Städning dödsbo

Har en närstående gått bort? Vi förstår att städning av dödsbo är en sentimental process. Vi har därför sammanställt lite tips för att förenkla processen. Läs vidare!

 

Städning dödsbl

Städning dödsbo: var börja?

Var börja vid städning av dödsbo? Börja med att gå igenom checklistan nedan.

Städning dödsbo, checklista:

  • Ta hand om eventuella husdjur
  • Släng sopor
  • Börja med färskvaror och mat
  • Samla viktiga dokument
  • Kläder och möbler
  • Glöm inte förrådet

Att städa dödsbo är steget som kommer innan tömning. Du kan antingen städa själv, eller anlita någon som gör det åt dig.

Läs mer om vad du ska tänka på när du ska tömma dödsbo.

Städning dödsbo: ta hand om husdjur

Detta är tekniskt sett inte ett steg som har med städning att göra. Det är dock väldigt viktigt att se till att eventuella husdjur får ett bra hem.

Städning dödsbo: släng sopor och gå igenom färskvaror

Börja med att slänga alla sopor så att det inte luktar. Gå igenom kylskåp, skafferi och frys. Har du ingen användning för varorna själv kan du skänka dem. 

Städning dödsbo: samla viktiga dokument

Samla alla viktiga dokument eller dokument du tror kan behövas. 

Städning dödsbo: gå igenom kläder, möbler och prylar

Inför tömningen av dödsboet kan det vara bra att se över alla kläder, möbler och prylar. Även om du ska skänka det mesta är det klokt att tvätta och rengöra det.

Städning dödsbo: glöm inte förrådet

Glöm inte att kolla förråd, garage eller källare.

Hyrde denne ett förråd hos City Self-Storage?

Hyrde personen ett förråd hos oss på City Self-Storage? Kontakta då anläggningen för att upplysa om det så löser vi det tillsammans.

Kontakta vår kundservice. 

Har du ingenstans att förvara tillgångarna?

Medan du städar och rensar igenom kan det vara skönt att tömma boendet allt eftersom. Har du ingen plats för alla ägodelar kan du hyra ett tillfälligt förråd.

Se våra förråd och priser. 

Har du tömt dödsboet men har ingenstans att förvara tillgångarna medan du går igenom dem? Ett tips är att hyra ett förråd och göra det i din egna takt.

Glöm inte bouppteckningen

I den faställs det vilka som är ägare av dödsboet. En bouppteckning kan göras privat, med hjälp av en begravningsbyrå eller jurist och behöver skickas till Skatteverket.

Mer information om bouppteckning på Skatteverkets hemsida.

Kontakt

Vi förstår att detta är en sorgsen och sentimental tid. Ifall du har några funderingar om förvaring, flytt eller flyttnaterial kan du alltid kontakta oss på: 0200 22 50 70 eller via vår kundservice så hjälper vi dig. Vi hoppas att dessa tips varit av hjälp.

 

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Förvaring företag: hyllor med förvaringskartonger

Förvaring företag: hur går det till?

Har du ett företag och är i behov av förvaring och godsmottagning? Vi erbjuder både förråd och tjänster för företag i behov av förvaring.  

Organisera förrådet

Organisera förrådet med dessa enkla tips!

Nu är våren äntligen här och det innebär vårstädning för många. I det ingår även att organisera förrådet eller organisera garaget och det gör du enkelt med dessa tips!

Rensa förrådet. Bild på stökigt förråd

Rensa förrådet enkelt med dessa tips

Är det dags att rensa förrådet? Det är en tidskrävande uppgift som man helst undviker att ta tag i. Ta del av våra tips för att underlätta processen.

 

Förvaringslösningar: Källare fullt med saker

Förvaringslösningar för dig som har för lite plats hemma

Har du för lite plats hemma eller helt enkelt möbler och prylar som tar för mycket plats? Vi har sammanställt några tips på enkla förvaringslösningar. Läs vidare!

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA