Organisera din garderob

Är det den tiden på året då ylletröjorna ska bytas ut mot sommarkläderna eller tvärtom? Är det den tiden på året då du behöver plats med både och? Organisera garderoben med dessa enkla tips.

Organisera garderob

Organisera garderob

Rensa

Den största anledningen till att de flesta har svårt att göra sig av med kläder när de ska organisera sin garderob är att man tänker att man kanske har användning för det senare, att kläderna är förknippade med minnen eller att de fortfarande har prislappen kvar.

För er som sett Marie Condos program vet att hennes metod går ut på att ta ut allt ur garderoben och gå igenom varje plagg. Ger det dig glädje så ska du behålla det. Det viktiga är att vara ärlig mot sig själv.

Ger det verkligen dig glädje och har du faktiskt användning av det. Ett annat sätt kan vara att sortera i tre högar: Sälja Slänga Skänka Behålla Det som har prislappen kvar är enklast att sälja. Att skänka är bättre än att slänga och det som ingen har användning för kan du slänga. Behålla högen kan du gå igenom en gång till.

Tricket är att rensa allt eftersom

Målet är att organisera din garderob och det betyder inte att göra sig av med 99% av plaggen. Man blir heller inte en minimalist på en dag. Enklast är att rensa allt eftersom, ett plagg här och där lite då och då.

Dags att Organisera din garderob

När du har rensat igenom är det äntligen dags att organisera garderoben.

Organisera garderob efter årstid, tillfälle och plagg

Att kategorisera plaggen i garderoben gör det enklare att hitta.

Häng upp det som blir skrynkligt

Kostymbyxor, blusar, skjortor och kavajer vill du hänga upp.

Förvara vertikalt i lådor

Genom att förvara vertikalt i lådor kan du enkelt se alla plagg.

Organisera garderob med korgar och insatser

Du kan alltid organisera din garderob med korgar för att dölja lösa och otympliga prylar. Insatser är bra för smycken.

Varva säsongskläderna

Vi bor i ett land där vi behöver kläder för varje årstid. Vinterkläderna tar såklart mest plats i garderoben. Att förvara alla plagg samtidigt kan bli svårt för den som har mycket kläder eller för lite förvaringsutrymme.

Förvara säsongskläder

Har du en källare eller förråd kan du alltid förvara dina säsongskläder där. Tänk på att du behöver förvara rätt så att de inte tar skada. Läs hur du förvarar kläder och textilier rätt i våra förvaringstips. För att organisera din garderob i förrådet kan du använda dig av våra garderobskartonger.

Med dessa kan du skapa din egna “walk-in-closet”. Se hur vår garderobskartong ser ut och hur du kan skapa din walk-in-closet i vår guide för flyttkartonger: Guide flyttkartonger

Relaterat: Förvara vinterkläderna smart

Är du i behov av ett förråd?

Ska du organisera din garderob men är det proppfullt? Har du ingenstans att förvara dina säsongskläder kan du alltid hyra ett förråd. Vi erbjuder förråd i alla storlekar, torra och uppvärmda. Se vårt utbud av förråd och hyr ett redan idag.

Kontakta oss

Har du frågor och funderingar kring förvaring, flytt eller vill boka en visning av förråd? Du kan alltid ringa oss på: 0200 22 50 70 eller kontakta vår kundservice.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Jul oväntad vänlighet

En jul med oväntad vänlighet

Under den kalla men mysiga juletiden samlas de flesta familjer kring middagsbordet och granen. De flesta hem är dekorerade med ljus och julpynt, vilket ger än varm och mysig känsla.

Cykelförvaring på vägg i ett sovrum

Cykelförvaring

Ta del av några enkla cykelförvaringstips.

Två personer sitter på golvet i ett rum som renoveras

Renovering källare

Har du äntligen bestämt dig för att renovera källaren så du kan organisera alla dina ägodelar du samlat på dig genom åren? Då har du kommit rätt, läs vidare för att få en smidig renovering.

Halloween

Halloween – en (o) trevlig tid?

Halloween är tiden för läskiga utklädnader, pumpor och “bus eller godis”. Framförallt kan vi se spöken, spindelväv, fladdermöss och skelett överallt. Vi får även ofta höra att sättet vi firar halloween på är amerikanskt.

Halloween och själva firandet handlar om att portarna mellan vår värld och eftervärlden öppnat sig, och att de döda går bland oss levande.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA