Gör detta inför visningen

Ska du sälja ditt hem? Vi har tillsammans med proffs från Norge sammanställt tips för att hjälpa dig med din visning. Läs därför vidare!

Fastighetsmäklaren Truls Hauge

I samarbete med Truls, VD för PROA Eiendomsmegling Lørenskog, i Norge, har vi sammanställt några tips som du kan följa för att få en bättre visning. Truls har hållit i upp till 3000 visningar, och har stor erfarenhet av vad som fungerar när man ska sälja ett hem.

Här är en enkel checklista du kan utgå från:

  • Rensa
  • Städa
  • Städa även källaren
  • Anpassa efter köpare

Håll det rent och städat

Det ska se ut som på fotografierna

Huvudregeln är att det under visningen ska det se ut som på fotografierna. Därför är det självklart att det ska vara rent och städat under visningen. Visningen är intrycket de potentiella köparna får av hemmet, och detta kan vara avgörande för om de kommer buda.

Har du inte fotograferat hemmet som är till salu än? Tillsammans med Truls har vi även sammanställt tips du bör följa inför fotograferingen. Läs här!

Under diskbänken

Se till att det inte finns för mycket saker framför rören under diskbänken i köket. Rensa bort alla småsaker som inte behöver vara där så de inte står i vägen. Det här är en plats som många vill se, och då är det bra om det är lättåtkomligt.

Anpassa hemmet efter köparen

Inför visningen kan du ställa fram blommor och öppna gardiner och persiennerna för att släppa in ljus. Undvik att tända doftljus under visningen, de kan du spara till dig själv. Målet är att köparen ska föreställa sig att bo i ditt hem, inte att visa dem hur du bor.

Om ditt hem är lämpligt för familjer med barn kan du exempelvis ha några leksaker framme som barnen kan leka med. Du kan också ställa fram något i köket. Det kan vara en skål med godis och en kanna kaffe, eller juice om det är sommar, säger Truls.

I sovrummet ska det helst vara lite kallare än i de andra rummen, så släpp in lite frisk luft. I badrummet kan du däremot skruva upp värmen.

Måste jag visa källaren?

Det är inte vanligt att visa upp boden/källaren på stora gemensamma visningar. Vill dock köparen se den, så gillar jag att visa den efter visningen. Då är det viktigt att boden/källaren ser fin och städad ut och inte trång, säger Truls.

Det kan därför vara smart att ta en runda i boden/källaren innan visningen. Det minsta du bör göra är att se till att det är organiserat. köparen ska kunna få en bra bild av storleken. Använd till exempel hyllor för att ställa undan saker från golvet och göra plats för att det ska gå att komma in i boden/källaren.

Ha inte för mycket saker framme

Som tidigare nämnt, köparen ska kunna föreställa sig att bo i ditt hem, så ett tips är att inte ha för mycket saker framme. Ställ därför undan sakerna tillfälligt i källaren. Men det får inte bli fullt och trångt i källaren, ifall någon vill se den.

Har du inte plats i källaren?

Är det fullt och stökigt i källaren? Då kan du hyra ett tillfälligt förråd och förvara en del av dina tillgångar för att både visa upp hemmets bästa sida. Boka ett förråd här!

Förrådet kan dessutom användas under flera steg av försäljningen, till exempel inför fotograferingen eller för att ställa undan möbler och föremål inför visning. Du kan enkelt boka ett förråd online här, eller så kan du kontakta vår kundservice här som kan hjälpa dig att hitta ett förråd som passar just dina behov.

Att förvara i förråd och källare

Glöm inte att packa dina saker rätt. Du vill inte att dina saker tar skada. Det skadar därför aldrig att vara extra noga när du packar. Tänk även på att i källaren kan det vara både fuktigt och kallt. Läs våra pack- och förvaringstips här.

Beställ packmaterial här. Våra bemannade butiker har större utbud av packmaterial. Hitta din närmsta butik i Stockholm här.

Kontakta oss

Vi hoppas att dessa tips varit hjälpsamma. Lycka till med visningen, och tveka inte att kontakta oss om du har några funderingar. Kontakta oss här. Eller ring oss på: 0200 22 50 70

 

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Förvaring företag: hyllor med förvaringskartonger

Förvaring företag: hur går det till?

Har du ett företag och är i behov av förvaring och godsmottagning? Vi erbjuder både förråd och tjänster för företag i behov av förvaring.  

Städning dödsbo: Bild på äldre stol och vitrinskåp med blommor och spegel på

Städning dödsbo

Har en närstående gått bort? Vi förstår att städning av dödsbo är en sentimental process. Vi har därför sammanställt lite tips för att förenkla processen. Läs vidare!

 

Organisera förrådet

Organisera förrådet med dessa enkla tips!

Nu är våren äntligen här och det innebär vårstädning för många. I det ingår även att organisera förrådet eller organisera garaget och det gör du enkelt med dessa tips!

Rensa förrådet. Bild på stökigt förråd

Rensa förrådet enkelt med dessa tips

Är det dags att rensa förrådet? Det är en tidskrävande uppgift som man helst undviker att ta tag i. Ta del av våra tips för att underlätta processen.

 

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA