Skip to content

Gör detta inför visningen

Ska du sälja ditt hem? I samarbete med Truls, VD för PROA Eiendomsmegling Lørenskog, i Norge, har vi sammanställt några tips som du kan följa när inför en visning. Truls har haft upp till 3000 visningar, och har stor erfarenhet av vad som fungerar när man ska sälja ett hem.

Att göra innan visningen

Håll det rent och städat

Huvudregeln är att hemmet under visningen ska se ut som när du fotograferade den. Därför är det självklart att det ska vara rent och städat under visningen. Visningen är intrycket intressenterna får av hemmet, och detta kan vara avgörande för om de kommer buda.

Se till att det inte finns många saker framför rören under diskbänken i köket. Det här är en plats som många vill se, och då måste det se lättåtkomligt. Rensa bort alla småsaker och som inte behöver vara där, så de inte står i vägen.

Har du inte fotograferat hemmet som är till salu än? Tillsammans med Truls har vi sammanställt flera tips du bör följa innan du tar bilderna.

Färskt och ljust

När hemmet är städat kan du också ställa fram färska blommor och öppna gardiner och persienner för att släppa in ljuset. Undvik att använda doftljus under visningen, de kan du spara till dig själv. Målet är att intressenterna ska kunna föreställa sig att bo i ditt hem, inte att visa dem hur du bor.

– Om ditt hem är lämpligt för familjer med barn kan du till exempel ha några leksaker framme, som barnen kan leka med. Du kan också ställa fram något i köket. Det kan vara en skål med godis och en kanna kaffe, eller juice om det är sommar, säger Truls.

Då blir det en trevlig visning för intresenterna. I sovrummet borde det vara frisk luft och helst lite kallare än i de andra rummen. I badrummet kan du dock skruva upp värmen.

Måste jag visa boden?

– Det är inte vanligt att visa upp boden/källaren på stora gemensamma visningar. Vill dock intressenten se den, så gillar jag att visa den efter visningen. Då är det viktigt att boden/källaren ser fin och städad ut och inte trång, säger Truls.

Det kan därför vara smart att ta en runda i boden/källaren innan visningen. Det minsta du bör göra är att se till att det är organiserat. Intressenterna ska kunna få en bra bild av boden/källarens storlek. Använd till exempel hyllor för att ställa undan saker från golvet och göra plats för att kunna komma in i boden/källaren.

Är boden/källaren trång? Då kan du använda ett förråd för att avyttra tillgångar så att du kan visa upp boden/källarens bästa sida. Förrådet kan användas under flera steg av försäljningen av ditt hem, till exempel före fotografering, eller om du ska ställa undan möbler och föremål före visning. Du kan enkelt boka ett förråd online här, eller kontakta vår kundtjänst som kan hjälpa dig att hitta ett förråd som passar dina behov.

Lycka till med visningen!

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Senaste inläggen

Du behöver inte lyfta ett finger under flytten

Du behöver inte lyfta ett finger under flytten

De flesta av oss letar efter det enklaste sättet att flytta. Vår partner i Norge, HMH Home Management, har lösningen för alla som vill ge ifrån sig nyckeln, låta någon annan göra jobbet, och sedan bara låsa upp sitt nya hem.
En flyttexperts bästa packtips

En flyttexperts bästa packtips

Vår samarbetsparter I Norge, HMH Home Management, har lång erfarenhet av flytt, och vet vad som behövs för att det ska bli en så smidig process som möjligt. En av de viktigaste faktorerna, är packningen av flyttlasset. Få deras bästa tips här.
Mitt lilla flytt- äventyr

Mitt lilla flytt- äventyr

Att flytta är både stressigt och kan vara svårt. Vår kollega i Danmark har flyttat runt sedan 2015, och känner fortfarande att processen kräver mycket tid och energi. Men hon har lärt sig flera tips som kan hjälpa. Läs om hennes resa, så kanske även du blir lite klokare.
När du ska flytta ut för första gången

När du ska flytta ut för första gången

Det är många som börjar studera under hösten, och kanske är du en av dem som även kommer behöva flytta ut för första gången. Det finns många viktiga saker att tänka på och överväga när du flyttar ut. Vi hjälper dig att komma ihåg dem.
*
*