|

Vi vill upplysa våra kunder att vi just nu byter affärssystem och att detta kan medföra en del förseningar vid fakturautskick. Detta medför en del tekniska problem som vi jobbar intensivt med att lösa.

Pakningsguide for kläder och textiler

Packa kläder och textiler

Vi får många frågor från kunder om hur man korrekt förvarar kläder och textil. Vi har därför nedan sammanställt några tips vi tror du finner hjälpsamma.

Korrekt förvaring av kläder och textilier

Kläder och textilier kanske är det som utgör störst värde av allt som magasineras. Tänk bara på hur mycket du har investerat i din garderob.

Korrekt emballering och förvaring av kläder och textilier är särskilt viktigt.

Vi på City Self-Storage har erfarenhet av förvaring sedan 1993, och här därför också stor erfarenhet av både hur man bör packa och vad man inte bör göra. Vi har på denna sida sammanställt några användbara tips, både för dem som ska flytta, men även och för dem som ska förvara kläder och textilier under en längre tid.

Detta behöver du

 • Garderobskartonger
 • Stora flyttkartonger
 • Genomskinliga förvaringssäckar
 • Vakuumpåsar
 • Garderobskartonger
 • Gummiband

Vad ska du packa och förvara i?

Tips till förvaring av kläder

 • Förvara kläder i garderobskartonger. Garderobskartonger är specialanpassade för att du enkelt ska förvara kläder. I de kan du hänga upp dina finkläder så de inte blir skrynkliga. Andra alternativ är flyttkartonger, förvaringssäckar, vakuumpåsar och resväskor.

 • Förvara kläder i flyttkartonger. Flyttkartonger är bra för då kan du stapla dem på varandra. Använd de större flyttkartongerna, packa de tyngre kläderna i botten och lättare på toppen. Fyll upp lådan, då blir den stadigare och håller sin form när den bärs och staplas. 

 • Förvaringssäckar. Dessa är genomskinliga och då ser du tydligt vad som finns i. Packar du kläderna i vanliga sopsäckar, kan de dessutom börja lukta. 

 • Förvara kläder i vakuumpåsar. Vakuumpåsar är superbra när du ska förvara kläder eller textilier som är tjockare. Exempelvis duntäcken, dunjackor eller liknande. Du suger ut all vakuum ur vakuumpåsen och så tar den mindre plats! 

 • Förvara kläder i resväskor. Resväskor förvarar man oftast ändå, så varför inte fylla dem med något? Ska du långtidsförvara kläderna eller använda väskorna då kan det nog bli jobbigt. Men under en kortare tid, exempelvis under transport, kan det nog vara smidigt.

 • Organisera när du förvarar kläder och textilier. Kläder som hör till samma säsong bör packas ihop för att enklare tas fram. Markera dessutom tydligt det du packar i, vad som ligger där inne.

   

Tips

Skydda kläderna och textilierna

 • Kläder och textilier behöver skyddas från skadedjur. Detta gör du bäst genom att plasta in textilier och kartonger med pallplast, eller genom att använda dig av förvaringssäckar. Du kan först packa kläderna i förvaringssäckar, och sedan förvara kläderna i kartonger.
 • Vid förvaring av ull ska ceder eller malkulor används för att förhindra skador från mal.
 • Det betyder inte att du har skadedjur hemma, men att du även kan få det av grannen eller någon som förvarar en äldre matta de inte plastat in i källaren bredvid dig.

Reservera minilager idag

Vi kan göra en oförpliktande bokning åt dig

Vi har mer än 20 års erfarenhet

Fler tips om förvaring

Se våra tips på hur du bäst packar och förvarar elektronik och vitvaror för att de inte ska ta skada här!
Hur skyddar du dina ägodelar med bubbelplast och wellpapp på bästa sätt? Hitta svaret här!
Hur stora flyttkartonger behöver du egentligen? Kolla in vår köpguide och få svaret här!

Bli ringt opp  Sök på hemsidan

  Vad menas med gratis skåpbil?

  Skaffa en skåpbil på köpet.

  Vid uthyrning av detta förråd får du en gratis skåpbil till ditt förfogande när du flyttar in sakerna i lagret. När du har beställt får du en rabattkod som du kan använda hos våra samarbetspartners.
  Kontakta oss om du har några frågor.

  Vad är lagertaxi?

  Med Lagertaxi får du bil, bärhjälp och chaufför med när du beställer förvaring.

  Tjänsten kräver 6 månaders bindning av lagerhyran. 

  Vad är outlet?

  Outletförråd har lägre priser!

  Eftersom de har en lite udda form, en stolpe eller ett rör på stocken eller liknande.