

Hur ska bubbelplast användas?

  • Bubbelplast har två sidor. En platt sida och en sida där bubblorna är. När du packar bör du ha bubblorna in mot objektet du vill beskydda. Då kommer objektet vara beskyddat även om det går hål på en eller två av luftbubblorna.
  • Använd tejp. Bubbelplast glider, och speciellt om du använde det på större saker som t.ex. ett stort glasfat bör du se till att tejpa det ordentligt så att plasten inte viker ut sig och objektet glider ut.
  • Använd kartong på stora glasytor. Bubbelplast ser till att skydda mot små stötar, men om det exempel är en stor tavla som utsätts för belastning eller stöter in i kanter kan den krossas. Därför är det smart att använda kartong som tillägg till bubbelplast för att ge sådana objekt extra skydd.

Hur ska wellpapp användas?

Wellpapp är flera lager av papper och används till bland annat förpackningar. Wellpapp är slitstarkt material som är bra att använda när man transporterar något skört eller något man är extra noggrann om. Det är ett jättebra komplement till bubbelplast.

Du kan linda in dina ägodelar i wellpapp eller linda in dem först i bubbelplast och sedan i wellpapp. Under transport finns självklart risken att du eller flyttfirman råkar stöta in med möbeln eller tv skärmen i något, och då syns det i wellpappen.

Relaterat: Läs hur du bäst packar tavlor och speglar här.

Hur mycket utrymme behöver du?

Sök på hemsidan

Vad menas med gratis skåpbil?

Skaffa en skåpbil på köpet.

Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
Kontakta oss om du har några frågor.

Vad är lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

Vad är outlet?

Outletförråd har lägre priser!

Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.