Skip to content

Mitt lilla flytt- äventyr

Att flytta är både stressigt och kan vara svårt. Vår kollega i Danmark har flyttat runt sedan 2015, och känner fortfarande att processen kräver mycket tid och energi. Men hon har lärt sig flera tips som kan hjälpa. Läs om hennes resa, så kanske även du blir lite klokare.

Flytta

I november förra året sa min hyresvärd upp avtalet. Jag var tvungen att leta efter ett nytt hem i den så kallade “bostadsdjungeln”. Hjälp! Dyrt att bli medlem hos bostadsförmedlare, och att leta lägenhet på Facebook var aldrig riktigt min grej. När min studentkompis hyrde ut ett möblerat rum, slog jag till. Det var inte idealt, men man tar det man får som student som önskar sig bo i Köpenhamn.

Sortering

Även innan jag hade ett nytt boende, så började jag gå igenom mina saker och sakta packa ner det som sällan används. Gamla läroplanen, den enorma grytan (som jag äger av okända skäl…), och finbesticken som jag ärvt. Under några veckor delade jag rum med kartonger. Men därför blev flyttprocessen väldigt organiserad och lätt att ta sig igenom. När jag erbjöds rummet från min klasskompis, började jag sortera ännu striktare. Jag sorterade i två högar:

Det absolut nödvändiga: exempelvis dator, ryggsäck och vardagskläder (för denna årstid)
Det onödiga: exempelvis: dammsugare, skohylla och köksredskap (det som redan finns i lägenheten).
Det var en liten hög av det absolut nödvändiga, det fyllde inte ens en liten flyttkartong. Då visste jag att jag skulle få plats med mer än det absolut nödvändigt i det möblerade rummet. Den nödvändiga högen förtjänade en till chans, och en tredje hög såg dagens ljus:

3. Den onödiga högen som skapar trivsel exempelvis: favoritlampan, högtalaren och ljusstakarna.

Packning

Allting behövde packas ner; vissa saker gick till mitt nya hem och det andra rullade in i mitt förråd. Jag beställde packmaterialet i vår flyttbutik, och ställde mina saker i ett mini-lager som jag redan hade. Då kunde jag hämta det när det passade mig. Jag behövde egentligen bara fyra olika saker för att packa:

Silkespapper för porslin och omtåliga föremål, flyttkartonger för böcker, lampor, fotoalbum och andra små föremål, plastöverdrag för sängen, fåtöljen och matbordet och flyttfilt för att flytta en byrå, spegel och TV.

Flytten

Med en släpvagn gick jag ut på två resor. En till förrådet och en till mitt nya hem. Jag hade ett förråd i förväg, men det blev fort tydligt att det inte räckte till för alla mina saker (då jag har mycket). Jag fick ett extra förråd precis intill, så det fanns utrymme för allt.

Om du behöver flytta och saknar utrymme, kan du enkelt boka ett förråd här.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Senaste inläggen

Hur du håller god hygien under flytten

Hur du håller god hygien under flytten

Det är alltid viktigt att tänka på hygienen, även när du flyttar. Vi har sammanställt några tips om hur du kan upprätthålla god hygien under flyttdagen.
Gör detta inför visningen

Gör detta inför visningen

Ska du sälja ditt hem? Vi har tillsammans med proffs från Norge sammanställt tips för att hjälpa dig med din visning. Läs därför vidare!
Du behöver inte lyfta ett finger under flytten

Du behöver inte lyfta ett finger under flytten

De flesta av oss letar efter det enklaste sättet att flytta. Vår partner i Norge, HMH Home Management, har lösningen för alla som vill ge ifrån sig nyckeln, låta någon annan göra jobbet, och sedan bara låsa upp sitt nya hem.
En flyttexperts bästa packtips

En flyttexperts bästa packtips

Vår samarbetsparter I Norge, HMH Home Management, har lång erfarenhet av flytt, och vet vad som behövs för att det ska bli en så smidig process som möjligt. En av de viktigaste faktorerna, är packningen av flyttlasset. Få deras bästa tips här.
*
*