|

Vi vill upplysa våra kunder att vi just nu byter affärssystem och att detta kan medföra en del förseningar vid fakturautskick. Detta medför en del tekniska problem som vi jobbar intensivt med att lösa.

Städning dödsbo: var börja?

Har en närstående gått bort? Vi förstår att städning av dödsbo är en sentimental process. Vi har därför sammanställt lite tips för att förenkla processen. Läs vidare!

Checklista för städning av dödsbo:

Var börja vid städning av dödsbo? Börja med att gå igenom checklistan nedan.

  • Ta hand om eventuella husdjur
  • Släng sopor
  • Börja med färskvaror och mat
  • Samla viktiga dokument
  • Kläder och möbler
  • Glöm inte förrådet

Att städa dödsbo är steget som kommer innan tömning. Du kan antingen städa själv, eller anlita någon som gör det åt dig.

Läs mer om vad du ska tänka på när du ska tömma dödsbo.

Ta hand om husdjur

Detta är tekniskt sett inte ett steg som har med städning att göra. Det är dock väldigt viktigt att se till att eventuella husdjur får ett bra hem.

Släng sopor och gå igenom färskvaror

Börja med att slänga alla sopor så att det inte luktar. Gå igenom kylskåp, skafferi och frys. Har du ingen användning för varorna själv kan du skänka dem.

Samla viktiga dokument

Samla alla viktiga dokument eller dokument du tror kan behövas.

Gå igenom kläder, möbler och prylar

Inför tömningen av dödsboet kan det vara bra att se över alla kläder, möbler och prylar. Även om du ska skänka det mesta är det klokt att tvätta och rengöra det.

Glöm inte förrådet

Glöm inte att kolla förråd, garage eller källare.

Hyrde denne ett förråd hos City Self-Storage?

Hyrde personen ett förråd hos oss på City Self-Storage? Kontakta då anläggningen för att upplysa om det så löser vi det tillsammans.

Kontakta vår kundservice.

Har du ingenstans att förvara tillgångarna?

Medan du städar och rensar igenom kan det vara skönt att tömma boendet allt eftersom. Har du ingen plats för alla ägodelar kan du hyra ett tillfälligt förråd.

Se våra förråd och priser.

Har du tömt dödsboet men har ingenstans att förvara tillgångarna medan du går igenom dem? Ett tips är att hyra ett förråd och göra det i din egna takt.

Glöm inte bouppteckningen

I den faställs det vilka som är ägare av dödsboet. En bouppteckning kan göras privat, med hjälp av en begravningsbyrå eller jurist och behöver skickas till Skatteverket.

Mer information om bouppteckning på Skatteverkets hemsida.

Kontakt

Vi förstår att detta är en sorgsen och sentimental tid. Ifall du har några funderingar om förvaring, flytt eller flyttnaterial kan du alltid kontakta oss på: 0200 22 50 70 eller via vår kundservice så hjälper vi dig. Vi hoppas att dessa tips varit av hjälp.

Hur mycket utrymme behöver du?

Sök på hemsidan

Vad menas med gratis skåpbil?

Skaffa en skåpbil på köpet.

Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
Kontakta oss om du har några frågor.

Vad är lagertaxi?

Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

Vad är outlet?

Outletförråd har lägre priser!

Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.